[HR][/HR]arkadaşlar 95 sonatamın salıncakları, fişekleri, iç aks kafası(arızalı olanı), ön helezon yayları, motor takozları, subap lastikleri, motor ust conta takımı, motor yağı filitreleri....yaklaşık 1000 tl gibi bir masraftan sonra muthis keyifli bir araba haline geldi. zaten ben almadan kısa sure once şanzumanı tamamıyla orijinaliyle değiştirilmişti. tanıdıktan almıştım aracımı. hiç surucusunu yormadan turkiye turu atılır bu arabalarla. böyle keyifli olduğunu bilseydim ilk aracımı sonata alırdım. yakıt ölçumu yaptım geçenlerde. izmire gidiş dönuş, izmir içi alışveriş gezileri derken 211 km yol yaptım. 23,21 litre lpg harcamışım. litresi 2,35 ten km.de 26 kuruş, 2.50 den 27,5 kuruş lpg sarfiyatım oldu. bu değerler otomatk ve 2000 cc. motor için oldukça guzel geldi bana. herkese kazasız suruşler.
gokhanemmi adaşım öncelikle aracına uzun zaman binmek nasip olur inşallah hangi parçalar kaça maloldu açıklarsan bendede 92 modeli var biraz bakım yaptırcam yakında ön bilgi sahibi olurum.
ön helezon yayları 180 tl, conta takımı 90 tl, iç aks kafası 60 tl, motor takozları(kopuk olan 2 tanesi) 200 tl, salıncaklar, fişekler, aks körukleri 220 tl, motor yağı ve filtreler 90 tl. ama en önemlisi işinin ehli olan guvenebileceğiniz bir usta. bu şekilde uzun km.ler sorun çıkarmayacak bir araba haline geldi. alırken arabayı uygun almştım. bu da bana bu kadar masraf yapma fırsatı verdi. arabanın yururunde, motorunda tık ses ve titreme kalmadı. ne kadar 95 model de olsa ust segment araba olduğunu kesinlikle farkettiren bir araba. bu paralara kuş grubu arabalar var.(kesinlikle kuş grubu araçları kuçumseme veya yerme değil amacım ama donanım farkı ortada). yedek parça konusunda izmirde 6.sanayide aydın japon diye bir yer var, sağolsunlar hiç sıkıntı yaşatmadılar. fiyatlarda yazdığım gibi. yağmurdan sonra biraz tozla yakışıklılığı gitti bizim 18 lik delikanlının o yuzden bi servisten sonra fotograflarını koymayı duşunuyorum. herkese kazasız surusler. saygılar...
Bir de memnun olduğunuz Sonata'ları tanıyan iyi ustaları paylaşabilir misiniz? Bizim arabalrın bazı kendine has problemleri var. Her usta anlamıyor, her kafadan bir ses çıkıyor.
Bnm yadigar 94model vardi. Ondaki knforu smdki arabmda bulamiyorum. Cok keyifli arabadir. Kazasiz belasiz kullanin insallah.
Bende 97 model otomatik var.27lt.Gazla 210km. falan gidiyor.Gerçekten süper bir arabadır.Sağlam ve konforlu.Araçtaki donanımların bazıları bazı son model araçlarda yoktur.