Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

sizede oldumu

'Sohbet' forumunda Ertan tarafından 16 Ekim 2014 tarihinde açılan konu

1. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    merhaba arkadaşlar geçen aylarda birkaç farklı marka araçla seyahat ettikten sonra farklı bi düşünce kapladı beynimi
    ilk olarak kütahyaya bir arkadaşımla beraber nissan juke ile günü birlik kütahyaya gittik çoğunlukla ben kullandım aracı aynı gün içinde
    gidiş dönüş çok yorulacağımı zannettim fakat hiçbir yorgunluk belirtisi olmadığını farkettim juke bırakıp 1.4 era ya binince allah dedim kendi araçlarımız ne kadar sandalye tabiri caizse gibi geldi beynimdeki ilk soru bu olup kafama kaydettim neyse sonra tekrar kütahyaya ford focus 1.6 diesel ile gidip döndük ondada yorgunluk juke tan fazla oldu ama şuda gerçek motor çalışmasından bi o kadar rahatsız oldum ve yol gürültüsü vasat derecede idi bunlar olumsuz yanları
    olumlu yanlarına gelince tabiki yakıt ve performans ve yol tutuş harikaydı
    son olarak başka bir arkadaşımın olan mercedes A180 cdi ile kısa yaklaşık 50km yol katettim oda aynı derecede yakıt cimrisi bir araç fakat sessizlik gayet güzel
    iç ambians şahane fakat bi o kadarda çok sert olduğunu farkt ettim gelelim kafamdaki neticeye ben arabayamı biniyormuşum hissi yarattı sonradan başka bir
    fikir geldi zihnime en azından kendimi öyle avundurdum 9 senede teknoloji ne kadar ilerlemiş demekten alamadım kendimi şunada kesin karar verdim kendi aracım olan admiremden vazgeçmememi anladım çünkü insan hep yenisini ister buda maddiyata dayalı yada seçime dayalı bir şey siz siz olun kesinlikle bindiğiniz segmentten üst segment araca fazla binip ( emanet olarak ) kendinizi kaptırmayın derim bu benim fikrim tabiki sonrası baya zor oluyor
    tabi bunları yazarken şunu aklımdan hiç çıkarmadım fiyat fayda endenksi bizim bindiğimiz hyundai grup araçları bende bıraktığı intiba 9 seneden beri
    gerek kullandığım gerek görsel olarak baktığım tecrübe ettiklerimden örnek 1998 sonata benim için şahane fuul ama bir o kadarda sesli çalışan motor
    1999 h100 super konfor harika fayda üst seviye starex hani o normal crdi olmayan motor hani bide derler ya çok yakıyor çok gidebilen araca basarsan illaki çok yakar bana göre sınıfının güzel yakışıklı bir araç era1.4 gelince sessiz motor güzel torpido bana göre kötü koltuklar olarak hissettirdi son olarak kendi aracım
    admire iyiki almışım 128000 km olmasına rağmen iç trim sesi halen sıfır ama motor bir okadar gürültülü bana göre emsallerine göre gayet ekonomik
    ki lpg taktırmadan biniyorum 9 sene devirdi bekliyorum ne zaman rot alt takım parçaları değişecek diye ne zaman elektronik arıza verecek diye
    tabiki bozulsun istemiyorum ama sonuç şudur benim için bu fiyatlara sorunsuz binilebilecek bir araç rakibi varmı zor bence hakkaten zor
    satarsam ne alırım kesinlikle yine hyundai olur ama bugünün şartlarında bu fiyatlara gerçekten ulaşması zor
    benden arkadaş tavsiyesi bir hyundai sahibi iseniz heleki sıkıntınız yok ise kesinlikle başka araçlara ilgi duymanıza gerek yok

saygılarımla teşekkürler

Tilki bunu beğendi.
  2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sizin aracınız B segmenti, bindiğiniz araçlar sizinde belirttiğiniz gibi üst segment araçlar. Ama şu var sizin aracınızda arka süspansiyon bağımsız tıpkı FD i30 modelinde, XD Elantra modelindeki gibi. Bugüne bakacak olursak arka bağımsız süspansiyon C segmentide bile nadir görünür oldu.

Akraba ve aile çerçevesinde B segmenti arabası olan birtek benim, babamın, kardeşimin yada diğer akrabalarımın arabasını kullandığımda kendi arabamdan soğuyorum. Ama benim aracımda segmentinde en en donanımlısı, şimdilerde ise parayı bassanız dahi bazı donanımları satın bile alamıyor insanlar.

