Arkadaşlar, Yaklaşık 2 yıl önce sıralı sistem (LPG) montajı yaptırmıştım. Bu süre boyunca okuduklarımı, öğrendiklerimi bir başlık altında toplamaya karar verdim. Bunların biri ya da birkaçı kesin olarak sorununuzu çözer diyemem ancak hepsi birtakım tecrübelerin sonucudur. Sıralı sistem LPG'si olup da özellikle sabahları tek marşta arabasını çalıştıramayan arkadaşlara : * İlk yapacağınız şey, aracınızın kutup başlarını sökmek. Bu şekilde yaklaşık 4-5 saat bekleyin. Bunu yapmanızın nedeni aracınızın ECU ayarlarının sıfırlanması. * Kutup başlarını yeniden takın. Aracınızın LPG/Benzin anahtarını kapatın. Yani aracı benzine alın. Asla LPG'ye geçirmeden aracınızı yaklaşık 3-4 gün benzinle kullanın. * Eğer aracınız artık düzgün çalışmaya başladıysa sizin sorununuz LPG ayarlarınızın düzgün yapılmamasından, gelişigüzel yapılmasından kaynaklanıyor. Derhal işini adam gibi yapan bir LPG ustası bulun. * Eğer aracınız hala çalışmakta zorlanıyorsa aracınızda bir sorun var demektir. Kontrol etmeniz gereken şeyler : 1-) Deponuzdaki benzinin viskozitesi. Yani akışkanlığı. Eğer deponuza uzun süredir benzin almadıysanız böyle bir sorunla karşı karşıya olabilirsiniz. Gerçi sıralı sistemde mecburen bir miktar benzin kullandığınız için böyle bir sorununuz olmayabilir ancak örneğin sürekli olarak çeyrek deponun altına inmiyorsanız, devir daim yapmayan benzin özelliğini yitirmiş olabilir. Bundan emin olmak istiyorsanız depodaki benzini bitirip en az çeyrek depo benzin alın. 2-) Benzin pompası. Eğer çeyrek deponun altında uzun süre aracınızı kullandıysanız benzin pompanız bozulmuş ya da yeterli basınçla benzin püskürtmüyor olabilir. Bunu test etmek için, benzin pompasından motora giden hortumu motora girdiği yerden çıkarın. Ucuna pet şişe bağlayıp marşa basın ve benzinin bu hortumdan yeteri kadar gelip gelmediğini kontrol edin. 3-) Role. LPG montaj servisi, benzin pompanızın LPG'ye geçtiği zaman boşu boşuna çalışmaması için bir role koymuş olabilir. Bu rolenin bozulmadığına emin olun. Mümkünse roleyi iptal edip 2. nolu maddeyi o şekilde deneyin. Bir de eğer aracınız, benzinden LPG'ye geçerken titriyorsa ve LPG'ciniz sorunu bulamadıysa sorun bu ROLE. Derhal iptal edin. Role yerine deponuzda minimum çeyrek depo benzinle aracınızı kullanın. 4-) Buji kabloları. Eskiyse mutlaka değiştirin. 5-) Bujiler. Tırnak aralıklarını kontrol edin. Kesinlikle aracınızın kullanma klavuzunda yazan bujileri kullanın, aynı markanın bile olsa farklı bir model buji kullanmayın. Aklıma geldikçe eklemeler yapacağım, şimdilik bu kadar. Sevgiler.
2. maddedeki sorun yaklaşık 1 yıldır bende var .pek üstüne düşmüyorum araç en fazla 30-60 saniye benzinde çalışıyor.lpg ye geçince problem yok
benim 2001 1.3 accent tede aynı sorun vardı. internette çok fazla araştırdım. lpg kullanan aynı sorunu yaşayan arkadaşlarla konuştum. biçok forum sitesini dolaştım ve sonuç. benzin pompasının gücü yetersiz. devri daim yapmakta zorlanıyor. depoda 3/4 dolu benzin olması gerekiyor. yani en az yarım depo çizgisinin çok az üstünde olması gerekiyor. ben 3/4 dolduruyorum bana bir kaç depo lpg bitirene kadar yetiyor. 500 -600 km önce almıştım benzin yada daha fazla emin değilim. (3/4 dolu) şimdiye kadar tek marşta sorun yok. ama bu günlerde benzin yarım depoya düşünce bikaçgündür ikiletiyor. daha da düştüğü zamanlarda mesela çeyrek ve daha az olduğu zaman 5 -6 -7 sayamıyorum yani. ama depo dolu olunca sadece lpg ye geçmesi için bekliyorum başka sorun olmuyor çok şükür. benim tecrübem bu şekilde. ama bunu hallettim diyorum kendi kendime. asıl sorun lpg ye geçmeden vitese atıp hareket etmek isteyince oluyor. araba boğulup kalıyor. ama sadece sabahları. ben de mecbur ısınana kadar bekliyorum. işte buna çözüm bulamadım. ısınana kadar olduğum yerde gidiyo benzin https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif