Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Siz Nasıl İsterdiniz

'Sohbet' forumunda GRAFTT tarafından 8 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlarbende kendime göre araba tutkunuyumdur ve burda bulunan birçok kişide benim gibidir sanırım. Piyasadaki farklı arabalara bakıyorum arabanın ağırlığın bir sonraki üretimde düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Yada arabaya motor cc vs bakıyorum aklımda örneğin 2 ton vardır diye geçirirken araba 1.500-1.600 kilo.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    Gelelim kullandığımız Hyundai markasının arabalarına Her üretimde ağırlık artıyorda artıyor. ama kaporta aksamı arabanın ağırlığı bende demiyor. Orasını inceliyorum burasını inceliyorum yok yok yok.

En ufak örnek olarak kendimden örnekler sunayım;

Benim arabam 1.4 Getz Full+full muayene için kontrolden geçip net kilosu 1150 kg. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Babamın Arabası Astra 1.6 Sedan Comfort serisi 1070 kg.

Getzin bir sonraki modeli olan i20 1.4 manuel ise 1200 kg.

Milenyum ile Admire aynı şasi üzerinde Milenyum 1.5 cc 1000 kilonun altında Admire 1.6 ise 1115 belki daha kiloda.

Biryan diyorumki araba ağır olması iyidir vs ama ağır olmasıyla arabanın hem yakıttan ötürü hemde performanstan yana kaybı var. Admire 1.6 Milenyumd 1.5 ten daha ağır ama yol tutuşunda Milenyumun eksisi varmı bildiğim kadarıyla yok...

Babamın arabasının kapısını bile açarken kaportanın ağır olduğu hissediliyor. Ama ne yol tutuşunda bir kayıp var nede başka şey, ki daha güzel yol tutuşu vs sunuyor...

İşin yada yazının özetinde şuna değinmek istiyorum Hyundai arabalarını olduğundan daha fazla ağır yapacağına ağırlıktan kıssa arabaları hem daha performanslı hemde daha az yakıt tüketeceğidir... Ki bu ağırlığı kaportada yada başka yerde hisseden Hyundai kullanıcılarının fikrinide almak isterim...

Ferrarinin yada birçok arabayı ben enaz 2 ton olarak düşünürdüm 430 serisinin 1280 kilo olarak okuduğumda şoklandım...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Bilgilerinizi yada fikirlerinizi paylaşmanız dileğiyle...

2. akinGTi

akinGTi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ferrarilerin dışı fiber olduğu için o kadar hafif olması muhtemel 20yle vursanız bi araca paramparça olur tamponunuz :D ama hyundainin bu davranışı beni de kuşkulandırdı.hakikaten öyle o kadar ağır olmasına rağmen nasıl desem o hissi vermiyor. cüsse yok :D

3. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim aracım crdi matrix 1380 kg..babamın aracı 1.6 jetta 1268 kg..ancak gelin görünki hem dışarıdan bakıldığında hemde içine oturulduğunda jetta daha ağır basıyor...
    demişsiniz ki "...arabanın ağırlığı bende demiyor. Orasını inceliyorum burasını inceliyorum yok yok yok..." bence farklar bizim görebildiğimiz yerlerde değil zaten..
    yol tutuş meselesine gelince bence aracın ağırlığı arka planda..işin yolu tutturan veyakıttan tasarruf ettirenkısmına da mühendislik deniyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

4. Misafir

Misafir Guest

astra sedan olduğundan normal gibi aslında Erkan abi.yakıt konusunda kendimden örnek veriyim ağır olması getzi tabiki etkiliyor yakıtta ama diğer türlü de palio vs gibi arabalar mesela haiff ama bana afedersiniz ama dandik geliyor.vw neden ağır oluyor sağlam oluyor bence ağır olması iyidir yakıtı etkiler tabiki ama çok da etki etmez örneğin getzi yapsa yapsalar 900kilonun altında olmaz yine e 100-200 kilo da çok etki yapmaz kanımca.bu arada milenyum bana göre admire den daha kullanışlı ve hiçbir eksisi yok bana göre milenyumlar daha güzel.doğanın arabayı kullanmıştım gayet atak ve seri... bu arada çoğumuz kullanıcısıyız bu hyundaı ın biliriz sacı incedir bu yüzden dandik gibi gelir fakat parasına göre alınabilecek en iyi olduğudan tercih oluyor
    Düzenleyen : CAGLAR2801

