Arkadaşlar bir kaç yerde okudum bir kaç konu gördüm kendi aracım da olan tank simit tank ama şimdi bu tanklar takılmadan önce içine beyaz kaplama şeklinde bir kaplama yapılmakta 2008 yılında lpg takıldığı zaman bu üründen yok idi şimdi aklıma takılan muayene sırasında vay efendim senin tank yerinde bu plastik kaplama yok diye muayeneden kalır isek yandık demektir. Konu hakkında bildiği olan var mı? @Lovato
daha önce defalarca yeni kural getirip bu kurala uymayanları muayeneden bıraktılar, yok tankı tutan metal kuşaklarda lastik olacak, yok bagaj havalandırması olacak, yok lpg borusu metal bir kılıf içinde motora kadar gidecek ...vb yani böyle bir şey getirmişlerse muhtemelen sizi de bırakırlar
Babamda cuma günü ladayi götürmüş. Lpg tankının altına sehpa benzeri birşey yapılması gerekiyormuş. Bunun yüzünden bırakmışlar. HTC Desire 500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
benzer şeyleri ben de duydum. benim lpg kiti 2 senelik simit tankın altında strafor benzeri izci matına benzeyen bir yaygı var
Sanırım benim dediğim malzeme de o olsa gerek. Bakalım daha süre var. Ama 4 kez bu şekilde geçti ama sadece bu zımbırtı yok diye de geçirmezler ise yuh derim artık.
Söyle birsey var gecen sene benim getzdenlpg vardı önemli tankın alt kısmında koruyucu malzeme olması halıfleks dahı yoktu buda agırbkusurmus sagolsun cocukla hemserı cıktık dedı abı sımdı ızın verıyom ama yazmıcam gıt taktır dedı aonra gecemezsın demıstı
tanktan kalmamak lazım. kalınca birde sızdırmazlık istiyorlar. Ankara için konuşuyorum sızdırmazlık raporu muayenden daha zor. ayrı bir teşkilat resmen.gecen sene bir günümü harcadım. her seferinde ayrı bişey söylüyorlar. çevrelerinde de akbaba gibi üşüşen lpg ciler. bence muayeneye gitmeden önce lpg ciye gidip güncel uygulama hakkında bilgi almak lazım.sürekli bişeyler değişiyor.
Eğer öyle bir uygulama varsa rica edeceğiz artık çünkü bu muayeneden sonra tank değişimi yapılması gerek çünkü 10 yıllık zamanı dolmuş olacak. Ama şimdi sadece iki yıllık zamanı kalan tank için yok bu olacak derler ise gider tank değişimi yaparım daha karlı benim için en azından birde tank derdinden kurtulmuş olurum.
Bugün gidip Atiker bayisine sordum. Sizlerinde bilgisi olsun diye yazıyorum. Bu maddeye şilte deniliyormuş, muayeneye gitmeden önce bu parçayı taktırıp giderseniz sıkıntı olmuyormuş, muayeneye girdiyseniz ve bu parça yoksa haliyle kalıyorsunuz ve sırasıyla şu işlemler oluyor. Önce bu parçayı taktırıyorsunuz sonra sızdırmazlık raporu alıp tekrar muayeneye giriyorsunuz. Bu parçanın takılması 15-20 dakikalık bir işlem alır ve 40 TL fiyatı var denildi(pazarlıkla belki daha aşağı bir fiyat alabilirsiniz). Benim kendi aracımda da yok, kışa doğru yaptıracağım.
Eyvallah mecbur bende yaptırmak zorunda kalacağım ama artık tank süresi de azaldı onu da değiştireyim bir daha uğraşmak istemiyorum şahsen.
Ben bu gün o yalıtım mazemesi yüzünden muayneden kaldım hala ugraşıyorum.Simit silindir farketmiyormuş hepsine gerekliymiş.Eminim yarın onları söktürücekler başka bişey yaptırıcaklar biz gene ugraşıcaz.
Geçmiş olsun, şimdi sızdırmazlık filan alıp tekrar muayeneye gideceksiniz, tekrar sıra bekleyip yine zaman kaybedeceksiniz. Dediğiniz gibi şimdi bu çıktı ilerde neler getirecekler belli değil.
Hepsini hallettim sıradayım. Bu gün şamandıra baglantısında sızıntı tespit edildi 2 sefer de onun için damla otogaza gittim bi türlü kesemediler.En son bakır borunun agzını kestiler düzen tuttu.
Bidahakine çıkarırlar Babama iş yap dedik yapmış hakkaten arabanın bagaj halıfilexinin atlındaki tahta parçayı kırmışlar adamın haberi yok.Onu çıkmacılardan bulacaz artık.
Şimdi ben bunu muayeneye gitmeden yaptırsam gitsem sızdırmazlık filan almaya sanırım gerek kalmaz. Doğru mudur?
Evet arkadaşlar bu konu hakkında başlık açtım. Ve aracın muayene zamanı geldi ve hemen hali ile bu işi yapacak adamları aramaya başladım. İskitler de bir kaç tüpçü var. Adamlar tam anlamı ile öpecek adam arama modunda idi. Nasıl? Birine gittim adam 80 TL istedi çok fazla dedim çıkar iken arkamdan bağırdı 50 olur diye hani 80 idi neyde anında 80 den 50 diyen adama zaten iş yaptırmam. Oradan başka bir yere gittim. Adam böyle acayip bir tip idi hehe selam kelam faslından sonra adam sordu muayene gittin mi? Yok daha gitmedim. Gideceğim... Tmm o zaman sen bir bardak çay iç ben hallederim. Dedim fiyat at ile deva değil. Hala ben fiyat diyorum adam çay iç diyor. Neyse artık oturdum dedim bari çay içeyim. Ben çay bardağını yarı etmeden adam geldi işlem tamam dedi sanırım 5 dakika sürmedi bu arada tank simit hayda dedim ilk gittiğim yerdeki adam 1.5-2 saat süre dedi idi. Neyse aracın yanına geldim anam adam harbiden yerleştirmiş. Eee o kadar kaça olacak kelimesi artık hava da kalıyor artık sorma zamanı geldi borcum ne dedim. At bir şeyler dedi hobaaa... çıkardım 20 verdim. Adam yüzüme baktı ulan dedim sanırım az oldu. Tekrar cebime davrandım. Birde baktım çıkardı adam 10 TL uzattı bana 10 yeter dedi buyur buradan yak. Adamlar 80 TL dedi dedim. Onların dini imanı parada ondan dedi hehe bunu diyen de esnaf bana bu işten 10 TL kalır aldım para dedi. Neyse hakkını helal et filan dedim çıktım oradan sonra gittim muayeneye adam direk bu plastik aksama baktı orasından burasından çekti asıldı sonuç hafif kusurlar ile muayene devresini kapadım