mrb arkadaşlar benim araçta şöför camı zor kalkıyor. bazen kalkarken duruyor. geçenlerde cam motorunu ve mekanizmasını söktüm güzelce sıvı gresle yağladım kapı fitillerini filanda yağladım düzelmişti. ama 1-2 hafta sonra tekrar yapmaya başladı. sorun neden kaynaklanır acaba fitillerdenmi motordanmı yoksa cam kaldırma mekanizmasındanmı.
Yumurta kasalarda kaldırma sistemindeki mekanik parçalar çok sorunlu olabiliiyor. Daha önce bir değişim oldu mu? Yan sanayi parça mı kullanılıyor şu an? Selamlar.
sorunla ilgili hyundai'nin yayınladığı bir servis bülteni var ama çok eski ve şu ana kadar gördüğüm en kötü servis bülteni. Toparlarsak sizin yaptığınız bakımın aynısına yakın bir bakımdan bahsedilmiş ama silikonlu gres ile yağlanma öneridinde bulunmuş. Bilginize, selamlar.
<DIV =TITLE>SERVICE PROCEDURE: <DIV =PTXT>Elongate the window regulator mounting bolt holes to position the regulator so the glass travels in the glass run along the full length of the glass run at the rear of the door. Make sure the window regulator is positioned so the glass raises straight. (Be sure to apply Hyundai brand touch-up paint or an equivalent rust preventative to the bare metal edges of the elongated holes). <DIV =GRAPHIC> <DIV =PTXT>If the outer seal of the glass run has been deformed, adjust the window regulator to eliminate the cause of the condition, and replace the deformed glass run with a new one. <A =D ="_mouseover(this,'red', 'Goto ')" =":Find('1091411')" =_mouseout(this)>If the glass has separated from the glass grips, follow the procedure in TSB , "Door Window Glass Grip Repair Procedure", before adjusting the window regulator.</A> <DIV =PTXT>Use a small amount of Silicone Grease or equivalent to lubricate the inside of the glass run. Wipe off the excess material. (Silicone Grease can be obtained through your local Curtis Industries Representatives under the name Marson K-2 Silicone Compound (part no. 15498)). <DIV =ATTENTIONS> <DIV =BEFORE>NOTE <DIV =INSET>Do not use Silicone Spray as it has insufficient durability. <DIV =GRAPHIC> <DIV =TITLE>WARRANTY INFORMATION: <DIV =PTXT>Normal warranty operation codes and times apply.
normal çalışması yavaşsa bu yöntem yararlı olabilir ama birden bire arıza gibi yavaşlamışsa içerideki parçalardan biri ya da birkaçı kasıyor demektir. benim camda da var, bir vakit bulsam da açsam döşemeyi çözeceğim sorunu.
Bizim Yumurta kasadada vardı aynı sorun.1 kez mekanizma değişti 2 hafta sonra tekrar aynı sorun yaşanmaya başladı.Daha sonra cam fitilleri değişince sorun tamamen ortadan kalkmıştı.
birden bire olan birşey değil. arabayı alalı 3-4 ay oldu. o zamandan beri var dün yine söktüm komple mekanizmayı filan yağladım. biraz daha idare eder sanırım. benim merak ettiğim motordanmı mekanizmadanmı yoksa fitillerdenmi ya da değiştirmeye kalksam önce hangisinden başlasam. boş yere sağlam şeyleri değiştirmekte istemiyorum.
hocam sorun büyük ihtimalle fitillerden kaynaklanıyor.siz şimdi yağlıyorsunuz bir kaç hafta sonra camın inip kalklması ve havanında etkisi ile yağ özelliğini kaybediyordur.sorunlu olan kapılarınızın fitilini değiştirmenizi öneririm.
arkadaşlar dün camla alakalı ikitelli sanayi sitesine gittim. oradaki bir camcıya gösterdim. kriko değişecek dediler. fiyat olarakta 60 kriko 20 işçilik 80 lira istediler. ama yoğun oldukları için daha sonra gel yaparız dediler. ben de başka camcıya gittim. oradaki usta silikon sprey al dedi bütün camların fitillerine sık düzelir dedi. bende hırdavatçıdan silikon sprey aldım ve fitillere güzelce sıktım şu anda düzeldi. umarım ilerde yine sıkıntı olmaz.