Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Şoför koltuğundaki çökme

'Getz Forum - Club' forumunda avantis tarafından 21 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. avantis

avantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Merhabalar. Şoför koltuğu sırt kısmı sağ tarafında süngerde çökme ( deforme) oldu. Servise verdim. Garanti uzmanları garanti kapsamında değerlendirmediler. Servis telefonla aradı bilgi verdi ve itiraz ettim. Tekrar bakacaklarmış. Olumsuz dönüş yapsalar Hyundai merkezi arayacağım ama onlar da servisin söylediğini baz alıyor.Cam temizle su fıskiyesi bozuldu garanti kapsamında değil dediler. Cam temizleme suyu deposunun kapağına bağlı ölçü çubuğu kırıldı Garanti kapsamında değil dediler. Eeeee hangi parçalar 5 yıllık garanti kapsamında? Ey Hyundai cevap ver?

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Hatalı kullanıma baglayabildikleri herşeyi tabi garanti dışına alabilirler.Sen git arabayla kaza yap sonra gel bu garantiliydi düzeltin. Cam temizleme bilmem nesinin ölçü çubugu durduk yere kırılmadı heralde.Gerisi için bişey diyemem bozulma çökme konusunda hakkınızı arayın.

3. avantis

avantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Öyle bir mesaj yazmışsınız ki sanki kaza yapmışım parçalar kırılmış ve servise bunları Garanti kapsamında yap demişim.

4. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Size örnekleme yaptım sadece.Bunu anlamak zor olmamalı.Gene izah ederek yazıyorum.Cam suyu seviye çubugu durduk yere kırılacak bişey degil onu almayabilirler tabi garanti kapsamına.Digerlerinin ne durumda oldugunu bilmedigim için haklı olabilirsiniz.Haklı oldugunuzu düşünüyorsanız peşini bırakmayın.

5. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,109
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam aracınızda yaşadığınız talihsizlikler üzücü ancak servisler inisiyatifi eline almış sorunlu bir parça durumunda en kolay yol olan " kullanıcı hatası" ilkesine sarılıyorlar , tabiki cam yıkamanın seviye çubuğu kullanıcı kullanırken kırılabilir ancak o parçanın da garanti süresince değiştirilmesi gerekir , koltuk süngeri göçmeside öyle , tüketici aldığı aracı kullanacak tutupta büfeye süs diye koymayacak kullanım sırasında bir parçanın başına gelen arıza üretim hatası olamaz mı? İşte bunu anlatmaya çalışıyorum , bende servisin inadı yüzünden Hyundai merkez tarafından da külliyan haksız ve yalan beyanda bulunmuş bir müşteriyim bu hafta Genel merkezden arayıp ön bilgilendirme yaptılar karar lehime olsa şaşırırım zaten çünkü servis ne diyorsa merkezde aynı fikire sahip oluyor , geçmiş olsun diyorum.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

6. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    MArkayı savunacak değilim.
    Koltuğun yaslanan kısmının sünger çökmesi için normal şartlarda Süngere uygulağu nana ağırlıktan fazla yük gelmesi gerek.
    Soru şu: Kaç Kilosunuz ve aracınızı Koltuğu geri yatırarak mı kullanıyorsunuz?
    Cevaplarda Kilo 110 üzeri ve geri yaslanarak sa normal. Hiç bir araç kilolu ve yatan koltuk üzerine test edilmez.
    Kilonuz 110 altı ve koltuğu yatırarak kullanıyorsanız sırt ağırlığınız yine koltuğa fazla biniyor ve deforme olabilir.

Cam su fıskiyesi GARANTİYE GİRMELİ. Elektronik Parça, ve normal kullanım.
    Fıskiye deposu seviye çubuğu Girmez. Çünkü seviye çubuğunu kırma riski vardır. Kullanıcı hatası olur malesef.

Daha önemlisi Araç kaç gün yada yıllık?

7. avantis

avantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Arkadaşlar araba halen serviste. Eğer servis isterse yapar. Daha geri dönüş yapılmadı. Hyundai merkeze de bildirmedim ki gerek olduğunu sanmıyorum olumsuz cevap verirler. İnşallah problemsiz hal olunur. Bahsi geçen parçalar da pahalı değil. Ama araba garanti kapsamında ise parçanın değeri önemli değil yapmaları lazım

8. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Araç ne kadarlık ? Yıl , ay , yada KM
    Ne kadarlık ?

Hasan110 bunu beğendi.
  9. avantis

avantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    nisan 2010 ve 6700 km otomatik lpgli
    nisan ayında garantisi bitiyor

10. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    6700 kilometremi ? hiç binmediniz mi?

11. avantis

avantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    klavyenin azizliği
    67000 km

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    cam suyu motoru garantiye girmez. donmuş, su yokken veya tek seferde 20sn'den uzun süre kullanılmış ihtimalini göz önünde bulundururlar, aynı şekilde kırılan parçayı da garanti kapsamına almazlar, koltuk için bir şey diyemeyeceğim.

13. ottoman35

ottoman35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Mustafa E.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Garanti kapsamını bence idrak etmeliyiz. Garanti "Alınan eşya ya da hizmetinde kullanılan parça ve ya uygulamaların kullanılması durumunda xx sene sorun çıkartmadan kullanılması, ayıplı olması durumunda da yenisiyle / yenisinin tedarik edilemediği durumda kullanıcıya zarar vermeyecek şekilde (üst modeliyle) değişmesidir" yani garanti kapsamı aldığım arabada takılı su deposu ölçü çubuğu motorda durursa 5 yıl boyunca özelliğini yitirmez değil, 5 yıl boyunca kullanılabilir demektir. Ölçü çubuğu durduğu yerde kırılmadı heralde denmiş de kullanıcı da alıp üzerinden arabayla geçmedi heralde dimi ?
    Hele ki avrupa ve bizim standartlarımızda cam suyu kontrolü arabaya her binişten önce kontrol edilmesi gereken birşey, dolayısıyla aslında hergün araç kullanıyorsak bunu hergün kontrol etmemiz gerekmekte ve biz belki ayda 1 defa anca kontrol ediyoruz. Yani parçayı kullanma oranımız 30/365. Bu gerçekten manidar hergün kontrol etsek demekki sıfır arabanın ayı dolmadan elimizde kalabilir...

Arkadaşım sen öncelikle Tüketici kanununu bir oku ki karşında muhattap olacak kişiyle konuşabilesin, yoksa illa bir açık bulurlar ve yapmamak için ellerinden geleni yapar servisler. Bu ülkede cinayet işlendiği bilinen tesbitli kişileri bile avukatlar savunurken kanunun açıklarından faydalanıyorlar.

Bakınız; 28 Kasım 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 6502 sayılı kanunun maddeleri:
    Kod:
    Ayıplı hizmet

MADDE 13 – (1) Ayıplı hizmet, sözleşmede belirlenen süre içinde başlamaması veya taraflarca kararlaştırılmış olan ve objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan hizmettir.

(2) Hizmet sağlayıcısı tarafından bildirilen, internet portalında veya reklam ve ilanlarında yer alan özellikleri taşımayan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren hizmetler ayıplıdır.

Satış sonrası hizmet

MADDE 58 – (1) Üretici veya ithalatçılar, ürettikleri veya ithal ettikleri mallar için Bakanlıkça belirlenen kullanım ömrü süresince, satış sonrası bakım ve onarım hizmetlerini sağlamak zorundadır.

