Arkadaşlar aracım 99 otomatik vites yumurta kasa GLS aracımda şöyle bir sorum var bir türlü çözmedim. Şehiriçinde hiçbişey yok uzun yolda atıyorum 1 saat normal gidiyorum sonra bir anda araç müthiş derecede titremeye başlıyo anladığım kadarıyla motor silkeleme yapıyo ve araç resmen zıngır zıngır titriyo(silkeleme bütün hızlarda var ama arasıra oluyor şehiriçinde hiç olmadı). kenara çekip stop ediyorum tekrar çalıştırınca düzeliyor bir türlü ne olduğuna anlam veremedim.Acaba LPG'den mi yapıyo diye düşünüp benzinle gitttim ondada aynı sorun. Arbanın diskleri falan normal yani titreme disklerle alakalı değil fikri olan arkadaşlar yardımlarını esirgemezse çok sevinirim..
genelde otobanda 100-110 süratle giderken başlıyor taki durup stop edene kadar devam ediyor aracı tekrar çalıştırıp yola devam edince düzeliyo ama bir süre sonra tekrar başlıyor ilginize teşekkürler
Lastiklerin balans ayarına ihtiyacı var, herhangi bir rot - balans'çıya gidip ayarlattırabilirsiniz...
yok abi lastiklerle ilgisi yok motor sesi ve çekişide değişiyor atıyorum 500 km yol gidiyorum 160'la giderken bile araçta en ufak bişey yok ama arada sırada silkeleme başlıyo motordan sanki motoru gırtlaklıyomuş gibi ses geliyo kenara çekip durduğumda motor devrinde salınımlar oluyo silkeleme başladığında araç çekişten düşüyo kenara çekip stop edip tekrar çalıştırdığında ne titreme kalıyo ne başka bişey (Bu arada aracın ön takım, diskler, balatalar ve lastikler geçtiğimiz ocak ayında yenilendi. mart ayında conta değişimi yapıldı.hazır açılmışken triger seti, devir daim, termostat, sboplar, bütün kayışlar vs. yenilendi.bu sorunda bu andan itibaren ortaya çıktı.)
Aracınızın benzin filtresini değiştirin eğer devam ederse buji hala daha devam ederse enjektörde problem var demektir.
..... arada sırada silkeleme başlıyo motordan sanki motoru gırtlaklıyomuş gibi ses geliyo kenara çekip durduğumda motor devrinde salınımlar oluyo silkeleme başladığında araç çekişten düşüyo kenara çekip stop edip tekrar çalıştırdığında ne titreme kalıyo ne başka bişey..... Tekrar belirtiyorum ..masraf yapmadan ! Aracınızın Arka koltuğu alrında Benzin otomatiği vardır. Leğimlerde SOĞUK leğim oluşmuştur. Onları kesip tekra leğimleyiniz.....