Arkadaşlar merhaba. Aracımda arıza olup olmadığından emin olamadığım bir durum var. Konu şöyle aracımın vize süresi doldu ve vize yaptırmak için tuvtürke gittim. Aracımda çıkan ağır kusurlardan bir tanesi sinyaller ile ilgili. dörtlü flaşörü yaktığımda 6 sinyal lambası birden yanıp sönmeye başlıyor. Burda bir sorun yok fakat parkları ve far anahtarınıçevirdiğim anda ön ve arka sinyaller aynı yanıp sönmeye devam ediyorken ön çamurluk üzerindeki sinyaller diğer sinyallerin söndüğü anda yanıp yandığı anda sönüyor. yani ön ve arka sinyaller ile yan sinyaller arasında bir fasıla durumu söz konusu oluyor. Bu durumun aracın standart özelliği olacağını sanmıyorum. belki benden önceki sahibi bu işlemi yaptırmış olabilir. Aynı durum tek yönlü sinyal verildiğinde de söz konusu. Bilgisi olanların acil yardımı olursa çok sevinirim. Saygılar
çamurluk üstündeki sinyaller park ampullerine baglanmış..bu durum tuvturk tarafından kusur sayılıyor..eski haline getirmeniz yani ayırmanız gerekicek..çok zor bişey olmasa gerek..teknik bilgiyi ilgili arkadaslar en kısa zamanda verecektir.. saygılar..
gecmiş olsun.bnde camurluk sinyallerini paraler bağlatmıştım(parkları yakınc aonlarda sürekli yanıyordu) ama muayenede gecmiyordu..sebebi ise hiç biri aynı anda yanmıyordu hepsi ayrı telden calıyordu sinyali yaktığınızda (yani ön sol sinyal ile çamurluk siinyali aynı anda yanmıyordu) sonra bağlattığım yere gittim cektiği kabloyu tekrar iptal etti orjinaline cevirdi şuan ama yakında tekrardan gidip bağlatacam...
Teşekkür ederim. Kendim yapabilirim diye düşünüyorum fakat gereksiz yerleri söküp dağıtmaktansa doğru nokta hakkında bilgi bekliyorum.
Yan sinyallerin artı besleme ucuna direk olarak park lambası üzerinden bağlantı yapılmış. Bu durumda parklar açıkken siz sinyali veya dörtlü flaşörü çalıştırdığınızda bu lamba ancak sinyalden gelen artı ucunun gelmediği anlarda yanıyor. Buda ön-arka sinyaller ile yan sinyaller arasında beklemeli yanma yapıyor. Aslında göze hoş gelen bir durum. Diğer durumlarda sönük kalıyor. Parklar kapalı pozisyonda iken bir sıkıntı yok. Aradaki parklardan gelen artı ucu iptal ettim ve sıkıntı kalmadı.
çözümü bulmuşsunuz, tebrikler ve paylaşım için teşekkürler https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif