Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sokakta Otopark anlaşmazlığı ve mücadelem

'Sohbet' forumunda Halil Altunay tarafından 13 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

1. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    Arkadaşlar Merhaba,

karşı binamda bulunan komşum ile uzun süredir park yeri konusunda anlaşmazlık vardı. Dün servis aracının arkasına sırf zarar verebilmek adına çeki demiri takarak geri geri yanaşarak aracıma zarar verdi ve acaba kaza olmuş olabilirmi düşüncemle görüşme çabalarıma rağmen benle görüşmedi. bende bunun üzerine savcılık aracılığı ile şikayetçi oldum.

gelişmeleri buradan sizlere örnek olması adına paylaşacağım, ancak bu tarz konularda deneyimli yada anlayan arkadaşlardan konu hakkında fikir almak isterim.

teşekkürler.

2. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ya gidip adamla kavga edicektiniz olay farklı bi boyut kazanacaktı ve haksız duruma düşecektiniz ya da mahkeme yoluyla çözmeyi deneyecektiniz. Bence en iyisini yapmışsınız. Allah yardımcınız olsun. Bu memlekette yaşamak gitgide zorlaşıyo.

3. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Halil kardeşim sen en mantıklısını yapmışsın, Belki sonunda somut bir şey elde edemesen de, adama şu tavrını belli edersin; " Kanun nizam ölmedi, hakkımı ararım ! "Ama baktın adam terslik yapıyor, Kardeşim Konya-Antalya 2 saat bilemedin 3 saat ... Alo de... Evinden alırız.... Ve bundan sonraki hayatını Tıp Fakültesi Travmatoloji bölümünde tekerlekli sandalye parkıyla geçirir... Canını sıkma... :)

4. cemkaan

cemkaan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    325
    Ad Soyad:
    Kaan Akkurt
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    Böyle insanlar heryerde var malesef. Dün akşam da bizim komşulardan birinin eşi arabanın farına oturmuş başka bir komşuyla sohbet ediyordu. Evim den alarmı öttürdüm birkaç defa sonra çıktım baktım kadın da alarmı neden öttürüyorsun der gibi yukarı bakıyor rahatı bozulmuş belliki :) şimdi buna yapma desek kocası çıkacak sen benim karıma nasıl böyle dersin bıdı bıdı olay büyüyecek. Bazen cinayetler bile böyle şeyler yüzünden çıkabiliyor :D

5. muratbaris37

muratbaris37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    221
    Ad Soyad:
    MURAT BARIŞ AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Gerçekten de insanın başının belaya girmesi an meselesi. İnsan bazen sinirine hakim olamayıp yapılanı sindiremeyip karşılığını vermek isiyor ama şöyle derin bir nefes alıp sevdiklerini ve sonunda olabilecekleri düşünüp la havle diyor. Siz en mantıklısını yapmışsınız.

6. Agca

Agca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende aracımı gece apartmanın hemen altına çekiyorum. ne zaman yıkayıp parlatsam alt komşu üstüne muhabbet kuşu yemi üflüyor. yapışıyor ıslak olan yerlere gel de katil olma beni mi bekliyordun yemi dökmek için be adam

7. erencarfil

erencarfil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yok kardeşim yok. Aynı dertten bende muzdaribim. 2 aydır en üstümde oturan adamla kavga ediyorum. Savcılığa 2 kere dilekçe verdim emniyete gittim ama nafile. Elimde kanıtlar var hala da hiçbir şey yapılmadı. Apartmanın önünde iki araçlık yer olmasına rağmen adam benle kavga ediyor. Her gece arabaya vuruyor kendi arabasıyla. Videoya çektim cd hazırladım hala mahkemeyi bekliyorum.

