19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Siz Olsanız Uğraşırmıydınız?

'Sohbet' forumunda azman tarafından 23 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Merhaba arkadaşlar konumuz kiracı:)

Evimi geçen eylül ayında kiraya verdim aradan yaklasık 5 ay oturdular.

15 şinde kira günü idi vermediler bende birşey demedim velhasıl ayın 20 sinde kapıma geldi ve yeni ev buldugunu ve yarın taşınacagını sozlu olarak bildirdi. Bende madem planlamissiniz cikmayi cikin dedim ertesi gun esyalarini kamyona yukleyip gitti ve giderken evin anahtarini teslim etmedi bunun üzerine telefon actim tamam halledicem deyip kapatti ve bugun geldi iceride 500tl depozitosu var idi onu istedi ve vermez isem anahtari teslim etmeyecegini soyledi.. ve ben yine iyi niyetim ile maaş aldigim gun gel depozitonu vereyim dedim suan depozit bedelini verme imkanim olmadigini belirttim bu seferde benden senet istedi ve bende buna istinaden anahtari teslim etmedigin icin kira bedelini isletirim dedim oda ben kira falan odemem dedi mahkemeye vercem seni dedi gitti....

Kendisi askeri personel istesem suan icra mudurlugune verip sozlesme zamanina kadar olan kira bedelini alirim ustune sulh ceza mahkemesine gidip basvuru yapmam halinde çilingir ve bilir kisi ile evi acip depozito icin hasar kaydi yaptira bilirim ve tum masraflari kendi adina yikabilirim

ikinci secenek ise 350 lirasini verip anahtari alip lanet olsun demek

Siz olsaniz ne yapardiniz merak ettim

Duygu bunu beğendi.
  2. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Ben olsam hiç gözünün yaşına bakmam uğraşırım ciddi masraf çıkacak olsa bile uğraşırım

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

abdullah3471 ve Murat bunu beğendi.
  3. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    valla acikcai boyle insanlara iyi niyetli davranmak artik icimden gelmiyor

kira geciktirip 5 gun sonra biz cikiyoruz demek zaten ilk yanlisi , pesinden depozito icin senet vs lafida mide bulandirici

o ayki kirayi odemek zorundaki depozitosunu almaya hak kazansin o parayla ne zengin olursun nede fakir ama karsi taraf cezasini ceksin diye ben olsam ugrasirdim

abdullah3471, Cpt.Price ve Murat bunu beğendi.
  4. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Sabahlara kadar ugraşırım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cpt.Price, cenker_baba ve sonatım51 bunu beğendi.
  5. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    işin ilginç yanı o beni mahkemeye verecekmiş:D bende ver dedim 1 yillik kiramida alirim sen bilirsin dedim bu seferde beni tehtid edemezsin ben memurum deyip askeri kimlik kartini gosteriyo :D:D kendisi uzman cavuş eşide bankaci

abdullah3471 bunu beğendi.
  6. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sizde insanlık kartınızı gösterseydiniz ben insanım diye.Valla ben olsam ne gerekiyorsa yapardım.size şimdiden kolay gelsin :D

7. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    O kaşınmış , ben olsam ver mahkemeye vermessen ben verecem deyip gidip icra şikayet ederdim...

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Genelde bu tipler bir önceki ayın kirasını vermezler son anda da çıkacağını söyler çıkar giderler, vermedikleei ayın kirasını da depozitoya sayarlar, bu neden böyle yapmış anlamadım. Dediğiniz gibi haklarınızı kullanabilirsiniz. Memru/düzenli çalışan biri olduğundan icra yoluyla paranızı alabilirsiniz, diğer türlü olsaydı zor olurdu. Kısacası zamanınız varsa uğraşın yoksa lanet edin derim. zaten şu anda mahkemeden önce arabuluculuk var, muhtemelen orada çözülür iş, kalan 7aylık değilde 3aylık filan peşin verirse kabul ederim derseniz muhtemelen kabul edecektir.

9. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Eğer uğraşmayı göze alırsanız ve yasal işlemlere başlarsanız aynı konuda çalıştığı kuruma da şikayette bulunun. Devlet memurunun borçlarını ödemeyerek icralık duruma düşmesi aynı zamanda disiplin cezası da almasını gerektiriyor. Hele ki asker ise bunu dilekçenizde iyice döşeyin. Askeriyeye ve askeri personele olan güvenin azalmasına, Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarını zedelenmesine neden olduğunu belirtirseniz hakkında idari işlem de başlatılması gerekir.

abdullah3471 ve Murat bunu beğendi.
  10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    uzun süredir babamın kiralık evlerini takip ediyorum, buna benzer birçok durum yaşadık. size net bir şey söyleyeyim ona göre davranın:

kanuna mahkemeye falan güvenmeyin, sizin açacağınız dava öyle bir ayda sonuçlanmıyor, sadece avukat ve icra dairesi para kazanıyor. maalesef durum bu.

