Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

SOĞUKKEN ÇALIŞAN DİZEL ACCENT 1.5 İN SICAKKEN ÇALIŞMAMA SORUNU

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda BURAK031 tarafından 22 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. BURAK031

BURAK031 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    2003 crdi accent aracım soğukken normal şekilde çalışıyor ancak 15-20 dakkalık bi yolculuğun ardından aracı stop ettirdiğimde çalışmıyordu. yaklaşık 20-30 dakika bekledikten sonra hiç birşey olmamış gibi çalışıyordu.sorunun mazot deposu içindeki yakıt pompasından olduğunu tahmin ediyordum, çünkü kontağı açtığımda gelen yakıt motorunun sesi gelmiyordu, aradan geçen 20-30 dakkalık zaman sonunda o sesi duyduğumda şimdi çalışacak diyordum ve araç çalışıyordu. bende arka koltuğun altındaki mazot pompasını söktüm, üzerinde iki kablodan başka görünen bişey yoktu, kablo soketlerini sıkıştırp taktım ama sorun devam etti. sanayide götürdüğüm ustalara detaylı şekilde anlattım durumu, ancak onlar bana enjektörlerin ve mazot pompasının elden geçmesi gerektiğini bunun maliyetinin 500 tl olduğunu söyledi. ben sorunun enjektörde ve mazot pompasından olmadığından emin olduğum için bu işlemi yaptırmadım ve usta ya sesi dinlettim, bak bu sesi duymadığım zaman çaılşmıyor dedim ve aracla birz dolaşıp dükkana geri gelidm ve bak ses yok şimdi çalışmayacak dedim, motorun üzerindeki mazot hortumlarından birini söktü ve kontağı açtım mazot hiç gelmiyor, ve sonında ustayada kabul ettirdim sıkıntnın onun dediği yer deil benim dediğim depodaki motorda olduğunu, sonuç 80 tl ye italyan malı bi motor taktık sıkıntı çözüldü, ama ben ısrar etmesem bi ton masraf edecek ve sorunu hala çözemeyecektik. yeni motorda hiç ses çıkartmıyor, demekki benim o sesi duymam motorun arızalı olduğunun bi belirtisiymiş bunuda öğrenmiş olduk.

2. coban

coban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçmiş olsun zaten ustanın her dediğine kanmayacaksın.

3. ramchi

ramchi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçmiş olsun... bu işlerden azda olsa anlamak birazda mantık yürütmek ve ustaların her dediklerine güvenmemek hem zevkli hemde çok ekonomik oluyor..

Bu Sayfayı Paylaş