Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sonata 2006-2010 (benzin-dizel) sorun çıkarır mı?

'Sonata Forum - Club' forumunda FATIH_54 tarafından 21 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. FATIH_54

FATIH_54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Fatih Bayram
    Arkadaşlar Sonataların kronik sorunları var mıdır,dikkat edilmesi gerekenler ve nazlı aksamları nelerdir? (Aracım 2006 2.4 benzinli,ayrıca Tartarini tüp var)
    Bugün yağ-filtre vs.değiştirdim...Bakım aralığını yetkili servis 15000 dedi...Biraz fazla değil mi.
    Ayrıca otomatik şanzıman sorunlu mudur,duyduklarım şanzımanın Taş gibi olduğu,fakat sizlerin de yorumu önemli...Ve şanzıman yağını hangi periyotta değişmemiz gerekir?
    Sonatalar ayrıca tüpe uyumlu mudur,yani tüpte sorun çıkarır mı?

Farklı bilgi-yorum paylaşırsanız iyi olur...teşekkürler.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, motor lpg'ye uyumludur, meksika v.b. güney amerika ülkelerinde fabrika çıkışı lpg'li versiyonları vardır. ESP düğmesinin olduğu yerdeki boş düğme lpg sistemine aittir, ben kore'den alıp taktım gayet orjinal oldu. kronik arızası gaz pedalıdır, elektronik pedalların çoğu servis sürecinde güncellenmiş yani artık o da sorun yaratmıyor. Yetkili servisten 2011 yazılımının yüklenmesini isteyin, siz istemeden yüklemezler, ben 2 ay önce yüklettim, bir miktar yakıt tasarrufu oldu. Ayrıca yine siz talep ederseni istediğiniz hızda kapıların otomatik kilitlenmesini de aktif edebilirler. Otomatik vitesi arıza yapmaz, yağının açık kırmızı ve akışkan olması yeterli, koyulaşırsa ve çamur kıvamına gelirse değiştirmeniz gerekir, 7-8 litre yağ alır bu nedenle biraz külfetlidir ama diğer otomatiklere göre yağ ömrü 2 katı fazladır. Triger'i zincirlidir, ses yapmadığı sürece 250-300.000 km gider. Dizel versiyonuna göre aracın tek dez avantajı vergisi. Yoksa dizelden az yakar, sessizdir, daha güçlüdür, bakımı daha ucuzdur. Yağ LPG ile 15.000 km sorun çıkarmaz, 5/40 shell helix yada castrol magnatech kullanabilirsiniz. Yaklaşık 5 litre yağ alır.

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Taş Gibidir. İstediğiniz Kadar Zorlayın Bozulmaz Arıza Yapmaz. TAm Bir Amerikan Arabasıdır. Amerikanlar Boşuna Tercih Etmiyolar. Yada Araplar ADamlar REsmen Bir Takla Atmıyor Araçla Havada. O H-Matic Şanzıman 100 Tane Vw Nin Dsg Şanzımanı Eder. Yani Kolay Kolay Bozulmaz , Bozulmaz Desek Yeridir..

4. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Şanzıman yağı da 60 bin km'de bir değişir bildiğim kadarıyla. Sonata çok güzel bir araçtır üzmez sizi.

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. FATIH_54

FATIH_54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Fatih Bayram
    2-3 yıldır benim için alınabilir rakamlara düşmesini beklediğim ve araştırdığım modeldi.
    Açıkçası 2.elinin zayıf olduğunu biliyordum,ayrıca izlenimlerim tek dezevantajının vergisi olduğu tespitini de yapmıştım...
    Yakıt olarak her ne kadar fazla yaktığı söylensede karma tüketimde 25 kuruş gibi bir değer bence çok iyi.(lpg de tabi:D)

Donanım paketinin ne olduğunu tam bilmiyorum.2.4 lerde donanım standartmıdır.Sunroof-cruise kontrol-ESP vs.var ama,hangi paket bilmiyorum:RpS_mellow:

Ayrıca farları açık unuttuğumuzda,kontak kapatınca otomatik kapanıyor,uyarı sesi falan yok...
    Dün şanzıman yağını kendim kontrol etmiştim,bugün de serviste kontrolü yapıldı ''gayet iyi''dendi.
    Tek sorunum el frenim güzel tutmuyor ve yedek anahtarım yok.

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Donanım tek paket. Ayrıca 2.elde temiz ve düşük km lıler satılır.düşuk kmde 2.4 bulmak için beklemeniz lazım.
    Fara gelince kontak kapanınca farlar soner ama parklar açık kalır kontaktan anahtarı çıkarıp kapıyı açınca hepsi söner.

8. FATIH_54

FATIH_54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Fatih Bayram
    Far olayında ilk gün farları açık unuttum,akü bitti diye panik yapmıştım,neyseki otomatik kapanıyormuş...:RpS_rolleyes:
    Düşük km.pek yok. Veya fiyatlar beni aşıyor...
    Fazla beklemek istemedim..Bendekinin km.si 167 binde...Günümüz araçları için bu km.ler emekleme dönemi,sorun çıkaracağını zannetmiyorum.

Yapmam gereken elektronik gaz pedalı,belli hızdan sonra kapıların otm.kapanması var,onları da yakında yaptırırım.

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    fazla km yapma abi alacam onu :D ablamın arabası yeter size :p

Km motor acısından tabiki sorun değil sonuçta 2400 cc .1.2 1.4 gibi aşırı beslemeli benzinli oyuncak motorlar değil .bahsetmek istediğım o km o araç nasıl kullanıldı :)

Bu Sayfayı Paylaş