Merhaba Arkadaşlar Sonata 2.5 aracımı sattım ve 4 ay sonra çok şükür sonunda kafama göre 2 araç buldum Sonata 2.4 mü yoksa Mazda 6 mı almalıyım karar veremedim.Bilen kullanan var mı Mazda 6 2.0 aracını.Donanım olarak fark yok sayılır.Sizce hangisi daha iyi..
Valla ikiside iyi araç ben 2.4’ün otomatiğini test ettim, çok harika bir araçtı, donanım olarak zengin, arka diz mesafesi ve bagaj yeterli, şanzıman ve motor kasayı kaldırıyor, oturaklı bir araç. İkisinide test edin az çok fikir edinirsiniz
hangisi temizse o alınır bence, sonuçta ikinci el olacak. ikisi de tatmin eder birçok konuda, sonatanın ses yalıtımı daha iyidir diye tahmin ediyorum.
İkiside orjinal araçların Kozmetikleri iyi durumda.Sonatanı yakıt tüketimi 2 litre civarı fazla.Kilometre olarak Mazda 40.000 km fazla.Ama sonata çok daha diri duruyor.Aralarında 2.000 tl var
Her iki aracıda aynı temizlikte ve dirilikte kabul edersek ; Dayımda sıfır olarak aldığı ve halen benzinli kullandığı 2004 Mazda 6 2.0 otomatik aracı var. Rutin bakımları dışında herhangi bir sorun çıkarmadı haliyle. 100 km civarı kullandım bende. Hani Korelilerle Japon araçlarında kullanım kolaylığı hani emsallerine oranla daha ataktır ya Mazda 6 içinde geçerli. Satsa arabasını anında alırım oda ayrı Sonata ise makyajlı kasanın kokpiti daha çok hoşuma gitti. Mazda ya oranla birçok parçası daha ucuzdur, bulunabilirdir. Zaten Mazda nın Türkiyede kaybetbe sebebi satış sonrası olmadı mı ?
Mazdanın bazı parçaları evet biraz pahalı ve bulunma sıkıntısı var ama bu marka kaybaklı değil satış temsilciliği kaynaklı. Bence ikisinide kendinize almış gibi içine oturun az bi sürün, sizi hangisi heyecan katacaksa alın, bazen mantığın değil kalbinizin gittiği yere gidin
Bende sonata almadan önce mazdalara da bakmistim kafama uyan bir araç bulamayınca sonata da karar kılmıştım gayet memnunum. ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Japon bir tık üste çıkar tabii aracin km,periyodik bakım lari,kaporta durumu iç mekan durumu gibi özellikler aynı ise japon dan yanayım diğer yandan parça fiyatları arasında bir fark olacağını sanmıyorum karar sizin
kendi memleketinde bile satamamış bir araba ile her piyasada, özellikle de amerika'da çok satılmış, ödülleri olan, orjinal parçası bulunan bir aracı kıyaslıyorsunuz mazda 6 bakcağınıza mondeo bakın, en azından çıkması bol.