Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sonata 1998 model Otomatik Vites

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda semihefe tarafından 6 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. semihefe

semihefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam Arkadaşlar, 1 ay önce büyük bir hevesle 1998 model, otomatik vitesSonata 2.0 SOHC aldım. İşim oto sanayi de olduğu için olası masrafları önemsedim. Çünkü aracı piyasa fiyatının yaklaşık 2500-3000 TL altında aldım. Fakat aldığım günden beri masrafı bitmiyor. Hatta bence yapılacak masrafı var fakat anlayan usta bulamıyorum. Aldığımdan beri; çizik, dökük yerlerini boyattım 350 Tl verdim. Egzos patlaktı 150 TL verdim. Ön cam çatlaktı 190 TL ye yenisi ile değiştirdim. Üst kapaktan yağ sızıyordu contalarını 95 TL ye değiştirdim. Otomatik şanzımanda sorun vardı. Bu işin ustasını İstanbul'da buldum. Avni ustaya şanzımanı 1.825 Tl ye revize ettirdim. Şimdi sorunlarım devam ediyor. - En ciddi sorunum rolantide. Araç boşta iken rolanti 1000 de ve sorun yok. Fakat vitesi R veya D ye aldığımda rolanti düşüyor ve araç titremeye başlıyor. Bu esnada klimayı açarsam eğer, rolanti daha da düşüp titreme sarsıntıya dönüyor ve aracın içinde durulamaz hale geliyor. Tabii tüm bunlar araç rolantide iken oluyor. Hareket halinde hiç bir sıkıntı yok. Fakat diyelim ki ışıklarda durdunuz işte o zaman araç sarsmaya başlıyor. Bugün yetkili servise gittim. Normal olduğunu, klima çalıştığı zaman güç çektiğini ve klimalı her arabada bunun olabileceğini söylediler. Hatta elektrikçi ustaları akünün amperinin düşüklüğünden olabileceğini söyledi fakat akü değiştirip masraf yapmaya gerek olmadığını belirtti. - Panoda ABS ışığı yanmıyor, dolayısıyla frende ABS devreye girmiyor. Yetkili servis ABS nin sökülüp bakılması gerektiğini söyledi. - Kontağı taktıktan sonra CHECK ENGINE yazısının sönmesini beklemeden marşa basarsam km sayacı geri geri sarıyor. Bunu söylediğim her usta "İyi ya işte daha ne istiyorsun" diye dalga geçti ama ben bu durumdan rahatsızım. - Aldığımda heyecandan farketmedim ama hava yastığı tamir görmüş. Sağlam çıkmasını buldum fiyatı 600 TL. - Km sayacı sorunu nedeniyle tam tüketimi ölçemedim. Fakat ortalama 130 km hızda şehirlerarası otobanda seyahatte 0,38 TL yaktı. Şehir içinde bu rakamın 0,45 veya 0,50 TL ye çıktığını tahmin ediyorum. Malesef benzin istasyonum yok. Acilen LPG taktırmayı düşünüyorum. Evet kendimi -daha doğrusu aracımı- tanıtmaya çalıştım. Sizlerden bir ricam var. Yukarıda yazdığım sorunların benzerlerini yaşayanınız var mı? Varsa çözüm önerisinde bulunur musunuz? LPG taktırırken nelere dikkat etmeliyim ve hangi markaları/sistemleri önerirsiniz? Konuların birinde aşırı benzin tüketimi ile oksijen sensörünün ilişkisinden bahsedilmiş. Bu konuda bilgisi olan var mı? Bazen canım çok sıkılıp aracı bir uçurumdan bile yuvarlamayı düşündüğüm oluyor. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aramıza hoşgeldiniz, hala lpg mi taktırmayı düşünüyorsunuz
    ben oolsam aracı satıp kurtulmayı düşünürdüm https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    birde aracı gözü kapalı mı aldınız, arabadan anlamayan biri bile biraz sıkıntılı olduğunu anlardı sanırım

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,985
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. semihefe

semihefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    - Evet hala LPG taktırmayı düşünüyorum. - Aracı satarsam ben kurtulmuş olurum ama alacak olan sonuçta bi insanoğlu. Arkamdan bütün gün bela okumasını istemem. - Gözüm kapalı değildi ama piyasada ortalama 11-12.000 TL olan aracı 8.400 TL ye aldım. Fakat bu kadar sorun çıkacağını ummadım. - Bu aracı aldığım için dalga geçenlere o kadar alıştım ki sizin dalganızı önemsemiyorum.

5. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşım amacım dalga geçmek değil, sadece bunlar son olmayabilir, boşuna masraf yapmaya devam etme demek istedim
    ayrıca satarken ne gibi sıkıntıları olduğunu söylersiniz, alan kişide ona göre alır, size Allah kolaylık versin ama benim fikrim boşuna uğraşıp masraf yapmayın, temiz bir araç bulmaya çalışın

6. semihefe

semihefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    G4CPV Bu arada ne için sorduğunuzu da merak ettim.

7. eroglu1977

eroglu1977 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kardeş önce buji ve buji kablolarına bir baktır daha sonra oksijen sensörünü kontrol ettir(benim elantrada da rölantide aynı sorun vardı bu şekilde halloldu)muhtemelen abs devre dışı bırakılmış göstergedeki abs ışığıda sökülmüş aracı bilgisayara bağlattır ve baktır lpg için acele etme bakarsın çok masraf isterse aracı makul bir şekilde elden çıkar, umarım fazla masraf etmeden temize çıkarıp sağlıkla binersin....................

