sayın arkadaşlar malumunuz aracım 2.4 benzinli 170 beygirlik sonata bazen ışıklarda eğer en önde isem yanımdaki araçlarla biraz kalkışta atraksiyon yapmak istiyorum ancak her zaman dip gazla kalkmama rağmen 95 yada 100 yada 105 beygirlik araçlara geçilmesemda kafa kafaya gitmek beni biraz üzüyor açıkçası bu neden kaynaklanıyor olabilir bundan önceki aracım 5.4 v8 ford explorer idi tamam 290 beygirdi ama 3 tonda ağırlığı vardı 16 yaşında araç idi ama beni kalkışta tek zorlayan x6 nın benzinlisi idi bu duruma nasıl çözüm bulabiliriz
aracın fabrika verisi 0-100 hızlanması kaç ?? Bunu neden sordum, artık dizeller turbo desteği ile çok hızlandılar, piyasadaki birçoğu dizel neredeyse 8-9 saniyede 100' ü rahat görüyor.
Valla 1. vitesi çoooook uzun, 70-80 felan yapıyor Bu kadar gereksiz uzun bir vitesle drag maalesef çok iyi sonuçlar vermiyor. Yazılımla iyi netice alınabilir, başka yapacak bişey yok. Ben 9 saniyeyi yakaladım.
Vallahi bazen ben bile zorlaniyorum. 1600-1700 kg araba. Otomatik sanziman da caliyor gucu. Esp de habire kesiyor ateslemeyi. Agirlik basa bela. Serdar Beyin dedigi gibi de ozellikle sizin sanziman oranlari garip sekilde uzun. Bir arkadas gecen aylarda vites hiz bantlarini yazmisti foruma. Yeni dizellerin torku, dusuk agirliktaki alt siniftaki arabalari cok seri yapiyor. Yapacak fazla bir sey yok Sent from my iPad using Tapatalk HD
1.3 albea ile kafa kafaya kalkıp bir süre başa baş gitmek moral bozucu... Uzun yolda atraksiyon yapın bence kalkışta beklentiniz yüksek olmasın..
Valla bence sonata'nın kalkışı çokta kötü değil, hatta o şanzıman oranına göre süper kalkıyor bile diyebiliriz
belki de benim beklentim yüksek olduğu için şaşırdım biraz sonuçta 170 beygirlik bir makina beni üzmemesi lazım ama sizler öyle diyorsanız bir bildiğiniz vardır muhakkak
Sonata 2.4 170 hp ama, 1700 kg a yakin kasayi sirtliyor. Torku da 220 nm civari. Genelde 1.5 crd ler 100 hp civari ama 1050 kg civari yukleri var ve torklari 300 nm ye yakin. Atmosferik benzinli, turbo benzinli ve yeni nesil yuksek basincli dizel motorlarin tork egrilerini, bilgili ve becerikli bir arkadas grafikleri duzenleyip foruma aktarirsa bence benzinli ve dizel farki net sekilde onumuze cikar. Sent from my iPad using Tapatalk HD
Ya arkadaşlar bende 1999 2.5 v6 var paketlemedegim araba enson bi Passat bir tane iyi bir Volvo.benim makinada ağar ama öyle kokleyip kalktim mi hakkini veriyor.kalkışta hic vites değiştirmeden 70 80 diyor zandimca zaten vitesin değiştiğini bile fark etmiyorum.bilmiyorum sizin araçlar nasıl.ama ben performanstancçok memnunum öyle kokleyince gaz biraz cabuk bitiyor te kotu yani oo.benzinde zaten lafa gerek yok cildiroyorrrr.