Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sizce Aracıma Hangi Marka Tüp Taktırmalıyım ?

'LPG Sistemleri' forumunda berkoviç tarafından 21 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

1. berkoviç

berkoviç Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    berk öner
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    hepinize iyi günler arkadaşlar hyundai yeni i20 aracım var sizce hangi marka model tüp taktırsam daha iyi sonuç alırım malum piyasada bir çok marka var ama memnuniyet açısından hangisini önerirsiniz. Bir de eğer son zamanlarda taktırdıysanız hangi marka tüp ne kadara mal oldu ?

Duygu bunu beğendi.
  2. turknavy

turknavy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    alpay karaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Ben BRC kullanıyorum memnunum

LT26i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

berkoviç bunu beğendi.
  3. osman aşcı

osman aşcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    osman aşcı
    benim bu ikinci arabam ikiside atiker memnunyum hemde çok bugüne kadar hiç sorun yaşatmadı.Yakın zamanda sadece depoyu değiştirmiştim 300 liraya mal olmuştu.

4. berkoviç

berkoviç Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    berk öner
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    benim aracım şuan benzinde 0.28 kuruş yakıyor yani 130 km de 38 tl yaktı

5. Muradona

Muradona Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Murat Başer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    bende yeni kia rio sedan var sizin i20 ile aynı motora sahip. atiker gold taktırdım 1400/9 taksit şu an gayet iyi.

6. Fatih U

Fatih U Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    FATİH UYGUN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bende Hyundai i20elit var 1ay önce landirenzo yağlı sistem taktirdim çok memnunum ayrıca araca 2 yıl ve yüzbin km garanti veriyor bana maliyeti 2.500 TL oldu

berkoviç bunu beğendi.
  7. serkan69x

serkan69x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    533
    Ad Soyad:
    serkan kıskacıoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Akl bence cok güzel taktiracaksaniz tavsiye edecegim usta var

8. aslanhasanhoca

aslanhasanhoca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Hasan ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Landirenzo. 2015 Mayısta taktırdım. Masraf 1800. Memnunum.

9. kursatihtilali

kursatihtilali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kürşat ersoy
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Bence arabanızı elletmeyin deldirmeyin 5-10 kuruş için masraf etmeyin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Asel Kaan Efe ve erenuzel41 bunu beğendi.
  10. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    araç i20 1.4 otomatik.geçen sene forum sponsoru lovato (damla otogaz) obdII li yağlama sistemli taktırdım.2 sene benzinle dolaştım, lpg ye geçmediğime pişmanım.15.000 km lpg oldu şimdi, geçen bakıma gittim, filtre değişti, ayarlara bi bakalım dedim, yolda ayar yapıldı, herşey düzgündü.çekiş performans açısından fark yok.tasarrufa gelince şehirlerarası 15 kuruş gördüm, benzinde şehir içi 45 kuruştu, kışın karda lpg 30-32 kuruştan fazla yakmadı, normal sıcaklıklarda 24 kuruşları gördüm.yazın daha da düşeceğine eminim.bide şehiriçi değerler, iş ev arası 2,5 km, ama bol yokuşlu, karadeniz dağları :)

11. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Bizim ceratoya prins takmışlar ben aşırı memnunun gazda mı gidiyor benzindemi hiç fark etmiyorum kasası ağır bir araba olmasına rağmen şehir içi 23 kuruş şehirler arası normal hızda 16 kuruş yakıyorum benzin fiyatları ortada iken lpg şart gibi geliyor bana hele bir de aracınızın motoru lpgye uyumlu ise...

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. comanchee

comanchee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Engin Pişkin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    bende vialle var 3500 tlye taktım sorunsuz.direk enjeksiyon.soğutma tertibatına ellenmiyor.sadece manifolt deliniyor.çok memnunum.birde 1,25 motorlar için 25 kmnin üstü ortalama hızlar akıcı trafik sayılır.ben istanbulda 18 km ortalama hızda 9 lt benzin ve 9 lt lpg yani birebir yakıyorum.güzergahımda dur kalk çok.o nedenle tüketim yazan arkadaşlar şartlarını da yazarsa objektif olur.ben bu araçla uzun yolda hiç özenmeden 6,0 yazdım ama uzun yoldu.özensem 5 lt'ye kadar bile düşerdim.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  13. burak-doganay

burak-doganay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar sizce yağlamalı bir sistem mi taktırmalıyım bide bu atiker gold yağlamalı mı yardımcı olurmusunuz

14. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Alıntılar:
    * 2012 Haziran ında; GDI motoruna sahip yeni aldigim sifir Hyundai ix35 marka aracima Landirenzo marka kit için 2750 TL ödedim. Performansta değişen birşey yok. Çalışması kedi mırıltısı gibi birşey. Ayrıca LandiRenzo 2 yıl motor garantisi sağlıyor denmiş,

* 2012 Temmuz unda; Gdi motora şu an somut olarak z_avoli landirenzo romano ve lovato marka lpg montajını 2700 tl ye yaptırabilirsin.. Yüzde 30 civarı tasarruf var denmiş,

* 2012 19 Temmuz da; 1.4 122 bg tsi passat ATİKER lpg sistemi takıldı 80 bin km oldu çok şükür herhangi bir sıkıntı yok denmiş,

* 2012 22 Eylül de; Hundai ix35 marka aracıma bu gün itibari ile zavolii marka lpg sistemi taktırdım. Lovato, Landerenzo gibi markalarda GDİ motor teknolojisi ile üretilen motorlara lpg sistemi takabiliyorlar denmiş,

* 2015 03 Ekim de; Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 1999 model aracıma 1 yıl önce TEK NOKTA LPG sistemi taktırdım. hala kullanmaktayım LPG den dolayı hiçbir sıkıntı yaşamadım. aracım benzinde de gayet güzel çalışıyor denmiş,

* LOVATO'nun en son teknolojilerinen biri olan Direk Enjeksiyonlu LPG Dönüşüm Kitleri ile, TSI, FSI, TFSI, GDI Motorlu araçlara montaj yapılabilinmektedir. Hiç bir performans kaybı yaşamadan, % 30 - 35 civarındaki tasarruf oranları ile, mükemmel sürüşün keyfini çıkartabileceksiniz
    Sistemin Özellikleri :
    Gaz Fazlı Sistem olarak bilinen Lovato D.I LPG dönüşüm sistemi, prensip olarak normal oto gaz dönüşüm sistemleri ile aynıdır. Tek farkı benzin enjektörlerinin soğutulması için kullanılan benzin takviyesidir. Sisteme belli aralıklar ile verilen benzin sayesinde, aracın enjektörleri ve subapları korunmuş olur. Sisteme belli aralıklar ile % 20 benzin + % 80 lpg püskürtülmektedir. Bu sebep ilede tasarruf % 30- % 35 civarında olmaktadır.
    İtalya LOVATO’nun ARGE Departmanının yapmış olduğu çalışmalar sayesinde, TSI- GDI- FSI motor tiplerine göre üretilen kitler, her bir araç üzerindeki testlerinin tamamlanması ve onaylanmasının ardından piyasaya sürülmüştür. 2011 yılından beri piyasa da bulunan LOVATO Direkt Enjeksiyonlu Kitleri ile Hyundai İx35, Kia Sportage, Volkswagen Passat, Volkswagen Golf ve Jetta gibi bir çok aracın LPG Dönüşümünü yapılmaktadır.
    ''LPG'' Otogaz'ın Avantajları
    Benzinli Araçlarda %45 Tasarruf
    Temiz Bir Yanma Sağlar.
    LPG pistonların, segmanların, valflerin ve bujilerin aşınmasından meydana gelebilecek kurşun, vernik ya da karbon atığı çıkarmaz. Motor karterini ya da motorun yanma odalarını kirletmez. Motoru temiz tutar, karbon ve kurum oluşturmaz dolayısıyla motor ömrünü uzatır.
    Ateşleme Bujisinin Ömrünü Uzatır.
    Yanma odalarında ya da ateşleme bujilerinde tortu oluşmaz, çünkü LPG'nin farklı karışımlarındaki kuvvetlendiricilere ihtiyaç bulunma-maktadır. Ateşleme bujileri, diğer yakıtlardan, özellikle benzin kullanan araçların motorlarındaki bujilere göre daha uzun ömürlüdür. LPG Dönüşüm Sisteminde Yakıt Pompası Kullanılmaz.
    LPG basınç altında depolandığından benzin yakıt pompası devrede değildir, bu nedenle yakıt pompası, onarım ve değişim masrafı olmaz.
    Karbüratör Masrafı Azdır. LPG yakıtlı motorlardaki karbüratör, birkaç hareketli parça ve kirliliği engelleyecek havalandırmasız basit bir mekanizma olup, karbüratör servisi ve tamiri yok denecek kadar azdır. Aşınma Süresi Düşüktür.
    Yukarıda anlatılan nedenlerden dolayı LPG yakıtlı motorlar yıl içerisinde daha fazla gün ve saatte çalışabilirler. Üretim süresi kaybı, parça ve işçi masraflarından daha az etkilenirler. denmiş,

