Merhabalar. 2010 accent era arabanın şoför kapı döşemesini çıkarınca, cam düğmelerine gelen sokette 2 adet kopuk kablo gördüm. Bu kabloların neye ait olduğunu bilen var mı acaba? Ekleyip denemek istemedim ne olduğunu bilmediğim için.
Hocam kopuktan kastınız “ ucu soketli ama boşta “ ise , araçlarda bazı öyle boşta kablo olur , aracının kapı fonksiyonları çalışıyorsa sorun olmaz ama kopuktan kastınız “ izolesiyle beraber kopmuş ve bakırı ortada serseri kablo “ ise hemen izole et. Fotodan seçemedim ayrıntıyı. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Kapıdaki bütün fonksiyonlar çalışıyor ama kablolar sanki bilerek koparılmış gibi uçları açıkta ve karşı uçları da halen duruyor. Araba kendisini 1 dakika demeden otomatik olarak kilitliyor normal mi acaba? Bu kablolar neyi çalıştırıyor olabilir acaba
Hocam buradan bu konuda karar vermek oldukça zor , uçları körlenmemiş bir kablo her zaman için tehlikedir en azından bantla körle , diğer yandan bu kablo/kablolarda güç var mı öğrenmek lazım , bir oto elektrikçi çözer. Diğer yandan arabadan çıktıktan sonra kontak üzerinde değilken hemen kilitliyorsa , bir dalgınlıkta başına iş açabilir , dediğim gibi kablolarla ilgili gitmişken bu sorunu da danışırsın. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
ilk fırsatta bakacağım ne olduğuna hoparlör değişimi yaparken gördüm bu kabloları onlara ayıracak vakit kalmadı. Teşekkür ederim ilginiz için
fotoları göremedim. ancak sonradan takılan alarm ya da uzaktan kumanda varsa, eski kapı kilit tesisatında böyle değişiklikler oluyor. aracın kendi kapısnı kilitlemesi de zaten sonradan takılan bir sistem olduğunu gösteriyor.
En acaip kısımda bu zaten. Araba 0km den beri bize ait ve eklenen bir kumanda falan hiç olmadı. Bu kabloyu kim ne zaman neden kesti bilgimiz yok ama. Neye ait olduğunu bilirsem çözmek kolay olur diye düşünmüştüm. Müsait zamanda bir ölçüm cihazı ile ne olduğunu saptamaktan başka çıkış yolum yok görünen emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ederim
Araç team abs olan paket 2010 model usb cd çalar sis farı ve yandan tuşu olan 2 adet orjinal anahtarı mevcut bu şekilde geldi. Sonradan eklenen birşey olmadı ama garip bir tamir hikayesi var sanırım o kabloların kesik olmasında.