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Erkan Abinin Anlatmak İstediği Arabada Kilo Var Ama Kapıya Bakıyom Oraya Bakıyom Ediyom Boş Gibi Duruyor Diyor..Anlatmak İstediği Bu

6. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

sağlam oluyor kısmı tamam..amaağır olsa zaten kafalarda soru işareti olmayacakhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifbenim verdiğim örneğe bakarsan demek istediğimi orada anlatabilmişimdir umarım

7. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kilo yere oturuşu farkettiriyor heralde.. kar macerasında anlattığım yokuşun inişinde eski polomla ki 975. kilo idi 145 e çıktığımda tırstım bıraktım bugün ilk defa getzle 110 u geçtim 155 e çıktım daha bascaktım hanım fırça kaydı neyse ama ben anlamadım yere oturuyordu korkutmadı beni bu da içimi çok rahatlattı doğrusu mutlu oldum..
    Düzenleyen : evrimbayhan

8. milenyum kasa için diyiyim 945 KG arac insna bindimi bu 1 tona ulaşıyor yoldaki ataklığı gayet iyi savrulmuyorda ama admire 1.6 kadar yola oturmuyor olabilir ama eminki admira 1.6 kadar seri hatta biraz daha hızlı bile diyebilir...

9. Misafir

Misafir Guest

10. sac olayı evt ince biraz daha sağlam olabilirmişti hyundailerin...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

11. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ölümcül kazalarda sac kalınlığının pek bir önemi kalmıyor..şehiriçi ufak tefek dokunmalar için belki olabilir..ama unutmayın bir yerden kazanmak demek mutlaka bir yerden kaybetmek demektir...
    kalın sac..ağır araç..güvenli araç..pahalı araç..ağırlıktan dolayı bir miktar fazla yakan araç..ağırlıktan dolayı bir miktar performans kaybı yaşayan araç...
    Düzenleyen : Tayanç_Top

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    erkan abi katılıyorum getz 1230kg ama bu agırlık nerde bende anlamıyorum..ama tucson 1685kg bu agırlıgı hissedebiliyorsunz..

13. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kullanılan malzemenin kalitesi ve bileşimi ağırlığı etkiliyor. Mesela BMW motor bloklarında alimunyum değil magnezyum kullanıyor. Bir başka firma aracın çoğu parçasında alimunyum kullanarak ağırlığı düşürüyor. Ağırlık ne kadar fazla ise aracın tüketimi, performansı ve hatta yol tutuşu daha kötü olur. Ben Hyundai'nin ağırlığının maliyet kaygılarından dolayı standart malzemeler kullanmasından kaynaklandığını düşünüyorum.Lütfen bu konuda da ağır araba güvenlidir denmesin yani...

14. birde şu var bir aracın sacı nekadar sert kalın olursa senn kurtulma sansın yüksek ama karsındakini o darbede kurtulma sansı yüksekmi?? buda göz önüne alınıyordur bencehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ferrari örnek olarak sunmam sadece bu kadar yüksek hızlara çıkan arabaları ben enaz 2ton gözüyle bakardım.

Hyundailerde nerde bu ağırlık asıl takılı kaldığım konu bu...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Getz arabanın her yerini inceledim. Motor kısmındaki bariyerler diyecem ön tampondan motora kadar birşey yok sadece bir saç blok var. Alt kısmı desen yine ağım şahımlık yok. O yok bu yok bende anlamıyorumki 1155 kilo bu arabanın neresinde.

Hepte bu Hyundainin mühendisleri her şeyi güzel akıl ediyorda nedense araçların ağırlığı üzerinde çalışmıyorlar. Milenyum, Admire, Era vs derken neredeyse bu seri 2 tona yaklaşır bu gidişle....

Çağlarcım Astrayı ele almamın sebebi ilkkez aile içinde aldığımız bir arabayı 9 senedir kullanmamızdan ötürü, arabayı komple söksem gözüm kapalı yap-boz gibi toplayacak kıvama geldimden ötürü. Bu konumda Hyundaiyi yada her hangi başka hiç bir markayı yada modeli öz eleştrili yapmıyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Konudada hemen hemen benimle aynı fikirde gibi. Diğer markaların modellerine bakıyoruz, kullanıyoruz yada yolculuk esnasında Hyundai araçlara göre daha ağır bir his sunarken içimizden kesin x kilodur diye düşünürken Accent modellerinden yada diğerlerinden daha hafifler...

