Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

sizce koreliler japonları geçebilir mi

'Sohbet' forumunda atila06 tarafından 16 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

1. atila06

atila06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cumhur Atilla
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bundan 10-15 sene sonra çünkü adamlar cidden çok ilerledi

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Korelilier japonlari geceli 10 sene kadar oldu DA bizim milletimiz daha anlayamadi.

Kore mali arabami olur diyor cebinde samsung ! Bu ne is diyorum japon abi diyor. Yutturup telefonu icinde caldirasim geliyor
    HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

fatihsevim bunu beğendi.
  3. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Abi buna iyi güldüm ;) ;)

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Artık millet/marka olgusu azalıyor, global marka ön plana çıkıyor ama geçer mi derseniz geçmemesi için hiçbir neden yok. Keşke bize de bulaşsa korelilerin bu çalışma azmi.

81081 bunu beğendi.
  5. gungor28

gungor28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Güngör Suşehrili
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bence çoktan geçtiler..

6. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    bu nasıl bir fantezidir anlayamadım :D

7. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    iki tarafında birbirinden daha iyi yaptıkları araçlar ve işler var , ama şuanda genel olarak sorsanız çoğunluk Japon diyicektir..Toyota,Honda,Mazda vs. Korelilerin Türkiyede pek fazla olarak duyulmadığı zamanlarda büyük satışlar yaptı...

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    ya adam kullandıgı markanın hangi ülkeye ait oldugunu bilmiyor hyundai ye teneke diyor kia amerikan arabası diyor samsung japon markasıymış soracaktım ssang yong nerenin ürünü diye tatsızlık çıkmasın dedim :)

bu konu bu muhabbetin üzerine denk gelince sinirim hala tazeyken biraz fantazi cevap vermişim :D

9. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bence kalite ve fiyat olarak geçtiler sadece geriye milletin gözündeki imaj kaldı diye düşünüyorum...

10. fatihko

fatihko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Japonlar rüştünü ispatladılar sıra korelilerde. Japon araç kullanıp memnun kalmayan yok ancak taksilere bakın hep era. Honda hiç taksi görmedim. Artık kore araçları iç piyasada iyi yer etti eğer yer edilmeseydi taksiye kullanmazlardı. Kore araçlarının japon sorunsuzluğunu yakalaması lazım. Toyota ruhu diye kitap çıkardılar.

MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

11. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Toyota ya da hondayı çok değil sadece 5 dakika internette araştırırmısınız. Sorunsuzmuş. Mesajlarınızdaki cümleler kendi arasında çelişiyor. Neden era taksi olarak bol miktarda kullanılıyor peki?

12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Milyonlarci araci zaten toyota cagirmadi

13. fatihko

fatihko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Sıfır aldığımız hondayı 20 yaşında sattık 2 yıldır toyota vvt kullanıcısıyım şirket aracı olarakta era kullandiyorum yani 5 dk bir yerden okuyup yazmadım. zaten bu rakamları ben değil satış rakamları söylüyor asıl internetten araştırılması gereken satış rakamları. Dünyada en yakın rakibine fark atmış şekilde satışta toyota önde vede ingilterede yapılan sorunsuzluk ve memnuniyet anketindede 10 aracın 8 tanesi japon aracı. Gel gelelim Türkiyeye,
    Bence ülkemizde hyundai iyi bir pazar yakaladı gerek fiyatları ve rekabet gücü anlamında gerek servis bakım yeterlilik anlamında. Özellikle ticari gruba güzel araç çıkarttılar. 2011 yılında şirkete almış olduğumuz era ile yaklaşık 70 bin km yaptık ve servise bakım dışında gitmedik. Fiyatı çerçevesinde memnun kaldık. Şahsi fikrim japon araçları 100 yıllık birikimlerini üst üste koyarak gidiyor. Hyundai nin bu farkı kapatması ve istediği satış rakamlarına ulaşması için
    Memnuniyet anketinde ilk 10 araç içerisine 2-3 araç katmanlı
    Satış rakamları olaraktan dünyada ilk 10 içinene girmesi için gerekli bilgi birikimi ve deneyime sahip olmalı.
    Yazdıklarıma biraz eleştirel yaklaşılmış ancak kendiniz kullanmadıysanız bile japon araçlarını kullananlardan bilgi alabilirsiniz

MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hyundai zaten satışta ilk 10 icerisinde..
    Sorunsuzluktada listede hep baş sıralarda.

15. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hondanın ya da toyotanın sorunsuz arabaları bitti artık. Yeni moda yağ yakan arabalar. Satış rakamları bu araba kaliteli iyidir kanısını bence ortaya koymaz. Öyle olsaydı 5-6 ay sıra beklettiren vw dünyanın 1 numaralı arabası olurdu sanırım.

16. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    toyota bir nebze başarılı otomobiller üretiyor ama honda dan nefret ediyorum , bu honda varya madem Türkiye ye otomobil üretiyorsun yada ihraç ediyorsun ne diye otomobillerinin direksiyonu koltukları ufak içine gömülüyoruz japonlara göre üretmişsin arabayı ayrıca altı çok alçak bunun performansı yol tutuşu elbette iyi olur ama Türkiye de kullanılacak bir otomobil o kadar alçak olmamalı civic serisi anormal alçak ride a sahip ondan sonra yol tutuşu iyi diyorlar altı sürtüyor bizim yollarda?? toyota fena değil dayanıklılık olarak iyi performans olarak güzel ama yedek parça fiyatı bolluğu ve servis ağı gibi şeylerde hyundai den geride kalıyor birde Türkiyede bizim insanların birşey alırken bin dereden su getirip satcıyı kanser eder tarzdaki bir tüketicinin olmazsa olmazı olan fiyat/performans konusunda hyundai toyota ve honda dan önde ve başarılı yani daha ucuza konforlu performansı iyi ve servis ağı yedek parçası bol aksesuarları mekanik aksamı Türkiye şartlarına uygun keyifli bir otomobile sahip olabiliyorsunuz

Ben hyundai ye sadece otomobil gözüyle bakmıyorum hyundai marka CD, DVD, televizyon, iş makinası, gemi motoru, inşaat sektörü, ticari araç gibi şeyleri görünce hyundai nin diğer bu iki markaya kıyasla daha büyük bir marka imajına sahip olduğunu görebiliyorum ki daha ne farklı sektörlerde neler üretiyorlar bunun yanında accent era neydir ki? :)

honda nın bir başarılı motorsikleti var o kadar, bir zamanlar NSX i vardı ama şu zamandaki otomobilleri o kadar başarılı nam salmış araçlar değil otomobil teknolojisinin son noktası olan formula 1 olarak olaya bakarsak bir zamanlar formula 1 e girip çok başarılı oldular 80 li yıllarda şampiyonluklar aldılar ama tekrar girdiklerinde başarısız olup çekip gittiler takımı batırdılar onlardan takımı satın alan eski ferrari teknik direktörü Ross Brawn takımı aldığı ilk sezonda şampiyon yaptı. İsteyen araştırsın honda bu işte hondanın kendi bünyesinden çıkardığı en iyi mühendislerine bu kadar güvenirsiniz honda ya performans konusunda, 80-90 lı yıllarda iyilerdi artık değiller, toyota da aynı hikayeye sahip aynen benzerlerini yaşadılar.

uzun lafın kısası Japonlar ikinci dünya savaşından sonraki dönemde olmazsa olmaz bir çalışma disiplinini, asla esneklik göstermeyen yaratıcılık ve üretkenlik konusunda metotlarını taviz vermeden kullanıyorlar çok inatçı adamlar ve bunu milliyetçilik ile sosyal biçimde uyguluyorlar bilgisayar komutlu makine gibi adamlar

Ancak Hyundai öyle değil çünki Koreliler biraz esnek ve daha ılımlı insanlardan oluşuyor o kadar inatçı değiller, dolayısıyla bu yapı Türk insanı ile daha uyumlu bir yapıda olunca hyundai marka olarak Türkiye ye daha yakın duruyor haliyle ülkemizde daha çok tutulacak olması tuhaf birşey değil normal :)

17. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Sonuçta honda toyota dediginiz araçlar da piyasaya ilk girdiginde hyundai kia gibi markalarmış.Algılar çok degişti + hyundai de büyük pazar da yerini aldı.

18. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,995
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben gittim gördüm, adamlar uçmuş kim ne derse desin. NewYork'lu arkadaş bile Seul'u görünce şok olmuştu.

Araba konusuna gelince çoktan geçtiler, adamlarda bir sürü yenilik var, deli gibi AR-GE merkezleri kuruyorlar.

erdogan78 bunu beğendi.
  19. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bugün şu foruma üye olan kişiler Amerika yada Almanya yada diğer Avrupa ülkelerinde olsaydı oradaki Hyundai modellerini görünce düşünceleri daha bir başka olurdu sanırım.

Ülkemizizin insanı Hyundai markasının araba konusunda sadece Accent ve Getz modelinden ibare olarak düşünüyor :)

Konu hakkında çok uzun yazılara yer vermek isterdim ama yaz yaz bitmezdi.

20. atila06

atila06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cumhur Atilla
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Size alıntı yaptım ama sorum herkese toyota servisleri çok güleryüzlü müşterisiyle ilgilenen çözüm bulan distribütör müş vw distribütör ise kullanıcı hatası diyip yolluyor ilgilenmiyor şahıs showrooma gidiyor hg diyen bile yok hyundai nasıldır bu konuda hyundai ında müşteriyle ilgilenen güleryüzlü sorunlara çözüm bulan distribütör olarak okumuştum ama yinede size sorayım dedim

Bu Sayfayı Paylaş