Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Siyah Eramda ufak çizikler

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Caner KIRNAK tarafından 23 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. Caner KIRNAK

Caner KIRNAK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar arabayı alalı 2 hafta oldu ama bagaj üstünde ön kaputta ve kapının kanadında çizik var.Acaba silerkenmi çiziyorum diye kızdım kendime :s Sordum pasta cilayla cıkar dediler .Bende gittim sonax çizik giderici cila aldım . Bide geçen hafta sol arka lastiğin üstünü transportera sürttüm ordada ufak bi çizik olustu acaba giderirmiaşağıdaki ürün:S

Cila bu : http://magaza.bostancisonax.com/urunler.asp?u=7&id=34

2. gokhan525

gokhan525 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    hayırlı olsun ilk önce araban cizige gelince sen yıkadıktan sonra arabanın üstüne rüzgardan vs den toz falan yapıstıysa sende sillerken tozlu falan silmisindir ondan olabiilir.Pasta cilayıda iyice yedirmelisin benim bildigim pasta iz bırakabilir cizigide götürmesi lazım.

3. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracınız öncelikle hayırlı olsun, çizikler içinde geçmiş olsun. çok fazla derin değilse çizik giderici ile dikkatli bir şekilde silinirse çıkabilir ama derinse rütuş gerekebilir...

4. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Siyah arabayı korumak çok zor Allah kolaylık versin.

5. Caner KIRNAK

Caner KIRNAK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aldığım ürün yoğurt gibi bişey iz bırakırmıki :S abi sorma ufacık tozu bile görünce gıcık oluyo insan.

6. gokhan525

gokhan525 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    evt bende sinir oluyorum da elden gelen bisi olmuyor.iz bırakır derken de iyice yedirmelisin bence cünkü pastayı iyice yedirmeyince iz kalabiliyormus ama sen burda daha tecrübeli abilerimiz var onlarada bi sor istersen

7. Caner KIRNAK

Caner KIRNAK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çoşkun abiden tecrübelisimi war :D çıkagelir şimdi eheh

8. gorkem41

gorkem41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam arkadaslar benim aracımda siyah ve bende aynı sorunla cok sık karsılasıyorum malesef yapacak tek sey çizikler derin değilsepastalı bi cilaalmıstım onunla silerek gideriyorum.basım mahallenin kedileriyle fena halde dertte :(( kaputun üstünden tırmanıp arabanın tepesinde yatıyorlar siyah gunesi cektiği için güzel ısınıyor bu da kedilere sıcak bir yatak oluyor.kedilerin ön kaputtan tırmanmasından dolayı 15 gunde bir nerdeyse cilalıyorum malesef.

9. gokhan525

gokhan525 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    benim kastettigim coskun abidir benim bildigim en tecrübeli kisidir.

10. Caner KIRNAK

Caner KIRNAK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorma hocam aynı dertten müzdaribim bide cocukların top oynaması yokmu . Biz ufakken bize bağıran araba sahiplerini daha iyi anlıyorum :)

11. gokhan525

gokhan525 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    evet benimde enbüyük derdim o bizim evin kedileriyle basım dertte birgün sirf o yüzden topluym götürecem valla garaja koydugumda üstüne biniyorlar sinir oluyom

12. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    yok iz falan bırakmaz,aldığın ürün sanırım cila...(pasta değil)ama siyah renk olduğu için her tarafına cila çekmezsen sırıtır onun için her yerine çekmelisin.bunuda kısım kısım yapacaksın.mesela ön kaputa güzelcene yayacaksın,iyice yedirdikten sonrada temiz pamukla sürterek parlatacaksın.çıkmayan çizikler olursa tekrardan uğraşırsın.ufak tefek ince çizikleri cila temizler.

13. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Arkadaşlar aracınızı korumak istiyorsanız,branda örtün...hem güneşten hemde kedi,reçine,toz topraktan korur...50-60 tl'ye alırsınız...
    bende eskiden bu hastalık vardı,misafirliğe gittiğimde bile brandayı çekerdim.

14. gorkem41

gorkem41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeşim o yogurt gibi üründen bendede var zaten okumussundur üstünü nasıl kullanıldıgını önemli olan iice yedirmek cilayı ve parlatma işlemine geçmek yoksa cok dikkatli bakınca bazı yerlerin daha az parladıgı oraya cilanın yeteri kadar sürülmediğini görebiliyosun.söylediğim gibi cok dikkatli yakınından bakarsan görebiliyosun.normalde gayet guzel parlıyor.bendeki hiç bir leke bırakmıyor.

15. gorkem41

gorkem41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    baba dogru solemişsinde minubuse gore branda varmı :)) olsada onu çekmek bayagı eziyetli olur heralde :)) birde sunu ekleyim gunesin altında brandayla bırakırsan gunes yanıkları olustugunu goreceksin dikkat et.branda gunesten dolayı cok ısınıyor ve kaportayla direk temas ettği için dokundugu yerlerin boyası bir muddet onra solmaya baslıyor.ama eger brandanın kaportayla direk temasını engellersen arada hava girecek ufak bir pay bırakırsan branda kullanmak dedğin gibi cok saglıklı olur.

16. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Yok kardeş boya solması falan yaşanmaz,brandalar zaten naylon karışımı kumaştır hava geçirir.Minibüse göre branda tabiki var,ben eski sattığım minibüslerde kullanıyordum hatta hala kömürlükte duruyor.çekmeside zor değil,alışıyorsun zamanla.koskoca minibüse 30 saniyede brandayı örtüyordum o kadar hızlanmıştım...:)

17. Misafir

Misafir Guest

Saolun çocuklar.......eğer çizik boyayı tahrip etmişse üzerine rütuş yapmaktan başka çare yok, pasta bir nevi zımparadır, zımpara yapan şey boya kapatırmı....çiziği felan kapatmaz, boyanın üzerindeki fazlalıkları temizlemek için yapılır, yani pasta ile çiziği kapatmak istiyorsan tüm arabayı çiziğin derinliği kadar pasta yapacaksın'ki aradaki fark kapansız.

18. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    tabiki hocam çok derin çiziklerin çaresi rutuş veya lokal boya...(çiziğin durumuna göre pastada işe yarar)ama arkadaşınki öyle değil,yıkamadan dolayı oluşan kıl kadarçizikler,bunları cila bile kaybeder yani.

19. gorkem41

gorkem41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    :) benimde bahsetmek iztediğim buydu.branda naylon oldugu için içine hava almıyor ozamanda brandanın altında olan kısım fırın gibi oluyor.malum yaz güneşi 2 saat ben girsem o brandanın altına ben pişerim valla :))))

20. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    sonuçta koruyor yani,branda kullanmak güzel bişey.ama tabiki üşenmemek lazım...

Bu Sayfayı Paylaş