8. Kindar27

Kindar27 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    yusuf yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Kavga etsen bir dert etmesen bu sefer sindirdim sanacak daha çok üstüne gelecek allah böyle insanlardan korusun

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,995
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  10. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben sizin yerinizde olsam tanıdık yiğen akraba aracı varsa gündüz çektirtiirim oraya iki araç birkaç gün kalsın yerinde o komşu sizi mumla arar

11. cenker_baba

cenker_baba Guest

yıllar önce 1994-1996 arası olması lazım mahallede bir desoto kamyonet vardı kırmızı pazar kamyonetlerinden kullanan insan sıfatındaki hayvan hep çocukların üzerine sürüp korkutmaya çalışıyordu herkes kızıyordu adam anlamıyordu. bir sabah bağırışmalar üzerine dışarı çıktım ne göreyim adamın tüm lastiklerini yarmışlar kaputun veya kabinin her tarafına bol bol tiner dökmüşler en son giderlerken de bir kovada tinerde bekletilen tinerli bezleri aracın üzerine yayıp gitmişler ogün den sonra araç adam gibi kullanıldı çocuklar ve aileleri rahat etti yapandan allah razı olsun bende çocuktum o dönemde

12. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Maalesef cahil,,kendini düşünen konu komşu ,,esnaf milletiyle park hususunda mücadeleler her yerde sürmekte,,,Arabayı aldığımın daha 2.günü yan taraftakinin 8 yaşındaki kızı bisikletin elfreni demirinin arka kapıya sürtmesi ile önce nohut büyüklüğünde göçük ve devamında sürtme meydana geldi,,cevaben ,,,aaaa çocuklarımız sokaktada oynayamayacakmı :D kızdım müstakil evimin duvar ve bahçe sistemini yıktırıp baya bir masrafla garaja uygun hale getirdim.Kurtulamadım tabi bu kezde evi karşı sırada olmasına rağmen arabasını evinin önüne değilde tam karşıdaki evin önüne koymalar başladı .Adam garaj kapısına sıfır yanaşıyor.Bir kerede çıkılacak yere 3-5 manevra ile girip çıkabiliyorum.sebebi balkondan karşı da duran arabasını daha iyi görüp İBİŞ keyfi alıyor herhalde.
    Allah herkeze üstün sabır. Hayırlı komşular versin.Çok zor.

kiario63 bunu beğendi.
  13. aytskal

aytskal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ayt Skal
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Malesef bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum ama bana sadece arkadan konuşabiliyorlar.Gerekirse kavga etmekten kaçmamak gerekiyor.Bir sorunda çocuklar arabanın üzerine çıkıp zıplamalar bisiklet dayamalar v.s uyarıyorum efendice nede olsa çocuk ama yine yapıyorlar.hayırlısı bakalım sanırım benide bir kavga bekliyor bu aralar.Araç içi kamera düşünüyorum sırf bu yüzden belgelendirme gerekebilir.

Cinsin biride evin önünü yol burası araç parkeilen nokta zincir ve 2 dikme sütun ile kapattı ! Bu park işi can sıkmaya başladı.
    Geçmiş olsun umarım sonucu olumlu alırsınız.Eleman haketmiş.

14. erencarfil

erencarfil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Maalesef öyle bir şansım yok olsa dahi ki oldu öyle bir şey benim arabam yokken adam gece 1 ve ya 2 de eve geliyor ilk gün sileceklerini kaldırıyor ikinci gün arabaya zarar vermeye başlıyor. Sahipleri de korkudan bir şey yapamayıp arabayı oradan alıyor.

15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yazılan tüm mesajlardan benim anladığım şey insanların bencillikleri ve olmadık şeyleri gurur meselesi yapmaları, tüm bu park kavgası sorunlarının en temel en esas kaynağı arabayla gidilecek yerin taaa dibine kadar arabayla gidilmek istenmesidir, bence apartmanımın önü kardeşim burası çekerim buraya demek yanlış biz apartmanda otururken park sorunları sebebi ile arabamızı 300 metre öteye çekip eve yürürdük ha yok diyorlar ki illa araba evin önünde olacak çizerler kardeşim:) cahile laf anlatamazsınki:) kirletirler çarparlar, eğer şehir içi apartman dolu yerlerde yaşıyorsanız bunlar çekilecek çileler sırasında başı çeker, babamın bir lafı var derki Allah düşmanıma bir apartman dairesi birde motorsiklet versin:)

yauw evin yakınlarında 200-300 metreye kadar yokmu garaj otopark park yeri vs. oraya çekin gitsin evin önü olması şart mı?

şu an köy yerinde oturuyoruz burada bize bile gelip çatıyorlar garajı yaptık önüne çekiyorlar, zamanında İstanbul Pendikte oturduk o zamanlar babamın arabanın tamponları çizik içindeydi plaka altlıkları kırık, aynaları kırık anteni bile koparmaya çalıştılar lastiği bıçakla kestiler birkere bunları yaşadım bende

bazen hanımla binip gidiyoruz biryerlere bakıyorum güzel park yeri yokmu arabayı koyacak ? mesela geçen Tuzla sahiline gittik arabayı çekecek iyi bir yer bulamadım ve geri döndüm bakıyorum millet illa o arabayı sokacak biryere sonra hortum falan çıktı orada gökten kayık falan yağdı, iyiki durmamışık:) Pendik marina ya gittim mis gibi kapalı otopark 3 saate kadar ücretsiz fişli ve kalkan bariyerli mis mis:) oraya rahat rahat çekiyorum gezip geliyorum

ana problem şu; illaki gideceğiniz yere yada evinize en yakın yere arabanızı park etmek istiyorsunuz ve orada çeşitli sebepler ile zarar görüyor. Sonra zarar veren kişiye karşı bunu gurur meselesi yapıyorsunuz vay benim evimin önü bura nasıl olur ya diye sonra o zarar veren adama birşey yapmalısınız sopa var bıçak var değimi ? alt tarafı üç gün nezarette yatar çıkarsınız ertesi günü adamın arabasına yada kendisine tekrar baltayla dalarsınız bir üç gün daha yatarsınız bir daha olmaz yapamaz, benim yapamadığım gibi bunu yapamıyorsanız eğer o zaman sizde benim gibi uzaklara çekin arabanızı:) arabaya binmek için azıcık yürürsünüz ama sinirlenip şekeriniz tansiyonunuz çıkmadığı beyninizin damarları ağrımadığı için sağlığınız düzgün kalır bu şekilde uzun bir ömür yaşayabilirsiniz

park kavgası ile ilgili problemlerin tamamı böylece çözülecektir

16. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    arkadaşlar tekrar merhaba,
    aşağıda resmi görebileceğiniz gibi bu işin kaza ile alakası yok. kasıtlı bir işlem olduğu apaçık belli. amacım bunun yanına kar kalmayacağını bilmesi ve ben ağayım ben dayıyım triplerine girmemesidir. savciya uzlaşabileceğimi belirterek tutanağınıda imzaladım.

bu başlıktaki amacım kimseyi ateşlemek değil. aman diyim, serinkanlılığı elden bırakmayalım. sadece bu bir örnek olması başımıza bu iş gelir ise ne ile karşı karşıya kalacağımızı paylaşmamdı.

saygılar.

kiario63 bunu beğendi.
  17. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    arkadaşlar tekrar merhaba,
    aşağıda resmi görebileceğiniz gibi bu işin kaza ile alakası yok. kasıtlı bir işlem olduğu apaçık belli. amacım bunun yanına kar kalmayacağını bilmesi ve ben ağayım ben dayıyım triplerine girmemesidir. savciya uzlaşabileceğimi belirterek tutanağınıda imzaladım.

bu başlıktaki amacım kimseyi ateşlemek değil. aman diyim, serinkanlılığı elden bırakmayalım. sadece bu bir örnek olması başımıza bu iş gelir ise ne ile karşı karşıya kalacağımızı paylaşmamdı.

saygılar.

18. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    forumda ne kadar efendi insan varsa bu tür olaylardan artık doymuş bakıyorumda. ama cok haklılar bende öyle memlekette son 20 yıldır hukuk düzensizlikleri aldı başını gitti insanların hukuka saygıları kalmadı toplum olarak ya pısıp kalmak yada hakkını kendin aramak ikileminde bıraktı bizi yasalar. gazetelerin 3 . sayfalarında okudugumuz haberlere konu olmamak işten değil. denetimli serbestlik şartlı salıverilme efendi insanların huzurunu bozan haydutlara her gecen gün daha da cesaret vermekte. tamam toplum olarak da bozulduk ama devlet ve hukuk sistemi de buna çanak tutmakta.

kiario63 bunu beğendi.
  19. Kindar27

Kindar27 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    yusuf yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Gerekirse ağzını burnunu dağıtacaksın seni pısırık görürse daima üstüne üstüne gelir çünki ses etmeyeceğini biliyor adam

20. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    yusuf agızburun kırmak kolay ama insan eşini çocugunu sorumluluklarını düşünüyor...

Bu Sayfayı Paylaş