Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Son günlerde gelen ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Metehan_Live tarafından 4 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Pazartesi arabamımı geri geri parkederken dışardan rahatlıkla duyulabilecek; sıyırma sesi gibi bir ses çıktı önemsemedim.

Ertesi gun yine arabayı sürerken, 2de giderken bu eski şahinlerdeki ötme sesine benzer ses çıktı.

Şanzıman yağına baktırdım normal.

Arabayı alalı neredeyse 1 sene ve de 11000 km oldu bu sorun yeni çıktı.

Arkadaş meşhur V kayışı sorunu dedi. Ancak geçen yokuş aşağı giderken ayağım gaza basılı değilken de çıktı araba vitesdeydi boşa alınca geçti buda beni korkuttu açıkcası, umarım şanzımanla ilgili bir sorun değildir.
    Arkadaşın dediği meşhur V kayışı sesi boşa atınca kesilir mi ki?

Ayrıca dün de 100 km gidiş 100 km geliş yola gittim geldim hiç öyle bi ses çıkmadı bi tek ilk kalkıştan sonra bi 5 saniye geldi gelmedi. Psikolojik olarak bana mı öyle geliyor bilmiyorum viteste sertleşti sanki.

Baskı balata diycem ama 10000 bile olmadı değişeli.

Umarım bidaha gelmez. Aslında arabama çok iyi bakarım ama bu tarz muaama sorunlarda iyi bi ustan yoksa ki benim yok; nerde trak orda bırak mantıgındayım ama işin içine şanzıman şüphesi girince öyle olmuyor malesef.

Sizce sorun ne olabilir, ne yapmalıyım.

2. BURAK031

BURAK031 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aynı veya benzer sıkıntı benim aracımdada var (2003 crdi) gaza bastığımda ve boşa attığımda gelmiyor ancak ayağımı gazdan çektiğim zaman ses geliyor . uğultu değil gürültü şeklinde nasıl tarif edilir gırrr diye. daha önce gösterdiğim usta sol aks bilyası değişecek demişti, az önce bi ustaya daha gösterdim sol aks bilyası değişecek ancak sağ aks komple değişecek dedi ve çıkmasını bulmamın daha mantıklı olacağını orjinalinin 1000 tl civarında olacağını söyledi. çıkmasının fiyatını öğrenemedim. içim rahat etsin diye bi ustaya daha gösterecem bakalım o nediyecek, sizde bi fikir sahibi olurda yazarsanız sevinirim.

3. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Burak kardeş bende sorunun takipçisiyim. Bu aralar bir sınavım var. Haftaya ilgilenebileceğim ancak. Tabiki burada paylaşırım. Ama umarım bişey yok demez yine usta. Dört teker dönsün sorun yok mantıgından gına geldi.

Ses tarifin gayet güzel bende ekleme yapıyım. Sıyırma sesi gibi ve de dışardan arabanın yakınındaki (4-5 metredeki bile) bir insan rahatlıkla duyabilir.

Şu sıralar yok. Genelde tam parkederken olabiliyor. Ancak geri vitesle alakası yok. Geçenlerde dediğin gibi giderkende yaptı. Boşa atınca kesti. Yapmıyor bu aralar ama unuttum değil. 1000 km uzun yol yaptım yine yapmadı.

Sağ aksa gelince sağ aks yan sanayi 110 tl akparcada. orjinalide 500 kusur sanırım. Yan sanayi alırım ben değişecekse. Orjinalden yanayım ama çok pahalı.

Ayrıca bu ilgin için teşekkürler. Bende ustama gittigimde birşey yok derse bir arkadaşta da olmuştu akslardanmış diyerek yönlendiririm o zaman daha iyi oluyor. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

4. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ayrıca teknik bilgisi olan arkadaşlarım. Akslar ne işe yarar ve akslarla bu olayın/sesin nasıl bir bağlantısı var konusunda bizi aydınlatırlarsa sevinirim.

