Arkadaşlar eski düz sistemlerde gazı yazın kısar kışın açarlardı sıcak-soğuk farkından dolayı.Usta eline bir tornavida alır biyerlerden kısıp açardı gazı.Hatta benim eski arabada jikle vardı soğuk günlerde çalıştırırken jikleyi çekerdim biraz gaz çok gitsin diye. Sıralı sistemlerdede bu tür kısma-açma yapılıyormu? Bunu şunun için soruyorum.Arabamın rölantisi gaza geçince düşüyor ve ışıklarda falan durunca özellikle rampa yukarı durursam kalkarken stop ediyor araba.ben bunu rölantinin düşüklüğüne bağlıyorum. Benden önceki sahibi az yaksın diye gazı kıstırmış olabilir diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Regülatör üzerinden gaz basıncını ayarlayabilirsiniz ancak bilgisayara bağlayıp enjektör zamanlamalarınıda ayarlamak gerekir.
Serdar Bey'in de dediği gibi gaz basıncı el ile ayarlanıyor onun haricinde bilgisayara bağlayıp ayar yapmaları gerekiyor.Bakıma götürdüğüm usta böyle demişti.
bende aracım fazla yaktığı için brc servisine götürdüm bilgisayarda gözüken 600xx olan yakıt değerini 300 e düşürmüşlerdi. maliyet 20 tl.
herhalde geçenlerde brc servisine gittiğimde böyle bir işlem yaptılar. benzinde 290 olan değer lpgde 310 görünüyordu(normalde eşdeğer olmalıymış). usta 270 e ayarladı az yaksın diye. şu an denemedeyim. sonucu sizlerle paylaşacağım... iyi geceler...
arkadaşlar son olarak 25 tllik(yaklaşık 12 litre) lpg aldım. şimdiye kadar 100 km(ş.içi) yol yaptım. herhalde 105-110 km arası bişey olur. bittiğinde tekrardan sonucu paylaşacağım. ama şurasıda kesin ki öncekine göre yakıt tüketimi azaldı. yani önceki hesaba göre 87 km de yakıt bitmeliydi. iyi akşamlar...
25 liraya yaklaşık 12 litre lpg alınabiliyor. ş.içi 10 litre benzin tüketen bir araç için çok değil. yada şöyle söyleyeyim ben ona da razıyımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
<div style="-: initial; -repeat: initial; -attachment: initial; -webkit--clip: initial; -webkit--origin: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; -: initial initial; ">bütün kullanıcılar aynı şekilde mi kullanıyor araçlarını ??? bu nokta önemli...eğer veysel bey biraz daha yüksek devirde kullanmayı seviyorsa ya da yoğun olarak kısa mesafelerde aracını kullanıyorsa herkesten daha fazla çıkması normaldir...durumu bilmiyorum ama herşeyi düşünmek lazım yakıt yorumu yaparken
aracımı çok sakin kullanırım(çoğunlukla). ama dediğiniz doğru genelde 3-4 km lik yolda kullanıyorum aracımı. ama benimle aynı şartlarda kullananlar daha az tüketiyorlar. kafamı karıştıranda bu...
eğer o kullananlar da sizinle aynı araca sahiplerse o zaman kafanız karışabilir..farkında olmadan birçoğumuzun yaptığı bir şey de sakin kullanmak adına gereğinden fazla düşük devirlerde kullanmaktır..tecrübemle sabittir o zaman araçlarımız daha fazla yakıyor...yanlış anlamayın trafikte tavsiye verecek kadar tecrübeli değilim..fakat yine de söylemek istediğim bir şey var..eğer öyle kullanmıyorsanız bir de 2000 devirin altına hiç inmemeyi deneyin...2000-2500 bandında deneyin
evet aracım otomatik. ama dediğiniz gibi 2000-2500 devir aralığında kullanmaya çalışıyorum. dediğim gibi buna da şükür.