arkadaşlar benim merak ettiği bir konu var yardımcı olursanız sevinirim karbiratörlü araçlarda hava filtresi değiştiği zaman lpg ayarıda değişiyor Sıralı sistem lpg li araçlarda da hava filtresi değiştiği zaman lpg ayarıda deiğişyor mu? ayarı bozuluyormu?
Benim sıralı sistemimin hava filtresinimontajı yapan servis bilgisiyle 10.000 km.sonra değiştirmiştik.Değiştikten 3 gün sonra ayar yaptırmaya gittiğimde çok azda olsa eski ayarında sapma vardı.Bence her ihtimale karşı ayar yaptırmalısınız.
Araç ECU'su simüle edildiği için herhangi bir sorun yaratmaz. Ben K&N kutu içi ile değiştirdim, hiç bir sıkıntı yaratmadı.
yakıt sarfiyatında değişme olmuyormu?karbiratörlüler de yakıt sarfiyatı değişiyor sıralı sistemlerde de yakıt sarfiyatı değişiyorsa her hava filtresi değiştiğinde ayar gerekecek eğer öyleyse dizel araç almak daha iyi Hyundai dizelleri fazla yakıyor diye söyleniyor doğrumu acaba
hyundai dizellerinin fazla yaktığı yalanını size kim söyledi bilmiyorum. çok noktadan enjeksiyonlu araçlarda araç beyni gelen hava miktarını ölçer ve buna göre enjektörleri zamanlar. Bu zamanlamayı kopyalayan lpg beynide aynı şartlarla motora gaz enjekte eder. yani ayar gerektirmez.
dizelleri hakkında öyle söyleniyor admira lar hakkında diğer dizellere oranla bende doğrusunu öğrenmek için sizlere sormak istedim bende almayı düşünüyorum ayrıca dizel olmazsa 1.3 düz veya otomatik vitezlisini düşünüyorum
bu değerler çok gibi geldi bana benim aracım lpg li geçenlerde gazı bitirtim ve 5 liralık gaz aldım şehir içinde gezdim ve normal kullandım 3000 deviri geçmedim 185 yaktı
hyundai arabalar daha önce kullandıgım arabalara göre benzinde ve lpg de biraz fazla yakıyor.bütün araçları kullandıgım şartlarada kullanıyorum arabayı ama yinede çok bariz olmamakla birlikte fazla yakıyor.dizel arabam olmadıgı için dizeller için bişey diyemem