11. cenker_baba

cenker_baba Guest

konu başlığını okuyunca kiracı lafı geçince aman uğraşmayın günah diyecektim çünkü bende kiracıyım. ama sizinki haketmiş kimlik göstermeler falan ben olsam uğraşırım kira kontratı süresincede kiramı talep ederim.
    üstüne depozitoyuda vermem birde arkadaşların dediği gibi yetkili askeri merciii bulur şikayet ederim. ha gariban olsaydı aman yapma derdim ama bu efelenmiş mahkeme süresincede kira gelirinden mahrum olduğun için o zamanın kirasınıda isterdim. illa onun burnu sürtecek eğer senin o evden gelecek paraya çok ihtiyacın yoksa süründür derim.

Murat ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Paslanmış adalet dişlileri arasın da hak aramak. Hiç uğraşma hatta aldığınız depozitoyu da verin gitsin. Değmez. Bu paslı adalet dişlileri arasın da hak arayacağım diye haksız duruma düşmek an meselesi.

Şimdi gidip kiracıya sorsan oda ben haklıyım diyecek oda başka konu.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  13. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Kardeşim hiç yılma.Aklı sıra seni yıldırmaya çalışıyor.Verin mahkemeye savcıya da şöyle söyleyin,Ordu kimlik kartı göstererek tehtid ve şantaj da bulunmak tan hakkında yasal işlem yapılmasını istiyorum.
    İnanın bunun üzerine başka konuşulacak mevzu bile kalmaz bu ona yeter.
    Bir kaç yıl önce Park yeri yüzünden kendisi teğmenmiş tartıştık.Bana kimliğini gösterdi bende Jandarmaya suç duyurusunda bulunacağımı söyledim telefonu aldım ararken elimi tuttu ve bana ,Ya bu işi bu kadar büyütmeye gerek yok demeye başladı.Devletin verdiği yetkiyi kendi çıkarları amaçlı kullanmak,tehdit etmek suçtur.
    Bu tarz insanlara hak ettiği dilden konuşacaksın.Asla taviz vermeyin.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Mahkeme masrafları, can sıkıntısı, sinir, stres.Ben olsam bu küçük miktar için bunlara katlanmam açıkçası.Ne insanlar var.Alacağınız çok olsa tamam ama bu durumda mahkemeye çok güvenmeyin.Hem uzadıkça uzayabilir. Mahkeme, avukat ücreti derken canınız sıkılır.Sizin durumunuzu bilmiyorum ama mahkeme yoluna giderseniz dikkat edilmesi gereken konu kontrat olacaktır. Kiraları elden alıyor yani banka yolu ile almıyorsanız, mahkemede zaten sorun çıkar.Kiraların ödeyip ödenmediği banka kayıtları ile ispat edilir.Elden aldıysanız ben ödedim der geçer, ispat edemezsiniz.Çıkan kiracı için mahkemede geri kalan yani oturmadığı ayların ücretini almak pek mümkün olmuyor.Bunları yazar iken bizimde bir kiracılı mağazamız var anlayacağınız tecrübemiz biraz fazla mahkemeler hakkında.Düştüğünüz hakim çok çok önemli yani şans biraz.Haklı iken aleyhte karar çıkabiliyor.Böyle bir çok olay duyuyorum.Kira kontratını düşük göstermek veya elden kira almak mahkemede hep mal sahibinin aleyhine oluyor.

15. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Arkadaşa gaz vermeye gerek yok. Boş ver arkadaşım adamın depotizosunu ver anahtarını al. Memleket zaten sinir harbi içinde o para ne seni kurtarır nede karşı tarafı ihya eder. Ağrımaz başını ağrıya sokma. Mahkeme dava falan filan ömrün adliye koridorların da git gel ile geçer. Sonra dersin keşke bulaşmayaydım.

16. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    bence depozitoyu vermemesi gerekiyor, arayıp tatlı dille son birkez , eğer anahtarı vermeyecekse, sozleşmeye bağlı kalmadığı için karşı dava açıp kalan tüm kiraların tahsilini isteyebiliceğini belirtip

depozito vermeyerek bunu yapmayacağını belirtip son bir şans verebilirsin

17. umtmtl

umtmtl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Umut
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Neden anahtarın peşine düşüyorsunuz ki? Kilidi değiştirin gitsin. Depozito zaten bu gibi sıkıntılı durumlar için alınmıyor mu zaten.

Blue-Tuscani bunu beğendi.
  18. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Evet bende katılıyorum.Değiştirin anahtarı,dava açacaksa yani masrafları göze alıyor ise kendisi açsın bakalım.

19. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hatırlatayım:
    kira kontratı, kiracı o evde fiili olarak oturuyorsa geçerlidir. kiracı evden çıkmışsa kontrat geçerliliğini yitirir. 1 yıllık kontrat var diye 1 yıllık kira bedeli talep edemezsiniz. sadece kontratta yazan "evden çıkacağını haber verme" maddesine göre belki bir miktar alacaklı çıkarsınız.

bu dediklerimi bizzat yaşayarak öğrendim, denemesi bedava değil, masraflı oluyor.

20. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Aslında önemli olan şey evinizin kiracı tarafından boşaltıldığını bir an önce tespit ettirmeniz.Bu konu hakkında bir avukata danışıp, bir tespit yaptırıp, anahtarı değiştirir ve yolunuza devam edersiniz.
    http://www.hukuki.net/archive/index.php?t-47339.html

Son düzenleme: 23 Şubat 2016

Bu Sayfayı Paylaş