Selam Arkadaşlar, 1998 Sonata 2.0 SOHC araç sahibiyim. Araçta LPG yok ve benzinde kullanıyorum. Daha önce Adapazarı-İstanbul arasındaki otoban tüketimi ölçtüm. Ortalama km de 38-41 Kuruş civarı bir rakamdı. Bu hafta tamamen şehir içi tüketimini test etmeye çalıştım. Pazartesi fullediğimdepo ile 75-80 km arası bir yol yaptım. Bu akşam üstü depoyu tekrar fullediğimde 47-50 TL civarında bir yakıt aldı. Yani şehir içi ortalama 57-63 kuruş civarı bir rakam. Soru 1) Bu rakamlar normal idir ? Soru 2) Normal değil ise sebebi ne/neler olabilir? Soru 3) LPG taktırırsam tahminen bu rakam kaça düşer? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Sonata ağır bir arabadır o motorda haliyle benzinde o kadar yakabilir 1.6 lpg li cruze ler ş.içi lpg de 50-60 krş yakıyorki bir çok 1.6 benzinde sizinle aynı yakar ama lpg taktırmalısınız lpgli sonatalar ortalama ş.içi 35 krş yakıyor. Düzenleyen : Davtor
Merhaba, Benim 3.3L Sonata ile benzin tüketimim ; İstanbul'da 13 - 16 L/100 Km. Otobanda ; 120 Km/h sabit hızda : 9 L (cruise ile) " " " " : 9,5 L (kumanda bende iken) 180 Km/h sabite yakın hızda : 12,5 L. (160 dan aşağı düşmeden, 200km/h yi geçmeden, yaklaşık 20 km lik bir ölçüm) (Lastikler 225/50 17) Sanırım doğru LPG markası ve ustası kararına inanır inanmaz LPG taktırmalıyım. Önceki aracımla yılda 40 000 Km yaptığımı da düşününce.. 2004 LPG li yine otomatik 2.0L Magentis ile şehirlerarası ve hafif trafikli yollarda, sakin kullanım ile 110 km/h ortalama, klima kapalı, camlar hafif açık, 0,19TL/Km, İstanbul'da 0,27 TL/Km yakıyordum. Elbette bu rakamlarda şehirlerarasında %5 kadar, İstanbul içinde de %10-15 kadar benzin giderini hesaplamadığımı unutmamak gerek.
Hocam yazdığınız tüketim değeri normal görünüyor. Aracınız olması gereken kadar yakıyor. Maalesef benzin pahalı...
Cruzcular 8 Litre Benzin Yakıyor Diyolar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif O Arabayı Alan Tipinden Alıyor Zaten Başka Bir Albenisi Yok.. Yav Yakıyorsun Bari Git Hem Gitmiyor Hem Yakıyor Ne Biçim İştir
Arabanın yakıtına söz edemeyiz sonuçta 3300 motor ve 6 silindir ama bizim bu benzin fiyatlarıyla binmek zor bence siz lpg dönüşümü için kolları sıvayın km de 15-20 krş fark eder.
Yeni motoru bilmem ama 2010 model 1.6 otmbir araba lpg de 60hatta bazen 70 krş yakar mı hadi yaktığına göre gitse dert değil amayaktığı kadar da gitmiyor.
LPG'ye geçmeliyim, ok, ama önce "hangi marka kit?" ve "hangi usta?" sorularına yanıt bulmalı önce Forumda 3.3 Sonata'ya LPG taktırıp da memnun kalan üye yorumunu elde edersem, hangi şehir-semt farketmez, gidip LPG'ye geçerim. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
1999 model v6 2.5 sonata otomatik atiker sıralı sistem lpg ve iki ölçüm 1 - 170-200 km hızla 46 lt lpg 380 km yol yaptı 2- 90-130 km hızla 46 lt lpg 475 km yol yaptı
Sevgili Ebaltacı, LPG de 8-10L/100 Km tüketim değerleri, 1500kg lık 2,5L motorlu bir araç için bence hiç kötü değil. 2,5 Sonata kullandığımdan arabanızın keyfini az da olsa bilirim. Dünyanın en ekonomik yakıtlı araçlarına binme birinci önceliğimiz olsa hafif arabalara binmeliyiz. Peki aracınızda, benim 2004 2,0L Lovato'lu, otomatik Magentis'deki gibi stop etme, bobin seçme, 4200d/d da 1 sn kadar kesiklik yapma veya farklı tatsızlıklar, huysuzluklar, sorunlar yaşadınız mı? yaşıyor musunuz?
değerli kardeşimoskanush şimdiye kadar herhangi bir problem yaşamadım sadece klima açıken anveleye girdi ve bende buji ve kablolarını değiştirdim ve klima açıkken kalibrasyon yaptım sorun çözüldü
Ersin Bey; 2010 2.0 CRDİ Style Plus otomatik aracımın tüketimi; Şehir içi 15-16Lt/100 Km. Yazıyor. Bunun sebebi ne olabilir.Servisler bir neden bulamadılar.Uzun yolda 9-10 Lt/100 Km. Teşekkürler.
Servise gidemedim henüz ancak dediğiniz gibi olsa aracın performansında düşüklük olmaz mı? Aracın çekişinde vs.hiçibr sorun yok. Bugün check lambası yanıp sönmeye başladı, 2500-3000 devirde 30 km yol yaptım ancak sönmedi. Sorunu çözemiyoruz birtürlü.
Check lambasi yandiysa elinizde verisini alabileceginiz arizalar ver demektir buda iyi birsey sonucta. kaliteli bir usta ve guzel iscilik ile motorunuz eski ekonomisine doner bence tapatalk ile yazdim imla hatasi olabilir.