5. tkcabin

tkcabin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    HASAN ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hocam ustan cok fazla fiyat soylemiş hyundai de aks fiyatı 1000 tl olması imkansız opelde bile 1,5 sene once servis fiyatı 750 tl idi

6. tkcabin

tkcabin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    HASAN ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hocam sendeki sorun muhtemel kayıs sıyırma sesi sabah ları araba durdugu yerde de gaza felen basınca yapıyorsa ihtimal artıyor eger oyle ise max.100tl gibi fiyata halledersiniz aks lara gelince bir ses yapıp bir ses yapmamazlık yapmaz görevi ise şanzumandan aldıgı dönü hareketini tekerlere (ön tekerlere) ileten ara parcanın kendisidir

7. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bilgi için teşekkürler. Akslarda sorun olmamasına sevindim. Ben debirajdan da kuskulanmıstım baskı balata daha 5 bin km olmasına rağmen. Bakalım bu aralar yapmıyor zaten.

Bildiğim üzere görünen 2 (klima(vantilatör) // alternatör(şarj) kayışı) ve birde görünmeyen triger kayışı var.

Kayış hangi kayış olabilir? Görünürdeki kayışları yenilemiştim. 20 TL ye almıstım ikisini dayco. Ses yapıyo diye tamirci pudra dökmüstü : ) Triger değişecek zaten, ustaya triger değişiminde kontrol etmesini söyleyim bari diğer 2 kayışıda.

**

Diğer arkadasa gelince aks fiyatları;

http://www.akparca.com/Mekanik-Aksam,LA_319-2.html

8. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba, sesin ön teker bilyalarından olup olmadığını anlamak kolay; rot balans servisine gidin ayar yapar gibi ön tekerleri makinayla çevirdiklerinde servisteki kişiler ses konusunda iyidirler rulmanın bozuk olup olmadığını anlayabilirler, (rot balansçıya gidin bilyelerden şüpheleniyorum bir dinlermisiniz deyin onlar ne yapacaklarını bilirler) diğer taraftan sesi iyi tanımlamak lazım ki teşhis konulabilsin. Olaki bilyaları değiştirmeye karar verirsen tekerlerin açılması zaten işin %50 den fazlasıdır geriye pek bir şey kalmıyor aks kollarını çıkarttır ve işi sadece aks olan tamirciler var sanayide en iyi onlar bilirler onlara teşhis koydurman önemli ve isabetli olur. Aks körüklerinin sağlam olmasına önem verin yırtıldığında dışardan girecek toz kir aks kafasının çabuk deforme olmasına ses çıkarmasına ömrünün kısalmasına neden olur, o yüzden deforme olduğunda yırtılmasını beklemeden değiştirmeniz faydanıza. Akslarla ilgili daha detaylı bilgi istersen irtibatını bırak seni arayım karşılıklı konuşalım anlatayım sana, sonrasında da olanı biteni tecrübelerini foruma aktarırsın.
    Düzenleyen : flipper

9. BURAK031

BURAK031 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    açıkcası banada fazla geldi benimde araştırma fırsatım olmadı. bi aksa 1000 tl vermek hiç akıllıca değil, eğer bulabirsem yan sanayi alıcam fiyatı kesin olarak öğrene bilirsem yazarım

10. BURAK031

BURAK031 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    sınavda şimdiden başarılar diliyorum, bende iş anlamaz birine götürüp deneme yanılma yoluyla sorunu çözmek istemiyorum. bi parçayı değiştirip sorun giderilmeyince bide şunu değiştirelim kesin ondandır diyenlerden hakikaten gına geldi.

11. BURAK031

BURAK031 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    teşekkür ederim link için,

12. BURAK031

BURAK031 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    alakanız için teşekkürler sol aks bilyasının bozuk olduğundan şüphem yok, sıkıntı bi ustanın sol aks bilyasına ek olarak, sağ aksında komple değişmesi gerektiğini söylemesi, dediğiniz tarzda tamirci bulamamaktan yakınıyorum, en son müsait bi zamanımda sol aks bilyasını değiştirmeye karar verdim, eğer sorun devam eder ise sağ aksıda değiştirmek zorunda kalcam.

13. flipper

flipper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle sağ aks derken neyi kastediyorsunuz, tekerleri araca bağlayan aks kolumu, tekerlere hareket ileten aks milimi?

Bu Sayfayı Paylaş