Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sol Şeritte Giderken Durduk Yere Frene Basan Tip

'Sohbet' forumunda Emre058 tarafından 10 Nisan 2020 tarihinde açılan konu

1. Emre058

Emre058 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhaba herkese. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama siz değerleri sürücülerin fikirlerini merak ediyorum.Hemen herkesin trafikte yaşayacağı birtakım sorunları yaşamışımdır bugüne kadar. Bugün ise yaşadığım bir olay garibime gitti size danışmak istedim.
    1)Sizce 82 km hız sınırı olan üniversite merkez 2 şeritli bir yolda sol şerit işgali yapılır mı yoksa zaten şehir içine doğru yol aldığımız için hız sınırlarında gidiyorsa normal mi karşılarsınız?
    2)Sol şeritten öndeki araçla aramda 1 araç kadar mesafe bırakmama ve herhangi bir korna ya da sellektör yapmamama rağmen adam aynadan ara sıra bakarak frene bastı 2-3 kez. Tampona yapışan tipler olupta geri bas dercesine frene dokunulur ya tam da onun gibi. Velhasıl sağa geçtim bu sefer de sol şeritten ayrılmayan adam sağa geçmeye çalıştı ben dibinde olduğum için geçemedi solda tin tin giden herif birden hızlanıp son sürat basıp geçti.

Özellikle 2.soruyu merak ediyorum bir insan neden böyle bir heyecan içine girer arkadaş :)

Son düzenleme: 10 Nisan 2020
    muhendus, Unicorn ve Under Ground bunu beğendi.
  2. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Trafikte bu tür vakaların çeşit çeşit versiyonu dolu malesef. Meskun mahallerde belirlenmiş hız limiti sınırında sol şeritten giderken arkadan bir hışımla gelip sıkıştırıp yol isteyen insanlar bana da çok denk geliyor. Herhalde kardeşim benim ceza yeme özgürlüğüm var diyor . Fantezi olsun diye sürekli soldan gitme gibi bir alışkanlığım da yok halbuki.

SM-J400F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme: 10 Nisan 2020
    muhendus bunu beğendi.
  3. sainz

sainz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    537
    Ad Soyad:
    Uğur Akar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Çünkü gerizekalıdır. Hayatta tek yapabildiği de bu yaptığıdır. Başka da hiç bir işe yaramayan kaynak ısrafıdır kendisi.

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    2. sorudaki olaya maruz kalmayacak bir otomobil sahibi oldum, bu tür işlerle karşılaşmıyorum artık. :) sollama yapmak viraja hızlı girmek viraj öncesi çok geç fren yapmak artık benim için çok kolay, Allah a şükürler olsun Allah isteyen herkese versin. Otomobil değiştireceğiniz zaman tavsiye ederim ancak yakıttan lastik ve fren israfından kaçınmayacaksınız.

Fakat bu tercihin de kötü bir tarafı var, sürekli olarak sol şeritte önünüzde atraksiyona girmeyen ancak size sıklıkla engel olan araçlarla karşılaşıyorsunuz azıcık trafik varsa yüksek hızda özellikle rampa yukarı çabucak ilerlemek istemek büyük problem oluyor bu rampayı 80km hızla dipgaz çıkıyorlar zannediyorlar ki herkesin arabası böyle 70-80 km hızla bu rampayı anca çıkar, ama öyle değil ben bu rampayı 140km hızla çıkabiliyorum rampa ortasında 60km ye inip tekrar 120km hıza ulaşmam da 7-8 saniyemi almıyor ama diğer araçlar sizin için öyle düşünmüyor

Ola ki eğer bu 2 inci sorudaki gibi birisi sizin bu şekilde hızlanma ve yavaşlamalarınıza şahit olsa zaten muhtemelen şaşkınlık yaşayıp uğraşmayacaktır.

5. Ahmet özgür

Ahmet özgür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    224
    Ad Soyad:
    Ahmet özgür yalçın
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arabanız nedir acaba?

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Kibir yapmak gibi olmasın affınıza sığınarak anlatayım: kıçı kırık bir tane Honda mız var, henüz üç yaşında, itici bir görüntüsü var, tekerlekleri azıcık geniş, birde çabuk hızlanıyor 0-100km 8,2sn, 0-200km ise 35sn civarında.

Bu üç özellik iyi hızlanma, iyi tutunma ve iyi frenleme gerektiğinde karşılık vermek için yetiyor inanın ki, şahsen bu arabayla da trafikte nizami biçimde ilerlememi keyfi olarak engellemeye çalışan birisiyle sıkıntı yaşarsam ileride 250-300hp gibi motor gücü olan bir otomobile sahip olmam gerekecek diye düşünüyorum. Şahsen şu anki arabamla da bir kere bile radar cezam yok, genelde hızlı gitmiyorum ama sıkıştığımda kaçabilmek için kısa süreli de olsa gaza sonuna kadar basıyorum böyle bir durumda arkanızdan gelmeyi tercih etmezler çünki yetişemezler.

Eğer dizeliniz olsaydı chip tuning önerebilirdim, sizi engelleyen aracın yanından boşluk bulup kara duman ata ata gidersiniz ve arkanızdan gelmeyi değil bakmayı bile düşünmezler.

Eskiden bende hyundai getz vardı ne güzel bir otomobildi, çok severdim, ama hemen hemen her gün trafikte sıkıştırırlardı.

Bizim insanımızda trafikte gözüne kestirdiği dişine göre olan araçları sıkıştırma huyu genel bir davranış bozukluğudur, yolda gördükleri ufak arabayı yada motorsikleti kendi altında daha büyük ve performanslı arabası olan bazı davranış bozukluğu olan sürücüler böyle sıkıştırırlar, negatif yönde empati kurarlar.

Bir mercedes S serisi sahibinden böyle şikayetler gelmez, sebebi bizim insanımızın ters olan trafik davranışları.

Olması gereken gerçek çözüm sizi sıkıştıranın altındaki araca göre daha dişli bir otomobile sahip olup bu olaylardan kaçmak değil elbette, ama asıl olması gerektiği gibi trafikte araç kullanan herkesi mükemmel biçimde eğitemiyorsunuz ve yolda durup dövüşemezsiniz de çünki hepimizin evde bekleyenleri var.

Unicorn bunu beğendi.
  7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben 1 kere selektör yaparım,

1-2 dakika daha beklerim, fırsat bulunca sağından geçer giderim, kendinizi üzmeyin, germeyin. takılmayın öyle tiplere.

erenuzel41 ve sainz bunu beğendi.
  8. Ahmet özgür

Ahmet özgür Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    224
    Ad Soyad:
    Ahmet özgür yalçın
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Cevap için teşekkür ederim...Kazasız belasız inşaAllah...

erenuzel41 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş