Selam arkadaşlar, dün akşam yakıt aldıktan sonra 5 km sonra arıza lambası yandı, lpg ve yakıta bağladım sorunu ancak bu sabah lpg servise götürdüm bilgisayarda Krank sensörü arızası göründü. Araçım şu an kendini sınırlıyor , hızlı devir artıramıyorum, 4 bin devirlere çıkma niyeti yok gibi ... Bu sorunu yaşayan ve tamiri ile ilgili fikri olan var mı... Servise sordum krank sensörü ellerinde yokmuş...
Parçayı buldum yalnızca 1 bayide 1 adet var görünüyor , bu arada bazı ustalar sensörü temizliyorlarmış ancak aracın km si de var bozulmuş olabilir .. Sensörün kendisine baktırmadım henüz , bir usta bulup sök tak temizlik yaptıram baktım olmadı sipariş verme niyetindeyim...
sorun kam miliymiş, lpgci krank mili demişti, arızayı silip yol denemesi yaptılar, tekrar vermemiş çok şükür...
Ayni arizayi muhtemel yine vericektir Ariza kodu p 0011 olmadi lazim Bende de 2.4 sonata varken ayni arizayi vermisti Kam mili pozisyon hatasi yaziyordu Serdar bey de sagolsun ariza kodundan cozmustu sorunu Aracin yagini degistirirken wurt un motor ic temizlemesini kullandim serdar beyin tavsiyesiyle Sorun tamamen cozuldu Normalde 2 gunde bir ayni arizayi veriyordu