Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Soğukta Çalışmama

'Genel Sorunlar Ve Çözümleri' forumunda Opiate tarafından 29 Eylül 2016 tarihinde açılan konu

1. Opiate

Opiate Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Önder S
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Merhaba, forumu taradım ama benzer bi konu bulamadım.
    2012 i 30 crdi aracımı 40,000 KM de 2. el geçen ay aldım.
    Aldıktan sonra çok nadir marşa bastığımda bir yada iki kere çalışmadığı sonra tekrar bastığımda çalıştığı oldu.
    Dün sabah hava biraz serindi. Marşa bastım çalışmadı yaklaşık 5 dk uğraştım. Kaputu açtım akü yeşil görünüyor. Sorun ne anlamadım. Marşa basınca tık sesi geliyor ama araç çalışmıyordu. Sonra çalıştı ama neden çalışmadı başta sonra neden çalıştı anlamadım. Arabayı aldığım kişi kontak açtıktan sonra 5-10 sn beklersen daha iyi çalışır dedi. Bundan önceki aracımda dizeldi ama onda böyle bi sorun yaşamadım. Bu arıza mı yoksa standart bir durum mu?

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu tabi ki doğal değil. bu kadar yeni bir araç böyle bir sıkıntı çıkartmamalı.

ancak kontağı açtıktan sonra lambaların sönmesini beklemelisiniz, beklemediğinizde araç gerçekten geç çalışabilir.

hava soğukken lambalar daha geç söner.

lütfen kullanma kılavuzunu da okuyun.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Mars sesi mi geliyor yoksa tik yapip birakiyor mu? Sadece tik yapip birakiyorsa mars motoru pistir yada komuru bitmistir.

4. Opiate

Opiate Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Önder S
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Lambaların sönmesini bekliyorum ki bu zaten 2-3 sn ancak sürüyor. Bugün ilk çalıştırmamda sadece tik sesi geldi çalışmadı. 2. marş basışımda kontağı açtıktan 10 a kadar saydım sonra araba çalıştı. Marş motorunda sorun varsa bu km kömür bitmesi için çok erken değilmi? Marş motorunda sorun varsa bekleyince neden çalışsın. 6. arabam bu ilk defa sabah işe gidecekken böyle bi durumla karşılaştım.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Icine pislik almistir. Baska aractan takviye yaparak deneyinn yine ayni sekilde tik yapip birakiyorsa sokup bakmak gerekir.

6. otomotiv_öğretmeni

otomotiv_öğretmeni Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Hasan Kaleli
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    VW
    araçların çalışmamasının bir kaç nedeni olabilir. fakat araç nasıl çalışmıyor arıza tespitindeki en önemli sorudur. araç çalışmıyor ne yapmam denildiğinde nasıl çalışmıyor sorusunu sormamız gerekiyor. aracınız marşı hiç basmıyorsa yani marş motorunuz dönmüyorsa akü , marş motoru ve kablolarını ayrıca kontak kilidini kontrol etmeniz gerekiyor. marşa bastığınızda tık sesi alıyorsanız akü kutup başları gevşek olabilir. marş basıyor araç çalışmıyorsa immo sistemi veya anahtar arızalıdır. takviye yaptıktan sonra aracınız çalışıyorsa akü kontrol edilmeli hatta şarj sistemi voltajı ölçülmelidir. araç şarj etmiyorsa istediğiniz kadar akü değiştirin sonuç aynı olacaktır. aracınızda tık sesinden sonra farlarınızı yakın ve tekrar marşa basın farlar sönüyormu ? sönüyorsa akü , farlar kısılıyor sönmüyorsa marş motoru arızalıdır.

7. Halil KURT

Halil KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,794
    Ad Soyad:
    Halil Kurt
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eğer tık yapıp kalıyorsa marş motorunda bir sorun vardır muhtemelen.
    Dişlisi bile kırılmış olabilir.
    İlk duyduğunuz tık sesi marş motorunun volan dişlisi ile birleşmeye çalışma sesidir. Ardından marş motorunun dönmeye başlaması lazım ki sizde bu durum olmuyor anladığım kadarı ile

Bu Sayfayı Paylaş