Merhabalar.arkadaşlar ben 99 model 2.5 sonata aldim araç nasildir.dikkat etmem gereken neler var.birde yakiti km de ne kadar yakiyor.kullanan arkadaşlar bilgi verebilirmisniz?
Abi bende bir ara konya'da çok aradım 98-99 kasa sonata 2.5 ama temizini bulamamıştım.. Bu aracın bence konforu ve oturaklığı her türlü aracın yakıtını unutturur. Satacak arkadaşlar bana 30 krş şehir içi yakıt olduğunu demişlerdi LPG'de... Otomatik değilse, bas marşa git başka dikkat edecek bi durum olduğunu sanmıyorum....
Benim Arkadaşta vardı şehirlerarsı yolda benim 2000 motordan daha az yakıyordu.Ama şehiriçinde biraz fazla yakıyor.Eğer otomatikse onun şanzumanı 5 ileri diye biliyorum.Benimki 4 biraz uzun yolda fark ettiriyor.Ama acayip performanslı bir motor var ki gaza yüklendinmi koltuğa çiviliyor.Benim arkadaş son model araçlarla dalga geçiyordu. Az yakması için benim önerim ayağının altında yumurta varmış gibi basman gaza.Tabi otomatikte benim bahsettiğim öneri. Benim arkadaş sattı ama çook pişman.Nedeni konforu ve rahatlığı.Arkadaşım yakıtını bile arıyor.O araçta agresif kullanmazsan makul seviyede yakabilir.
Merhaba;Öncelikle Allah kaza bela vermesin iyigünlerde kullanmanız dileğiyle.Bende aynısı 2002 modeli var.Çokda memmunum.Umarım aynı memmuniyeti sizde yaşarsınız.Yakıt konusuna gelince kendi aracımın yakıt deposu 45-47lt lpg almaktadır.Bu yakıtla enfazla şehiriçi verisi 335km, şehirlerarası ise 450km'dir.Yakıt fiyatları bölgelere göre farklılık gösterdiğinden en doğru hesaplama lt hesabıdır.Zamanı gelince bakımını yaptırmanız haricinde dikkat etmeniz gereken hiçbir konu yoktur.Ben hertürlü hava şartında kullandım.Hiçbir zaman mahçup olmadım.Performansıyla da gurur duyacaksınız hoşçakalın.
Herkese tesekkur ederim tavsiyeler inden dolayı evet araba mükemmel super bir rahatlik var.yakut olarak tam hesap edemedim ama sanki 40kr yakacak gibi.birde evet benim aracim otomatik bundan dolayi da çok yakabilir.başka tavsiyede bulunmak isteyen arkadaşlar aracimla ilgili yazarsaniz sevinirim.
Birde arabamin devir saati ilk aldigimda calisiyordu düzensiz calisiyirdu.simdi hic calusmiyor.devir saati ile ilgili bi motor falanmi var yada sayacta bi temassizlik mi var acaba.sayaci sökmek basitmidir.bana bilgi verirseniz çok sevinirim tesekkurler
Yani sizinki ya klasik 30 kr gibi yakiyor.benim araba çok yakiyor gibi ya klasik 43kr yakti.herhalde buji degismesi gerekiyor.hava filtresi çok kirli idi onu değiştirdin.birde ayar yaptirirsam LPG ile ilgili biraz daha faydali olur gibi.
Abi, Kilometre ve beyin tamircileri var , Şehrinizdeki sanayide muhakkak vardır, Onlar devir saatini sökerek gerekeni yaparlar...