Zamanında kaynatamın 2006 1.9 TDI Octavia ve 3008 HDİ aracını kullanınca ve bazı nedenlerden benzinliden dizele geçtim, o tork kuvveti bir başka şeydi. Bu bana bakımlarla 4.000 liraya maal oldu, dizele tövbe ettim.

Yani kısacası sizin yaşadığınız duygulara bende zaman zaman kapılıyorum ve kapıldımda. Şu an aklımda eğer arabamı değişirsem benzinli C yada D sınıfı araç almak var :D

3. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Benimde arkadaşımda 1.6 tdı jetta var arada bende sürüyorum yol tutuş, frenlemesi, konforu gayet iyi geliyor ondan inip bizim eraya binince bir garip hissediyorum ama daha sonra alışıyorum ve kendi kendime ne kadar ekmek o kadar köfte diyorum :)

4. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    yada teknoloji ne kadar ilerlemiş dimi graftt:)

5. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    şuda bir gerçek ama iç kapı açma kollarını krom nerde yaptırdın sorusunu duydukça geberiyorum gülmekten

6. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu tür durumla ben her hafta sonu karşılaşıyorum. İşim gereği sirkette hep ust segmentte araclar var. Hele gecen hafta 3 tane BMW 3.25 geldi. Istanbuldan ben getirdim birini, hafta sonu getz kullaninca
    Yuh dedim biz at arabasina mı biniyoruz diye düşündüm bir ara.
    Ama yapacak bir şey yok daha iyisini alana kadar en iyisi bu ve buns sahip olamayanlar da var.

7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teknoloji çok ilerledi ama araba üreticileride yıllar geçtikçe cimrileşip pintileşmeye başladı :) Misal en yakın örnek B segmentinde arka süspansiyon Admire, milenyum modelindeki gibi bağımsız örnek sanırım yok bildiğim modeller doğrultusunda. Şu anda C segmentinde bile rast gelinen nadir modeller var sanırım.

Aynı durum bendede oluyor, sunroofu nerde açtırdın diye :)

8. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    şirketin renolarını,fordlarını,citroenlerini kullandıkça iyi ki hyundai almışım diyorum...

i20 ile 8-9 saat aralıksız yolculuk yaptık ne bel ağrısı ne sırt ne de boyun ağrısı hiç birisi olmadı...

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    olmuyor desem yalan olur. arabadan çok memnunum yeni araçların hep çalıyorlar, araçları gittikçe küçültüp özelliklerden çalıyorlar. passatın comfortline modeline bindim araba iyi güzel ama 100.000tl lik arabanın içi bomboş. başka araçlara bindiğimde en özendiğim şey sessiz amortisör. Hyundai bunu neden geliştirmez anlamadım yıllardır insanlar hep şikayetçi. bizim araçta önceden yoktu 2yıldır filan var. servis amortisör değil diyor ama ben amortisör olduğunu düşünüyorum çünkü araç artık daha sert. gerçi çözülmeyecek iş değil 4'ü 1.000tl civarı lakin servis değil diyor. biraz sessiz ve yumuşak olsa rahat 6yıl daha binilir, eskimez. deri döşeme, koltuk ısıtma, ABS, ESP, TCS, elektrikli katlanır aynalar, kendiliğinden kararan pusulalı iç dikiz aynası, bluetooth, ön cam buz çözücü(kışın buz tuttuğunda millet o soğukta buzu kazımaya çalışırken siz aracın içinden bir düğme ile çözüyorsunuz buzu çok güzel bir şey) sunroof, ön-arka sis, ön-yan-perde hava yastıkları, hız sabitleyici, bagaj kapağından bağımsız açılabilen bagaj camı, elektronik klima, hıza duyarlı silecekler, far sensörü, park sensörü, sırtlığı ayarlanabilen ve tamamen tek hareketle yatabilen arka koltuklar, 4x4, gözlük saklama yeri, önde arkada ve bagajda 12v soket, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu ve kolçağı vs. bugün bu özelliklerde bir aracın fiyatı 120.000tl den aşağı değil. Tucson'un ikinci el piyasası 45civarı. fiyatıyla karşılaştırılınca 6yıl daha eskimez geliyor bana.

10. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    devlet bu kadar vergi koyduktan sonra bazı şeylerden baya feragat ediyor firmalar ki hyundai toyota ford fiat pegeout dacia renault girmedim ama benim çalıştığım firmanın makine ve robotları var bunlara parça üreten firmaların çoğunda plastik aksam üreticilerinide tanıyorum

11. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

alttaki bardaklıklara bile hayran kalıyorlar bende dahil olmak üzere ben sıfır alırken aksesuar olarak neler yok diye sormuştum

12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    otomobilden beklentiler önemli bu konuda, ben bu yaşımda sadece çekiş gücü frenleme performansı iyi bir yol tutuş ve sürüşten alınan düzgün hisleri veren otomobillerin peşindeyim, birde yedek parçanın servisin kolay bulunup problemlerinin çabuk giderilebildiği maddi açıdan kolay ulaşabileceğim otomobillerden yanayım diğer herşey benim için ekstra ekstra:)

babamın hurdaya çıkan eski kasa i30 unu kullandıktan sonra getz e bindiğimde getz in frenlerinin iyi tutmadığı haaa burada da çukur varmış küt diye düştük dediğim oluyordu i30 o çukurdan hissettirmeden geçerdi getz fazlaca sarsar, fakat sonrasında getz in çok çabuk hızlandığı hızlanırken vitesleri takip edemediğimi düşündüğüm de olurdu fakat bunlar birkaç km sürdükten sonra geçerdi ve yine getz i sevmeye devam ederdim.

bu araba hurdaya çıktıktan sonra yeni i30 u da kullanınca keyif vermedi yeni i30 u kullanırken kendimi bir bilgisayar oyunu içindeymiş gibi hissetmeye gerçeğe dönmeye alışamadım. Sanki heryer dümdüz ve vitesler otomatik olunca sadece gaza bas gitsin frene bas yavaşla işi bana ''herşeyi araban yapıyor zaten sen ne işe yarıyorsun o sürücü koltuğunda'' der gibiydi, uzun boş yollarda cruise control ü 55km ye ayarlayıp direksiyonuda bırakıp düz geniş boş yollarda ilerlerken bu tarz bir arabada kendi namıma keşfedilecek hiçbirşey olmadığını düşünüyordum virajlara hızlı girsem esp var, sanki araba beni kullanıyor bende kendimi mutsuz hissediyorum rahat mı? e rahat, yoruyor mu? hayır herşeyi mükemmel ama bana birşey vermiyor sadece taşıyor emniyetli ve rahat bir biçimde beni taşıyor o kadar.

volkswagen modellerinden jetta ve polo kullandığımda mutsuz oldum rahatsız oldum otomobil kendi gidiyor ara sıra benden birşeyler yapmamı istiyor fazlasıyla rahat ve alıştığım geleneklere aykırı yapıda,

kullanırken nedense en mutlu hissettiğim otomobillerin bir listesini yaparsam en başa milenyum kasa accent i koyardım onu hiç unutmadım hem içimde bir acıdır ondan ayrılmak fazlasıyla gelenekseldi ve accent i sürerken o araba bana; ben bir otomobilim ne fazlası nede azı hiçbir zorluğum yok sadece araba kullanır gibi kullan gitsin gerisini düşünme diyordu bana uzun yolda gerektiği kadar stabildi sağa sola sallanıp sürekli direksiyonla oynamak istemez ama şehiriçi şartları içinde gerektiği kadar ince ve sıkışık yerlerden sıyrılabilen yapıdaydı. 950kg luk ağırlığına frenleride yetiyordu 102hp motoruda yetiyordu alçak pozisyonda oturmanıza rağmen kaputun önüne kadar görebiliyordunuz, bir yere çarptığında katlanıveren kocaman dikiz aynaları panorama ekran gibi başka bir hikayeydi. Belki bir cd çaları bile yoktu ama bana pek lazım da değildi:)

