Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sizce 2010 eraların iç döşemeleri

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda oguz3259 tarafından 16 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bilenler veya görenler biliyordur 2010 itibariyle era ların iç döşemeleri artık çift renk değil.Gri ve siyah.Siyah ağırlıklı.Koltuklarda aynı şekilde.

Ben hyundai ye sorduğum bilgilerden edindiğime göre bu değişiklikler müşteri geri dönüşleri sonucunda oluşuyormuş.

Üstelik opsiyonlu olarakta renk seçeneği veremiyorsunuz.Bu durum yetkili satıcıların isteği olduğu halde bile (özellikle kum rengi araçlarda içinin bej olması istendiği halde) renk seçeneğini ısrarla kabul etmiyorlarmış.

Yeni renk değişikliğinin sebebi ise;araç ilk alınırken aslında çift renk daha çekici duruyor ve tercih nedeni oluyor ama bir süre sonra özellikle bej kısmın çok kirleniyor ve çiziliyor olması kirlenmesi nedeniyle geri dönüşlerde şikayet olması.

Tezat şu ki;genelde insanlar ileride kirlenip kirlenmemesine bakmaksızın çift rengi beğeniyorlar ama sonrasında krilenme sorunu yaşanıyor.

Siz ne dersiniz bu konuda?

Özellike içi bej olan modelleri kullanan arkadaşlar,kirlenme veya çizilme oluyor mu? Ne dersiniz?
    Düzenleyen : oguz3259

2. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Açıkçası tek renkten yanayım. Kendi aracımı alırkende buna dikkat ettim. Bej bana gçre değil. Hassas biriyim. En ufak leke beni rahatsız eder...

3. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bencede tek renk daha iyi zaten eğer bez renk bir döşeme alıcaksam deri olur kumaşta bej hiç güzel olmuyor (bence)

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aasparagas derim. Araçlar ticari amaçla kullanılıyorsa doğrudur. Ama şahsi özel olarak ise yalandan ibare. 2001 model sıfır aracımız Torpidosu ve içi döşemesi açık gri. Maşallah ne bir leke nede başka şey var. Sonuçta arabanın içinde evin içi gibidir titiz ve temiz tutarsanız problem olmaz... Ağır gibi kullanırsan ne olursa olsun kirlenir...

5. mchasret

mchasret Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    olurmu ya normal beyaz daha iyi hem araba lüxs duruyor kirlensede al sabunlu köpüklü suyu bas bezle tertemizz

6. Misafir

Misafir Guest

Offf Acayip Kirleniyor Hemde Pazar Günü İki Aracıda Temizledik Pederle Jettanın İçeriside Bej Eranın Koltukları kötü Durumdaydı Kosla İle Çıkarmaya Çalıştık Ama Nafile..

Yani uzun süre silmezseniz lekeler zor çıkıyo

7. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ne şeytanı göreyim nede salavat getireyim. Ben siyah iç mekanım ile çok muyluyum. Bej kesinlikle bana göre değil. Dışı beyaz içi bej kombinasyon çok cıvık geliyor zaten bana. Ama vişne çürüğü veya koyu kırmızı bir deri döşeme imkanım olsaydı hayır demezdim. Maalesef yoktu.

8. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Gri olanlar tek renkler zaten.Bahsettiğim içi yani torpidosuda bej olanlar.

Bunların kirlenme durumu var mıdır gerçekten?

Gri olanlar çok kirlenmiyor ama bejler ne durumda?

Paylaşımlar için teşekkürler arkadaşlar.

9. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    oğuz bey size şöyle diyeyim.tabi herkesin zevki görüşü farklıdır.biz arabayı aldığımızda böyle te renk kabin olsaydı kesinlikle almazdım.çünkü esi araçmış gibi duruyor.ayrıca biz alalı 2 yıl oldu.öyle kirlenme filan yok.kullanmaya bağlı tabi.ara sıra belki ayda bir iç döşeme temizleyisiyle temizliyorum hem mis gibi kokuyor hemde temiz temiz biniyorum araca.çift renk gerçekten farklı gösteriyor

10. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    eski aracım 2008 model ve içi çift renkti aslında ilk bakışta çift renk tercih edilirmiş gibi geliyor fakat yeni aracımın iç kalitesi daha yüksek duruyor tek renk siyah. uzun vadede siyahlaşma yapıyor o eski konsol .çoğunluk bu şekilde tabiki bazı kullanıcılarda sorun çıkmayacaktır fakat şu an tek renk siyahtan oldukça memnunum + team ve altı modellerde iç döşeme kalitesi düşük fakat select ve style araçlara bakmanızı tavsiye ederim teamlerle arasında ciddi fark var mavi ışıklandırma dijital klima + döşeme farkı 1 üst sınıf araç hissi uyandırıyor......

11. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

İkisinede baktım.İç döşeme kalitesinde bir farklılık göremediğim gibi uçar otomotivdede iç döşeme malzemelerinin aynı olduğunu söylediler.

Ayrıca team larda da göstergeler mavi ışıklı.

Team lar ile select ler arasındaki fark donanım,malzeme kalitesi aynı.

12. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    yanlış bilgi almışsınız select ve style modellerde döşeme kalitesi farklıdır ışıklandırmanın ikisindede mavi olduğu doğru eski eralarda yeşildi yani çift renk göğsü olan eralarda o yüzden belirttim + dijital klimanın mavi ekranı olduğundan cidden çok fark ettiriyor.

13. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ilk alınırken güzel görüntüsüne kapılıp açık koyu renk beğenilebiliyor. ama zamanla kirlendiği bir gerçek.. tek renk mümkünse koyu gri siyah tonları benim için daha iyi olurdu..

14. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Döşeme farklı değil.Eğer farklı ise hyundai ve sorduğum (uçar plaza ve çekmeköy) iki satıcı firma yanlış bilgi verdi demektir.

Ayrıca her iki aracıda kullandım bizzat test edip inceledim.(selecti 2 gün kullandım) ve her iki aracıda (1.6 benzinli dahil) bizzat inceledim.

Döşeme renklerinde bulunan farklılıktan dolayı özellikle döşeme kalitesine baktım.

Zaten koltuk kumaşında mantıken fark olamaz.Ama 2007 ve öncesi selectlerin koltuk döşemeleri 2010 team lardan daha kötü.Zira tiftiklenme yapıyorlar.2010 larda bu sorun kaldırılmış.Daha farklı ve tiftik bırakmayan bir kumaş kullanılmış.

Ancak çift renkli kabinlerde (ki zaten bu rengin tutma nedenidir) hem daha ferah hemde daha kaliteli hissi vermekteler.Ancak malzeme kalitesi farklı değildir.

Kalite Hissi farkı vardır çift renkte.Bunu zaten yukarıdaki bir arkadaşta paylaşmış.

Hatta arabam test te bu konudan bahsediliyordu.

Ayrıca eğer bu konuda emin olmak isterseniz hyundai bilgi hattı 0216 571 63 02 ve (0216) 573 59 09 (uçar otomotiv ataşehir),yada hyundai kocaeli fabrika 0 262 365 19 00 numaraları telefonlardan bilgi alabilirsiniz.Ben aldım ama sizde alabilirsiniz.Hatta gerektiğinde fabrikadan malzeme teknik bilgilerini bile edinebilirsiniz.(birim plastik ağırlığı,cinsi ve kullanılan materyal)

Zaten tek tek fiyatlarına baktığınızda aradaki fark (select ve team) donanım fiyatıdır.

ANCAK BU KIYASLAMAYI BEN SELECT VE TEAM İÇİN YAPTIRDIM.

Style daki farkı bilmiyorum.Style bildiğim kadarı ile çok daha farklı bir era.Yani style ile select-team arasında kalite farkı sanırım var.Ama select ve team da yok.

Birde expo larda farklı bir kalite durumu olabilir.Expo ve style hakkında bilgim yok.

Zaten bir kalite farklı olsaydı araç ağırlıkları farklı olurdu.1205 kg standarttır.

15. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu doğrudur yukarıdada dediğim gibi çift renklilerde lüks ve kalite HİSSİ vardır bej renkten dolayı.Ama malzeme kalite farkı değil.

Böyle bir pazarlama taktiğini yoğun müşteri talebi olmasa zaten neden tek renge çevirsinler öyle değil mi?

16. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ama ben aracı alırken İ30 a bakma fırsatıda buldum kesinlikle iç mekanda kalite farkı var eraya göre.Kumaşından tutun plastik aksama kadar fark var.Zaten fiyatıda buna göre https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

17. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    benim ilk aracım 2008 model team ve 2 yıla yakın kullandım şimdiki aracım ise 2010 select bende kendi satıcımdan bilgi aldım ve kullanılan döşemenin farklı ve daha kaliteli olduğu söylendi ki inceleyince bana da öyle geldi şöyle düşünün bu döşemelerin kalitesi aynı olsa hyundai işi gücü yok team e farklı model select e ayrı model döşeme mi takacak yani sadece renk farkı olması mantıkende uygun değil önceki selectlerdede döşeme kumaşı farklı ve daha kaliteli idi team ve alt modellere göre diğer parçalarda kalite farkı olması söz konusu değil style da olsa startta olsa böyle style çok farklı bir araç değildir select ile arasında sadece hava yastığı + sunroof + çelik jant ve direksiyonda ve vites topuzunda deri kaplama farkı vardır

18. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hocam bizi çok dinliyor ya Assan sanki. Amortisörleri değil gidip döşemeleri yapmışlar o yüzden. Şimdi araba zıplamıyor o yüzdenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

19. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Rengi tek yapmaları ek bir maliyet getirmez. Hatta belki iki renk olması daha maliyetli dahi olabilir. Ancak amortisor bir mühendislik konusu ve tamamen farklıdır.

20. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sizin araç eğer 2010 model ve çift renkli ise gecmis olsun demekten başka bir seçenek kalmıyor. Umarım cift renk değildir sizin araç.

Birde sunu sormak istiyorum. Arada nasıl bir kalite farkı var döşeme olarak?
    Ağırlık,plastik malzeme,işçilik?
    Bakın fabrikadaki mühendis ve müdürler "her ikidininde iç döşemesi aynı tek farkı donanım" diyor ama siz primle çalışan bir satış görevlisinin sözüyle farklı diyorsunuz?
    Telefonları verdim sizde arayıp ilk elden bilgiyi alabilirsiniz.

İste uçar otomotovi bu yüzden seviyorum ve satış lideri olmaları tesadufte değil. +10

Bu Sayfayı Paylaş