Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sizce Hangi Mazot

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda HyundaiMatrix tarafından 19 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. HyundaiMatrix

HyundaiMatrix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,

Yarın Matrix 1.5 Dizel aracımıteslim alacağım.

Ancak ilk defa dizel araç sahibi olacağım. Sizden ricam Dizel aracı kullanırkan eski bir benzinli araç kullanıcısı olarakyapmam ve yapmamam gereknler konusunda aydınlatmanız. Ve tabi yarın ilk defa mazot alacağım. hyıundai dizel araçlarına hangi tür mazot koymalıyım?
    Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    aracınız hayırlı ugurlu olsun...mazot olarak euro dizel diye tabir edilen dizel yakıt almalısınız..

3. HyundaiMatrix

Alınan Beğeniler:
    0
    eoro dizeli bende duydum ancak. Bunun adı her benzincide aynı mıdır? Ne bileyim 95 oktan 97 oktan gibi adları var mı?

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    pompacıya söyledniz mi o size yardımcı olacaktır..shell de adı v-power diesel diye geciyor..

5. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle aracı devirsiz kullanmayın,özellikle rampa çıkarken 1500 - 2000 gibidüşük devirlerde vites büyütmeyin, aklınızda olsun kısa mesafeler sık sık kontak kapatıp açmakaşırı yakıt tüketimine sebep olur, aracınız turbo beslemeli olduğu içinkontak kapatmadan evvel yaklaşık1/2 dk. kadar bekleyin, eğer aracıuzun yol,yüksek devir yada uzun rampa gibiağır şartlardakullanmışsanız bu süreyi en az 1 - 1.5dakikaya çıkartın.
    Yakıt konusuna gelince marka gözetmeksizin bütün istasyonlardaiki türlü motorin vardır, kırsal (normal) motorin ve eurodizel, kim ne derse desin üç kuruş tasarruf yapacağım diye kırsal motorin kullanmayın, bu arada95 - 97 benzinde olur motorinde bu tür bir ölçü yok.

6. HyundaiMatrix

Alınan Beğeniler:
    0
    Söylediklerinize harfiyen uyacağım.
    Peki ilk çalıştırmada ne yapmalıyım. Benzinlide çalıştırınca basıyorum gidiyorum. Dizeldede böylemidir? Bi de turbo ile ilgili motor ısınması lazımmış yağın incelmesi için o nedenle motoru ısıtmadan turboya gecirecek şekilde gaz pedalına yüklenmeyin yoksa turboyu bitirirsiniz gibilerinden bi şeyler okudum. nedir bu sizin bilginiz var mı?

7. Misafir

Misafir Guest

Benzin'de olsa dizel'de olsa en azından yağın en ücra köşelere kadar pompalanması için en azından bi 1/2 dk beklemekta fayda var, aksi takdirde silindirler yağlanmaya fırsat bulmadan pistonların sürtünmesine maruz kalır, bu süre soğuk havalarda 2 dk'ya kadar çıkabilir zira motor yağı en az bu süre içide normal kıvama gelir, turboya geçirecek diye bir kavram yok, marşa bastığınız anda turbo'nun çarkları dolayısıyla milide dönmeye başlar ancak tam dönüş 2000'li devirlerde olur, dolayısıyla tam yağlanmaya ihtiyaç duyduğu devirler bu devirlerdir, en azından motor ısınmaya yüz tutmadan motoru bu devirlerde sürekli tutmamaya özen göstermeli yani vites büyültmelerde 2500'e kadar çıkıp hemen normal devirlere dönmeli.

Bu Sayfayı Paylaş