merhaba arkadaşlar 2007 era crdi kullanıyorum şöyle birşey söz konusu sizlerdede aynısı oluyormu olmuyormu onu merak ettim aracı sabah çalıştırdığımda motor soğukken yani mavi ışık yanarken araç turboyo geçmiyor mavi ışık söndükten sonra yada tam sönmesine az bir zaman kala turboya geçiyor araba turboya geçtikten sonra herhangi bir sorun yok devre dışı falan kalamıyor bu bir sorun mu yoksa sizlerdede aynımı
hararet gostergesini diyor galiba arkadasim . yola cikmadan 1.2 dk aracini isit birde oyle dene. bendede boyle bir sorun yok ama araci isitp yola cikarm.1.2 dk isinmasi hem motor sesini susturyr hem atiklikte sorn yaratmiyor hemde yakiti etkilemyr.
Valla ilk defa dutdum bunu ve birazdan eve gidicem. arabaya bindiğimde dikkat edicem söylediğinize...
ilk çıkan eralarda motor soğuk olduğunda mavi ışık yanıyordu, motor ısısı normale gelince sönüyordu. Ama yeni çıkan eralarda insanların kafasının karışmaması için bu mavi ışığı iptal ettiler diye biliyorum. Bizim era 2009 model vemavi ışık yanmıyor. Ama 2006-2007 modellerdemotor yanıyor sanırım.
burada net bir cevap bulamayınca kafama takıldı servise gittim evet bu durum anormal bir durummuş ilk anda belki geçmeyebilir ama o kadar uzun değil dediler bilgisayar bağladılar manifotla ilgili bir arıza çıktı onu sildiler bir test yaptıktekrar arıza verdi sonra manifotu açtılar içinde öyle bir kurum vardıki anlatamam onu temizlettik tekrar test ettik arıza vermedi sorun düzeldi şu anda problem yok ama servisin söylediğihararet göstergesi sönene kadar motoru yinede zorlamayın dedi bilginize arkadaşlar
2010 CRDI benim kinde de o mavi ışık yok Bu ışık böyle önemli ise ve o yanarken motoru zorlamamak gerekiyorsa ben bunu ışık yokken nasıl bilebilirim Eğer gercekten mavi ışık kaldırılmışsa gene bir ASSAN klasiği demektir. Düzenleyen : emre027