Asel Kaan Efe ve Cilo bunu beğendi.
  14. avantis

avantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    ottoman35 nikli arkadaş söylediklerine aynen katılıyorum ve zaten servise gereken cevabı verdim. Ülkemizde tüketiciyi kanunlar yeteri kadar korumuyor. Koruyor gözükse de işin iç yüzü farklı. Su deposunun ölçü çubuğu çürüdügü icin kırıldı ve bunu söylediğimde depoya koyduğunuz katkı maddesi zarar vermiştir denilecek ki Depoya antifirizli su koymasam depo ve pompa tamamen gidecek.Koltuga oturduğum için zarar görmüş. Sırtimi koltuğa yaslanamam gerekirmiş .Kullanıcı hatasından başka mana çıkmaz. Serviste garanti uzmanı diye biri varmış gidince sorayım bu arkadaşın eğitim durumu ne üzerine? Tüketici hakem heyetine gitsem zaten Hyundai haksız çıkarAma öyle de iş çok uzar ve çekeceğim strese değmez.Anlayacağınız garanti var da yok

15. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yukarıdaki sorularımın NET cevabı 5 yıl 67000 km değil malesef.
    kilonuz ve araç kullanma şekliniz de burada ayırıcı etkendir.

16. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Adamlar kullanıcı tarafından açıp kapama esnasında kırıldıgını söyler geçeler.Sonuçda siz naparsanız yapın kırılmaz gibi bi vaadde bulunmuyorlar.Çukura girince kırılacak bişey degil sonuçta.Bu sorunuda sadece sizden duydugumuz için koydugunuz katkı maddesi vs vs zarar vermiş olabilir gerçekden.

17. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Araç bilgilerini bilen var mı?

18. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    2010 model /67000 km

19. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yok abi o bilgileri gördüm getzin hangi versiyonu diye sordum.

Resim vb.. ispatlarınız var mı? Koltuk çöktü derken nasıl bir çökmeden bahsediyorsunuz? Cam fıskıyesi derken modül mü bozuldu? Arkadaşlar nerden biliyorsunuz böyle durumların olduğunu? Servisi direk karalarken hatta tüm servisleri aynı kefeye koyarken kullanıcının bu sorunları oluşurken yanındamıydınız? Ben bu arkadaşın mesajından tatmin olmadım. Hiçbir görsel kanıt yokken siz nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz??

20. avantis

avantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Arkadaşlar memleket meselesi haline getirmeye gerek yok. Koltuktaki deformenin kilo ile ilgisi yok. Şoför koltuğu sırt kısmı sağ tarafta dışa çıkık olan destek kısmı üst tarafı. Silecek fıskiyesi ön cam sağ taraf. Bu fıskiye normalde üç delikten su fışkırtıyor. Bir delikten su fışkırttığı icin müşteri memnuniyeti kapsamında değiştirdiler. Ama bir gün sonra yine aynı mevzu. Ön sol taraftaki fıskiyeye birşey olmuyor sorun sağdakinde. Su deposunun su ölçüm seviye çubuğu çürümeden dolayı kapağa bağlı olduğu noktadan yaklaşık 10 cm aşağıdan koptu ve kopukluk iki yıldan fazladır mevcut. Servis ve ben önemsemedik. Dün garanti kapsamında değiştirin dediğimde garanti kapsamında değerlendirilmedigini söylediler. Garanti mevzusunun hyundai için kayda değer bir şey olmadığını dile getirmeye çalıştım. Dua edin arabanıza birşey olmasın garantiden zor yaparsınız. Kimseye burada fotoğraf paylaşarak birşey ispatlayamam zaten buna gerek te yok. Bu tür durumların başınıza gelmesi durumunda karşılasabileceginiz manzara bu. Yasal olarak haklarımı çok iyi biliyorum. Öyle kullanıcı hatası diyerek sorumluluğu müşteriye yüklemek o an için kolaydır. İş mahkemeye düşünce işin rengi değişiyor. Burada bahsedilen parçalar yedek parça dükkanlarından çok ucuza alındığı için uğraşmaya değmez. Kaldı ki servis müşteri memnuniyeti kapsamında koltuğu yapacaktır eminim bundan keşke garanti kapsamında yapsaydı.Ve unutmayın iş mahkemeye düşerse muhatabınız Hyundaiydır servislerin hiçbir sorumluluğu yoktur.

Son düzenleme: 22 Şubat 2015

Bu Sayfayı Paylaş