ılk kez yazmak bugune nasıp oldu uye olalı 3 hafta olmustur ama ıs yogunlugla ancak yazabıldım sızden yardım almak ıstıyorum fıkırlerınız onemlı arkadaslar bende 2009 1,4 era team var 31,500 kmde bır senede cok cektım bu aracta km sensoru deıstı amartısor deıstı katalızator deıstı sımdıde beyın deısecekmıs bıktırdı sonunda satmaya yada takasa karar verdım bır hyundai İ30 buldum 2008 model 1,6 cvvt style modelı 32,000 km bugun baktım soledıgıne bakılırsa sadece sol kapıdan ıslem gormus ama deısme olmamıs sadece boya ama yarın servıse yada bı ustaya gostercem garantı olarak bakımları hyundaide yapılmadıgı ıcın garantı dısıdır buyuk ıhtımal tramerde kaza gorunmuyor aracta sız nedersınız arkadaslar ne yapmamı onerırsınız buarada benım aracımın ustune 3000 lıra verecem
Aramıza hoşgeldiniz.Garanti dışı ise bence hiç yanaşmayın.Kendi arabanızdan en azından örnek alın.Başınıza gelecek olası bir arızada cebinizden ödemek zorunda kalacaksınız
tskler.hosbulduk eralar cok sorun cıkartıyor buna sahıd oldum ama i30 bılemıyorum sıtelerde arastırdıgımda saglam oldugunu soluyorlar yınede guvenemıyorum. servıse gotursem eskı kayıtları falan cıkarmı acaba yada ıyıbır ustanın tavsıyesıne guvenıp ole alıp almamaya kararmı versem
Valla sitede çok era sahibi arkadaşımız var.Amörtisörleri dışında genel anlamda çok şikayeti olanını duymadım.
ben bır sene olmadan defalarca servıse gıttım km sensoru deıstı amartısor deıstı en son arıza ısıgı yuzunden gıttıgımden bır hafta gıttım geldım katalızator deıstı ama oda deılmıs arac ıncelendı beyın dendı garantıden onay beklerken onaylanmadı dendı gazlı oldugu ıcın sızden gazlı aldım deyınce tkrar soralım olmadı dedıler hala ses yok ınanın 15 defa gıtmısımdır servıse
Garantisi yoksa bence biraz uzak durun daha dorusu supheli olun. Era da sorun olmaz, hatta hyundailer en sorunsuz araçlardandır. Ama sizin kı9smetinize cok sorun cıkmış. Sorunlarıda garanti sayesinde halletmissiniz(dir) heralde. Yarın sorunsuz diye aldıgınız i30 da da baska sorunlar cıkarsa bu sefer cebinizden ödemek zorunda kalırsınız. Fakat, yine de i30 era dan kat ve kat daha iyi bir araç. O yüzden mutlaka yetkili bir servise gidip, orda iyice bir check-up yaptırın. Eğer takas şartları size uygunsa ve araçta sorun yoksa ben garantiye ragmen almayı duşunurdum. Sonucta essekten inip ata bineceksiniz. Tabi atında sağlıklı olması lazım. Yoksa eşeği aratır insana. Düzenleyen : qaan88
(qaan88) birçok era sahibi için eşek yakıştırması ayıp olmuş.. dostum aradaki fiyat bana biras kıllandırıcı geldi serviste cok iyi incelemeleri gerekiyor eğer haklıysa cebinden bi miktar daha cıkcak ama değer sonuçta i30 hakkı var iyi bir araba ama şüphelerinde sonuna kadar haklısın hayırlısı olsun..
tskler arkadaslar yorumlarınız ıcın yarın arabayı bı servıse baktırıp tam sonucunu alıp buyuk bır kazası ve mekanıkte cıddı bır sorun yoksa takası yapıcam
Eşekten inip Ata binmek mi. Ne kadar ayıp bir cümle bu böyle terbiyesizligin dik alası. Madem sen essek diyorsun sen ne ci oluyorsun o halde
Hocam sımdı gerılecek bırsey yok bu deyım gıbı bırsey yanı kımsenın aracına essek dememıs yanı ı30 un eraya gore daha ustu sınıf oldugunu belırtmıs bunda ne varkı)
Bunda şu var. Bak sen ne güzel yalın bir halde açıklamışsın i30 un era dan iyi olduğunu. Demek ki her deyim her durumda kullanılmaz. Zaten Zat'ın nick resmi nasıl bir ruh hali icinde olduğunu anlatıyor. Daha yaşlarınız genç kardeslerim lütfen Türkçeyi doğru ve yerinde kullanalım.