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,985
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Motor tipine göre otomatik şanzıman bağları değişebiliyor, onun için sordum. Sizin aracınızda inhibütör yok, yani vitesin konumuna ait bilgi şanzıman beyni tarafından araç beynine iletiliyor. Rölanti ile ilgili sorununuz büyük ihtimalle boğaz pozisyon sensörünün sanki boğaz bir miktar açıkmış gibi bilgi vermesinden kaynaklanıyor. Kolayca açıklamak gerekirse,vites P yada N konumunda iken motor rölantisi 1000 devirde, siz aracı D yada R konumuna getirdiğinizde yakıt birmiktar zenginleştirilmez ise şanzımanın baskısının motora bindirdiği yük rölantinin düşmesine neden olur. Motor beyni şanzıman beyninden vitesin pozisyonunun D yada R olduğunu anlasada bu zenginleştirmeyi siz gaza basınca iptal eder, normal haritadan enjeksiyon yapar. Yani boğaz pozisyon sensörünüz siz gaza basmadığınız halde gaza basılıyormuş gibi bir değer iletiyor olabilir.
    Sizden önceki sahibi rölanti ayarını valf üzerinden değilde boğaz üzerinden ayarladıysa araç bu duruma gelmiş olabilir. Hyundai servisinde motor beynine GDS ile bağlanıp pozisyon sensörünün "CLSD" değerini gözlemlemek gerekir. Eğer bu değer yerine voltaj bilgisi geliyorsa boğaz tekrar adaptasyon edilmeli.

9. semihefe

semihefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Üstad değerli ve detaylı açıklamalarınız için çok teşekkürler. Fakat 3 sefer okumama rağmen tam olarak anlayıpta ustaya gidip aktarabileceğimi sanmıyorum. Biraz daha halk dilinden anlatsan da bende ustaya gidip; "Usta şöyle şöyle bi bak bakalım" desem nasıl olur? Bir de yüzsüzlük yapayım. Bu gidişte rolanti ve ABS sorununu çözecez de şu km sayacı sorunu için de bir fikrin var mı?

10. semihefe

semihefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Cevabın için teşekkürler. ABS'yi neden devre dışı bırakmak istemiş olabilirler? LPG için acele etmeme tavsiyesi sanırım denk gelirse satarsın demek istediğiniz için olmalı. Fakat bu aracı satsam bile bu fiyatlara bu donanımda, bu konforda ve rahatlıktaaraç bulmak imkansız gibi.

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,985
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kilometre saati ile ilgili erenler Atatürk sanayi sitesinde OMVL LPG bayiisinin tam karşısında kilometreci var, yardımcı olabilir.

Serviste boğaz pozisyon sensörünün durumunu kontrol ettirebilirsiniz. Bilgisayara bağlayınca varsa anormallik bunu görebilirler. Tabii bunu rölanti valfinizin sağlam olduğunu düşünerek yazıyorum. (Araba soğuk motorda yüksek rölanti ile çalışıp ısınınca rölanti düşüyorsa rölanti valfi sağlamdır.)

12. semihefe

semihefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Usta çok sağol. Bugün artık bir şey yapamayız fakat P.tesi bu dediklerini servise gidip aktaracağım. Km saati konusunda da nokta adres için ayrıca teşekkürler...

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,985
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  14. semihefe

semihefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ayıp olmazsa bir-iki sorudaha; - Boğaz pozisyon sensörünün yenisinin fiyatı nedir ? - Oksijen sensörü ile hava akış metre aynı şeyler midir ve fiyatı nedir ?

Düzenleyen : semihefe

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,985
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, güncel fiyatlarını bilmiyorum ama oksijen sensörü 160 lira boğaz sensörü 100 lira gibi bir rakamdı diye hatırlıyorum. oksijen sensörü egzoz sistemi üzerinde bulunur, boğaz pozisyon sensörü emme manifoltunun hava girişinde bulunur aynı zamanda gaz telinin bağlandığı yerdedir.

16. semihefe

semihefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Tekrar teşekkürler...

17. semihefe

semihefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tüm sorunlarım hallolunca arkaya "Forum sağolsun" diye yazdıracam.

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

19. hun-dayı

hun-dayı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mehmet taş
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    valla iyi cesaretli adammışsın helal olsun... meslegin nedir gelir durumun nedir bilmem ama bu tür arabalar adamın evini başına yıkar bilesin, daha önce bir daewooo macerası yaşadıgım için biliyorum. şimdi kafama vuruyorum ben nasıl aldım bu aracı diye , hem 2000 motor hem otomatik şanzıman hem eski model hem tutulmayan araç... zaten bu tür araçları alırken aklımızı çelen de fiyatı makul gibi görünmesi vede konfor vaad ediyor gibi görünmeleri. neyse arabada her ay bi sorun her sorun arkasında yüzlerce lira ve bitmek bilmeyen sanayi gidiş gelişleri ve çaresizce yedek parça arama ve sonuç olarak çok büyük bi hayal kırıklıgı ve moral bozuklugu ve ardından ailenizin sitemli bakışları. hepsi bir olup tepenize biner ve pes edersiniz. artık bütün araç sitelerine ilan eklersiniz ve kendiniz gibi bi alıcı bekler durursunuz. araç 9 aya yakın sitelerde sürekli yeni ilan ekleyerek durdu 9 ay içinde en fazla 10 kişi aradı ve 10 kişi içinden aracı görmek için gelen 3 kişi oldu ve bi şekilde aracı sattım ve sattıktan sonra araç bana geri gelecek sandım. artık yolda ne zaman daewoo görsem içimden diyorumki ''allah kurtarsın''.
    bu yazdıklarımda kesinlikle art niyet arama benim yaşadıklarıma yaşamıyasın diye yazıyorum hadi allah kurtarsınhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

20. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şu Anda Daewoo Ları Logosu Degismiş Olarak Başka Marka Altında Görüyorsunuz :)

Bu Sayfayı Paylaş