* TSI FSI TFSI ve GDI motor teknolojisine sahip araçlarda sıralı sistem lpg otogaz montajları başlamıştır. Prins (Hollanda), (İtalyan) Romano ve Lovato sıralı lpg markalarının lpg otogaz montaj kitleri ile lpg otogaz dönüşüm montajı yapılmaktadır.
    TSI FSI TFSI ve GDI motorlara normal sıralı LPG otogaz sistemi uygulanabilirmi? Aslında bu motorlara normal LPG sıralı otogaz sistemi uygulamak mümkündür.Ancak kısa zaman sonra benzin enjektörleri motor ısısından dolayı zarar görecek ve çalışmayacaktır.
    Çünkü TSI FSI TFSI ve GDI motorlarda benzin enjektörleri motor bloğu içine gömülü olduğundan,araç LPG de çalışırken benzin enjektörleri devre dışıdır.Dolayısıyla enjektörü soğutacak benzin akışı olmadığından,enjektör ısınacak ve kısa zaman sonra bozulacaktır.
    Bu problemi çözmek için, TSI FSI TFSI ve GDI sıralı sistem lpg montaj kitleri araç motor kodlarına göre üretilerek LPG ECU?su(elektronik kontrol ünitesi) programlanmaktadır.Bu program sayesinde belli zaman aralıklarıyla motor LPG de çalışırken benzin püskürtülmektedir.Bundan dolayı yapılacak yakıt tasarruf miktarı şehiriçi kullanımlarda az,uzun yol kullanımlarında ise daha çok olacaktır.LPG sıralı otogaz sistemi ile dönüşüm yapılan TSI FSI TFSI ve GDI araçlarda güç ve performans kaybı olmamaktadır.
    TGS OTOGAZ:, Brc, Lovato, Milano, Mimgaz, Prins, Akl, Romano, Sarıyer Maslak bayisidir. Brc,LOvato,Milano,Mimgaz,Prins,Akl,Romano, LPG OTOGAZ sistemlerinin montaj, ayar, tamir ve bakımı yapılmaktadır denmiş,

*2016 12 Nisan da; yaptığım teknik araştırma sonrası GDI tipi motorlara sıralı sistemin takılmadığı takıldığı durumda ise bu tarz sorunlara yol açtığına ulaştım denmiş,

* 2014 10 Aralık; geçen sene aydın söke bayiden sıfır 1.6gsl otomatik plus sportage aldım.anahtar teslim brc karma sistem gaz taktırdım.1 yıl oldu 20000 km yaptım.Hiçbir sıkıntım yok çok memnunum denmiş.

15. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
  16. comanchee

comanchee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Engin Pişkin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    ben 1,25 yeni kasa i20 aracıma lpg taktırmak zarureti olunca ville liquidsi takdırdım.çok ama çok memnunum.

17. burak-doganay

burak-doganay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Mrb bu lpg kit set hariç ruhsat ve işletme bedelleri toplm ne kadar tutuyor acaba

18. samet41

samet41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    samet olpak
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Ben gecen ay taktirdim servis garantili ve bes yil tup garantili landiranzo beyin atiker tup yagli sistem benzinden daha iyi prformans verdi km yakitimda kat kat dustu tavsiye ederim fiyat muayne isletme dahil ortalama 3500 civari

19. samet41

samet41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    samet olpak
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    185 ruhsat 200 muayne

burak-doganay bunu beğendi.
  20. metin6868

metin6868 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Metin İÇLİ
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Ben 2015 i20 1.2 aracıma lovato taktırtım. Oldukça memnunum. İşçilik ve programlama da çok önemli. Benim ustama diğer şehirlerden gelip taktırıyorlar ve işini iyi biliyor. Bana o önerdi taktırdım 1500 TL ye. 14-15 TL yakıyor şehirler arası. Şehir içi de hiç 20 TL yi geçmedi.

Bu Sayfayı Paylaş