tesekkur ederim. Beni anladıgın için. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif Yalnıs anlasılmadan dolayıda özür dilerim. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif Bizde getz(getz=era hb dir, benim için) e biniyoruz suanda. Ben amacım siz esseğe biniyorsunuz demek değildi, daha iyi bir araca bineceksiniz demek istedim. Ayrıca, eşek neden ayıp bir sey gibi anlasılmıs onuda anlamış değilim.
Terbiyesizliğin hiç bir gereği yok. Resimde nasıl bir ruh hali sonucuna vardıgınızı lütfen açıklayabilir misinizi, sayın ruh bilimci ZAT! O maskenin altındaki benm, bir alısveriş marketinde satılan maske ile çekmiş oldugum resimden nasıl bir ruh hali cıkartınız gercekten merak ettim, sayın ruh bilimci. Ayrıca, Türkçem de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Kullandığım Türkçe yalnıs değildir. İlk önce doğru Türkçe diye bir kavramın ne demek olduğunu öğrenirseniz daha hoş! olur. Size göre ayıp olan TÜRKÇE kelimenin kullanılması kullanıcının tarzıdır. En argo yazılar bile Türkçe'nin yalnıs kullanılması anlamına gelmez. Düzenleyen : qaan88
Esekten inip ata binmek yada attan inip esege binmek... bu deyim turkcemizde vardir... dogrusu attan inip esege binmektir ama diger turlude kullanilir.. her turlu cumle icerisinde kullanilabilir... bu olayi nasil terbiyesizlige tasidiniz anlamiyorum... kimse kimseye esek dememiski.. sorun yaratmaniza gerek yok... Düzenleyen : erkancakan82
servisten mutlaka ekspertiz raporu alın. ekspertiz raporuna göre araçta bir sorun çıkmazsa bence alınabilir. birde bu araç mutlaka servise uğramıştırkayıtlarına da baktırın bence.fakat sizin araçtaki sorunu karşı taraf biliyor mu acaba? Düzenleyen : mursel_balci
alıncak veya bozulcak bişey yok ki ortada terbiyesizlik ve ayıpta yokk amaç i 30 un daha iyi olduğunu belirtmek gereksiz yere alınganlık yapıp forumu germenin luzumu yok. not : Türkçeyi düzgün kullan diyen abime sesleniyorum essek değil eşek olacak. !!
slm tekrar herkese arkadaslar eramı i30 la takas edecektık adam deısen olmadıgını sadece sol kapıda ıslem oldugunu solemıstı gercektende anlasılmıyordu baktıgımızda kapı orjınal gıbı kapanıyor hıc bır kusuru gorunmuyordu cızgılerı herseyı ıyıydı ben yınede bır kere dılım yandıgı ıcın servıse gıtmeyı ılk sart olarak kostum servıse gıttıgımızde 1 saat sonra rapor geldı yıkıldım resmen sol ıkı kapı deısmıs on ve arka camurluk deısmıs tavanda duzelme ve arka tek amartısor patlak sol sol koltuk aırbagı acmıs adama dedım bunlar ne valla bende yenı aldım bende anlamam dedı adam bze bunu soledı bızde bole bılıyorduk dedı neredeyse adamı dovecektık servıste kuzenım sıgortacı tramerde hıc bır kaza kaydı yok bunuda anlamadık zaten buna ınandık bırazda ama kazayı dısarda yaptırdıkları ıcın hıc bısı cıkmıyor nese bundada bır hayır var satmaktan vazgectım boylelıkle bızımkınde bısı cııktıkca garantı yapsın ısı ne beyın ıcın aradım servısı parca onayı verıldı parca beklenıyor dendı 15 gun oldu bakalım daha ne kadar bekleyecegız bılmıyorum cumartesıde gıttım tavanı sıyah kaplattım pazartesıde spoıler ve spor ızgara takılacak barı benım oglanı ıyıce susleyeyım gozume guzel gorunsun kerata
yahu arkadaşlar kullandığı araç eşeğe benzetildi diye bundan alınganlık çıkarmak olurmu hiç?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif