İyi Günler Aracım 2011 model 2.0 CRDİ SONATA Arabamı 4 gun once kullanınca 180 km hıza geldıgınde hızdan düştü ve 160 km hıza geldı. sonra evıme geldıgımde dıkkatımı cekti Coollant bolumundekı su kaynıyor ve fokurduyordu. fan calısmıyor diye o suyu kullanıyordur dıye dusundüm. Sonra aklıma acaba araba su mu kacırıyor dıye bır kurt dustu her yerını dıdık dıdık ettım su kacagı yok olsa bellı eder. Yagını kontrol ettım olması gereken sevıyede ve kıvamda, sonra conta mı yaktı dıye dusundum ama oda degıl hiç bir belirtiyi göstermiyor ne duman atıyor ne yağın ıcıne su karısmıs ne de coollant takı suda bir sorun var. Benım arabamın petegi calısmıyor onumuzdekı pazartesi yaptırıcam. Sorum Su Fan Calısmıyor, (Arac istop ettıgınde devreye gırmıyor) Bunun sebebi petek mıdır? Su eksiltiyor zerre hararet yok ( Su kacagıda yok) sizce nedir? Su eksiltmesi fanın calısmadıgından dolayı motora Coollant bolgesınden su cekerek sogutmaya mı calısıyor? (Su dedıgım Antifirizdir) Anlamadım gıttı bir fikir verirseniz sevinirim.
Bujilerinizi söküp baktınız mı silindir içine su alma ihtimaline karşı ? Radyatorunuzun etrafıni ve hortum - hortum baglantilarinizi da kontrol edin . Coolanttan kastınız nedir , radyatör mü, su genleşme deposu mu ? Böyle bir tabir kullanan görmedim. Hararet yok diyorsunuz , motor su kaynattı diyorsunuz. Mesajınız çok karma karışık. SM-J400F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Radyatör çalışmıyor demişsiniz , bu büyük sorun deyilmi? Soğutma sisteminde bir anormallik varken aracı çalıştırmak bile içten değil. Siz yaptırın petegi ondan sonra duruma bakın. .
Uzun yolda giderken zaten pasif soğutma yeterli olduğu için fan açmaz genelde. Arabayı istop ettiğinde fan açmaması normal aşırı ısınması lazım motorun. Sürekli dur kalk yapmak gerekir. Hararet göstergesi takip ettin mi, normal seviyeler de mi fazlamı. Kalorifer peteği tıkalı olduğundan belki tam anlamıyla devir daim olmuyordur, soğutma sistemini tam bilmiyorum. Belki bu zmana kadar sürekli kaynıyor dur o genleşme kabındaki su doğal olarak kaynayan su buharlaşır ve su kaybı olur.