Şunu da bir düşünmekte fayda var bence, kardeşimin kayınpederi yakın bir zamanda benzinli sıfır 520 bmw aldı geçen kurban bayramı birlikte köyde konuşuyorduk ve öyle çokta mutlu görünmüyordu bize dediği şey viraja sığmıyor bu araba oldu kızdık kendisine arabaya haksızlık ediyor diye. Anahtarı araklayıp denemek gibi bir planım var başarabilirsem gelişmeleri paylaşacağım, ancak bulunduğum yerde şehir içi virajlar o kadar dar o kadar zor ki bizim ufak otomobillerimizin bir çırpıda pıt diye döndüğümüz yerleri bu geniş kasalı arabalar aman sürtmeyeyim aman diye çok çok yavaş geçiyorlar hatta dar bir yola park etmiş önlerindeki tüp ekmek vs. kamyonunu biz geçip giderken onların dakikalarca bekledikleri oluyor, benim gözümle bakınca 520 serisi bir bmw nin benim için avantajı otobanda sol şeridi domine etmesi ve kaza anında sizi çok iyi koruması ve gerçekten mühendislik harikası çok çok güzel, eğerki kapalı garajınız yok ise ve üst segment aracınızı yol kenarına park ediyorsanız serseriler tarafından zarar verilmesi an meselesi bu da bir gerçek. Dedim ki paran varsa iki arabalık garajın olacak bir tane ufak A yada B segmenti araban olacak bir tane de uzun dingil uzun yol araban olacak nereye gittiğine göre onu alıp gidilecek:) hatta ikiside hyundai olacak bir i10 bir tane genesis

Bu bayramda çayırın ortasına çekilmiş dört tane araba vardı muhabbet devam ederken bizim damatta jetta var DSG şanzımanı ne zaman başını ağrıtacak diye bekliyor bizim damadın babası 520 yola sığmıyor diyor, babam i30 un direksiyonuna halen alışamamış ve halen sağa sola çekmeler yaptığını söylüyor bunları açıkça belirtiyorlar nedense birtek ben kendi arabamdan getz ten memnunum. Bir ben mi kötü niyetliyim :) bir yandan da koyunlar yüzülüyor falan:)

yani konforlu pahalı üst segment bir araba her zaman iyi araba demek değil sürekli olarak arabanızın istediği şartları sağlamıyorsanız. Neyse kurbanlar kesildi ya bmw 520 nin bagajına yüklenen etler aman abi kan falan akmasın bagaja diye o etler oraya ait değilmiş gibisinden tuhaf dururken kimse benim getz e laf etmiyor koy gitsin etleri ucuz araba yauw:) kan bulaşsa benim araba kırmızı ne olacakki ama Bmw nin kırmızı renklisi için eksta 2000 euro gibi bir opsiyon renk parası vermeniz gerekiyor haliyle beyaz almışlar gerçi istemişlerde beyaz almışlar fiyatından değil, bizimkiler ne renk istersen o renk ekstra para vermedik:)

Size de oldu mu meselesine gelirsek elime bir şans geçipte kullandığım her farklı marka ve model otomobilde getz imde olmayan bir şeyi hissettiğim yada gördüğüm anda o an tecrübe etmekte olduğum bu farklı marka otomobilden birden bire soğuyorum. Bu akşam yine konuştuk babam dedi ki bunu satarsan ne almayı planlıyorsun? ben dedim ki getz in yerini doldurabilecek bir otomobil şu anda üretilmiyor yok:) çıkana kadar binmeye devam.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 16 Ekim 2014
  13. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ben sıfır alırken getz 1.6 motor yoktu olsaydı kesinlikle getz alacaktım

14. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bülbülü altın kafese koymuşlar yinede XD2 demiş. :RpS_thumbup:

ne kullanırsam kullanayım yeri ayrı

15. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    genelde bana hangi arabaya binersem binim dönüp yumurtaya binince oluyo bomboş teneke hissi veriyo sonra olum beğenmiyosan yüriceksin o zaman diyorum ve hemen alışıyorum arabama :)

16. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben arkadaşa sıfır araba bakmaya gittik renoult'a dacia ve renolara baktık adamlar test sürüşü için clio 1.2 verdiler, bir tur attık, küfrederek kapısını kapattım, yumurtama bindim direksiyonunu öptüm yoluma devam ettim... !

Hunday aşkı, usta ile forum arasında bizi sarmalamış... :)

17. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    2005 elantram varken kaskodan 4 günlüğüne 2011 linea vermişlerdi. 4 günün sonunda aracıma geri bindiğimde ne kadar mutlu olduğumu tarif edemem. :)

18. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    herkeste olduğu gibi bende de oluyor ancak reel değerleri karşılaştırınca ben atımla mutluyum diyorum... :)

19. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    hep heveslenirdim era varken c sınıfı d sınıfı arabalara bindikçede içim giderdi. touranı aldık d sınıfı bisikletten inip gemiye binmiş gibi olduk :)

20. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    evet herkese oluyordur bizede oldu artılarıyla eksileriyle kıyasladık kendimizce ama sonuçta mutlu döndük arabamıza onun için en iyi araba binebildiğin arabadır :RpS_thumbup:

Bu Sayfayı Paylaş