Arabam Hytundai elantra 2004, otomatik, gaz (tartarini) Araamda geçenlerde yolda giderken ilginç bir arıza ortaya çıktı. 2 ile giderken yolda D'ye attım fakat ön panelde göstergelerde hala 2'nci vites te gösterdi, sağa çektim sinyal verdim sinyal çalışmıyordu... Arabada sağ ve sol sinyal çalışmıyor, viteslerde D,2 ve L geçiste mekanik oalrak vites geçiyor fakat gösteregede P konumunda gösteriyor, R'ye geçirdiğimde ise ne mekanik olarak vites geçiyor ve gösgtergede P'de kalıyor... Vitesi D konumuna alıp araç sorunsuz bir şekilde sürülüyor... 4Lü flaşör sorunsuz çalışıyor, 4lü flaşöre yarım basınca sinyallerde çalışıyor... BU şekilde giderken yolda kendi kendine sinyal, vites göstergesi kendi kendie düzeliyor ve aynı zamanda sağa çektiğimde ise tüm vitesler /geri dahil sorunsuz bir şekilde geçiyor..... Servise götürdüm, tüm sigortaları kontrol ettiler sorun bulamadılar.... Bazı parçalarda paslan gibi durumlar söz konusu imiş temizlediler bir süre düzeldi fakat bu gün 3 defa kandi kendine aynı arızayı verdi ve düzeldi.... Sinyal neyse de geri vites geçmemesi iki araba arasısnda kalınca sorun teşkil etti?? Arkadaşlarımdan tavsiye bekliyorum, malum bu git gel türü arızalar hala hala elektrik tabanlı arızalar beladır ve daha önce başına gelen ve tavsiye verebilecek varsa çok makbule geçecektir...
MErhaba, sinyale anlam veremedim ama diğer sorunlarınız şanzıman beyni ile alakalı olabilir. Bir ihtimal aracınızda zayıf şase problemi olabilir. Bir takviye kablosu ile akünün (-) negatif kutup başını aracın motoruna yada şase verebileceğiniz bir yere bağlayıp deneyin.