Arkadaşlar merhabalar 2006 1.5 vgt 110 bg getz aldım 1 buçuk ay kadar oldu.Araçta yüksek devirlerde siyah duman atma olayı var.Serviste 10.000 bakımını yaptırdım mazot filtreside değişti servise sordum araçta herhangi bir sıkıntı olmadığını enjektörlerin yüksek devirde mazotu tam olarak yakamadığını bu sebepten duman attığını söylediler. Ayrıca aracı ilk aldığımda 5.5 olan yakıt tüketimi servisteki bakımdan sonra 6.2 ye çıktı yani şuan fazla yakıyo bunun sebebi ne olabilir. Aracın performansıda gayet iyi. Bu konularda tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Herkeze iyi forumlar Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Duman atma sorunu bende de var , mesela 1 - 2-3- sert kalkayım ortalık karışıyor. Geçen buluşma yapmıştık kasisten kalkınca bir fırladım baktım arkadaş arkadan uzunları yaktı önünü göremiyor adam ani yüklendiğimde . Özel servise gittim bir kere bakıma , sahibi aracı test ettiğinde 88lik gibi gitmiyor büyük ihtimal yazılım var 110luk gibi yürüyor dedi . Banada çok seri geliyor araç ama çok takıntı etmiyorum normal devirlenme esnasında duman yok , yüksek devirlerde atıyor . Bildiğim kadarıyla enjektörlerin birisi işeme yaptığı zaman bu durum çıkıyormuş ortaya
Aynen hocam tam anlattığın gibi biraz sıkıştır arka toz duman biraz binelim bakalım inşallah bi sıkıntı çıkmaz Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Turbo yeteri kadar hava basamaz yada enjektor iserse kara dumani basar. Tabii Hava akismetre yada map/rail sensorlerinde bir sikinti yoksa. Benim aracim 195.000km de orjinal enjektorlerinin memeleri isiyir, abandikca kara tren Mobilden gonderildi.
Daha önce okuduğum ama tecrübe etmediğim çözüm yöntemini ileteyim. Kaliteli mazot kullanmak gerekiyor, full depoya Enjektör temizleyici katın özellikle Würt markası ayrıca devamlı şehir içi mi kullanıyorsunuz bilmiyorum ama uzun bir seyir sabit hız ama 2500 devir üstü kullanın sıkıntının kalmayacağı yönünde. Benim yorumlama bu kadar GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende okumuştum bunu araştırma yaparken denemek lazım hocam teşekkür ederim. Ayrıca yakıtı opetten alıyorum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Egr yi de kontrol ettirin oda duman yapıyor. Ayagınızı gazdan aniden çekince silkeleme tekleme gibi sorunu varsa egr yi kesinlikle kontrol ettirin.
Sadece 1. Viteste silkeleme yapıyo çok nadir oda.Onuda debriyaja alışamama bağlamıştım ben. würth ün enjektör ve yakıt temizleyicisini sipariş ettim gelince deniycem ve sonucu paylaşıcam sizlerle arkadaşlar. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi