Başka bir başlıktada anlatmıştım. Benim eranın sağ arka lastik içe bastığı için lastiklerin üst dış taraftan yemiş. Serviste tek dingil olmaz dediler bende sanayide bi ustaya hallettirdim. Bugün arkadaş aracıyla benim arkamdan işyerine kadar geldi. Senin araba nın ön ve arka tekerler aynı iz üzerinden gitmiyor dedi. Önce şaka zannetim. İndim arabanın yanına arkadaşla bir düz etvel yardımıyla baktıkki!!!!!! evet benim arabanın arka dingil tam ortada değil sol tarafa 1 cm kayık. Hemen servise gittim fabrika ile konuşayım falan dedi servis şefi. Bende bu arabayla kaza yapmadım çukura girmedim dedim ve garantiden değişimini istedim. Bakalım yarın telefon edecekler fabrikaya ne yanıt gelecek. Ben daha ne diyeyim sıfır arabanın dingili nasıl kayık olur. Olurda nasıl fabrikadaki kontrollerden geçer. Eğer kontrol edilmiyorsa geçer artık ben buna inanmaya başladım. Yemin ederim şu arabanın motoru dışında hertarafı yamuk ve kalitesiz. Benden tavsiye sizde dingilleri kontrol edin.
eralarda böyle bişeyi ilk defa duyuyorum ama bizimkinde bi tarafın lastiğinin eskimesi gibi durum yok hangi devirde yaşıyoruz ya arabanın dingili yamuk çıkıyor.eradan da herkes memnun ama...
yan yan gitmesi genelde şase si yamulmuş araclarda olur ama sıfır arabada olmamalı..çareside yoktur heralde aracı değiştirirler..ama hyundai bu bişey olmaz böyle kullanın derler..
ya bu ne tuhaf bir sorun?? sıfır km araç alınıyor ve şasi-dingil yamuk?? daha neler duyacaz lider hyundaiden!!.. piyasaya peynir-ekmek gibi araç sürmek değil adam gibi tescilli sağlam araç yapmak marifet.. övünüp durmasınlar çok satıyoruz diye...
Olur böyle şeyler sadece Hyundai'ye yüklememek lazım.. Daha nice markalarda ne sorunlar var biraz araştırsanız Hyundai yanında çerez kalırdı eminim.
Kağıttan gemimi yapıyorsunuz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Hiçbir otomobil fabrikası kafasına göre işlem yapmaz herşey çizelge içerisinde üretilir.. bir otomobilin banta binip inmesi 4 - 5 saati buluyor bu rakamlarda sınırdır daha altına inemezler..
ortada bir kalitesizlik göstergesi var, ama yine de bu kadar çok araç üretiliyorsa böyle hataların çıkma olasılığı da artar. arka amortisörler yamuksa yine aynı şey olabiliyor. belki sebebi budur.
Arkadaşlar problemim çözüldü açıklamamı servisler bölümüne aldılar ordan okuyabilirsiniz.Link aşağıda https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=8526