Örnek olarak ben Opel Omega 2.5 V6 aşığım. Bu aşk sadece ön kapısını açmamla başlamıştı. Çünkü kapıyı açarken arabanın ağırlığını anında hissettim 1600 kilo varmı dediğimde 1660 kilo olduğunu öğrendim. Benim arabama bakanlar binenlere soruyorum kaç kilodur Getz 900-950 kilo dediğimde gülüyorlar inanmıyorlar illa ruhsata bakacam diye tutturum taşmı var bu arabanın altında nie çok ağır diye soruyorlar. Hyundai arabalarını tanımadan banada aynını deselerdi 1 ton ya var ya yok diye cevab verirdim Getz modeli için....

Aynen söylediğin gibi Ersincim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

16. ilkercan

ilkercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de araçların daha hafif olması taraftarıyım ancak hafif araba rüzgardan ve yanından geçen ağır araçlardan daha çok etkilenir.Bunu da hesaba katmak lazım.

17. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bence ağırlık değerleri normal...

Mesela şahin 900 kilo ama hakimiyet sıfır.....arabayı yolda tutamıyorsun

Şu an kullandığım araç 2 ton ağırlığında artı yükle beraber 2.5 tonu geçiyor.Araba ne kadar ağır olursa hakimiyet o kadar iyi oluyor.Fakat tabi bunun zararlarıda var,örneğin900 kiloyu durdurmaya çalışan bir fren sistemiyle 2.5 tonu durdurmaya çalışan bir fren sistemi aynı olmaz.birde bunun üstüne ağır araçta abs olunca fren balatalarının ömrü çok kısa olur...

Kısaca hem iyi hemde kötü yönleri olur tabiki ama hyundaımarka araçların ağırlıkları bence normal.Eski modellerinin daha hafif olmasının sebebide sac kalınlıklarının çok düşük olmasıdır.(karton gibi)

18. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yüksek süratlerde araç ağırlığından çok aerodinamik yapısı önemlidir ... bir kamyonu veya 4x4 araçları göz önüne alın ... rüzgar araç üzerine ne kadar fazla yük bindirirse , yol tutuşunuz o kadar iyi olur ... isterse araç 400kg olsun .

19. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Ya 1.6 admire kullanıcısıyım Hyundai nekadar yük alırsa alsın kaçarından degişen yok usta admire lar sank 1298 kg dı Agırlık ayrıca virajlara saglam giriş demektir.Bukadar takmayın.Surat yaptıgınızda yanınızdan kamyon geçtiginde arabanız kamyona dogru gitmiyorsa bu o kg den dir.

Aman allahım yoksa hyundai arabaların biyerine beton mu atıyor xD

(Bu kamyona gitme olayını yapam Skoda Favorit GLX 1994)4 yıl kullanıldı 2 sefer didime gittim çok dandik araba

Düzenleyen : Koruycu

20. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar bu ağırlık konusuna bir çok açıdan yorum gelmiş ve bende değişik ve mantıklı bir yorum getireyim bence de hyundai modellerinin sınıfında en ağır araçlar olarak listelerin başını çekiyor bunun nedenini çok düşündüm ve araştırdım sonuç olarak hyundai araçların sacına baktığınızda size ağırlığı doğrulaya bir his vermiyor ama bu ağırlığın şasiden kaynaklandığı sonucuna ulaştım ve bu ağırlık şasinin yoğunlaştırılmıl özkütlesine göre değişiyorhyundai dekazada şasi açısında sağlamlık ve bu açıdan aracıngenel yapısındaenaz bozulma olsun diye mühendislerbu araçları bu şekilde tasarlamışlarkiçoğunuzda bilirsiniz kazalarda kaporta güvenliği sağlamaz ve kaza da şasi en önemli etkendir ben kaza yapıpta bagaja kadar geçen vwveya başkamarkalarıgördüm ama hiç bu şekilde hyundai görmedim ağırlığın sağlamlıkla yol tutuşuyla alakalı olmadığını düşünenlere de diyeceğim tek söz mercedese bakın en kötü modeli 1300kg ve hepimiz ortak birleştiği nokta ise mercedes araçlarının çok iyi yol tuttuğu ve çok güvenli olduğudur peki soruyorum bunun nedeni ağırlık değilse mercedes neden böyle onlarda 900kg araba yapmasını bilmiyormu?

Bu Sayfayı Paylaş