arabada bazen yaşadığım bir olay var.Sağ yada sola sinyal verince çalışmıyor. Aç kapa yapıyorum bakıyorum yok.Sonra 4lü yakınca çalışıyor.Onu kapatıp sinyal verince çalışıyor. Neden olabilir?
Hocam sinyal kolları çok hassas parçalardır , içinden çok ince kablo bağlantıları oluyor , temas yerlerinde bunlarda bir oksitlenme veya kopma temassızlığa sebep olabiliyor. yeni veya sağlam çıkma denilen bir kolla deneme yaparsanız anlaşılır. Oğlumda 1 Dacia stepway var , arkadaş 1,5 yıl oluyor 2 defa kol değiştirdik , kronikmiş arıza bunlarda , nette baktım adam sıfır almış 2 yılda 4 defa değiştirmiş sonra garanti bitmiş cepten değiştiriyor böyle dandik parçası olan araçları gördükçe Hyundaiye şükrediyorum.
Aynı sorunu taksıdekı symbolde yasadık zaten yurt dısında onlarda dacıa olarak gecıyor 3 kere degıstı. Onlarda far lambalarıda aynı kolda getz gıbı.Parklar standart kontaga baglı yandıgı için fark kesme veya kol arızası oluyormus servıs oyle soylemıstı. bunda cok yasamadım ama 2-3 kez denk geldı 6 ayda onuda 4lu yakınca hemen duzelıyor.merak ettım acıkcası.