arkadaşlarım selamlar aracım da atiker sıralı var 99 gls 12 valv 1.5 motor 5 bın devırden sonra otomatık benzine atıyor geçişte silkeliyor. sonra bu aralar 2 bın ile 3 bın devır arası silkeleme var ozellikle gazı köklediğim zaman yapıyor acaba nedendir ... ÇÖZDÜK arkadaşlar 4 adet buji ile silkeleme gazda vardı benzinde yok ama yanma noktaları farklı olduğundanmış. 5000 sonrası ve 600 devir öncesi otomatik olarak benzine geçiyor ayarlı olarak. 20 tl champıon buji ile çözdük
Belki lpg ayarında 5000 devirden sonra benzine geç ayarlıdır.Eğer o ayarlıysa araç 5000 devirden sonra benzine geçer.Ama silkelememesi lazım.Bir de lpg sisteminde bir basınç sorunu varsa lpgde yakıt sorunu olduğunda araç benzine otomatik atar.
LPG performans yakıtı değil ekonomi yakıtıdır 5000 devrin motorunuza zarar vereceği düşüncesindeyim ayrıca benzine geçiş devri 5bin olarak ayarlanmıştır, ki bence de normal bir değer. silkeleme gaz benzin karışımı geçiş esnasında aynı anda yanma odasına giriyor olabilir. Otogazcı da LPG ayarlarınızı kontrol ettirmelisiniz.
Ön yargılı olacak ama ben ikinci el araba bakarken lpgsi atikerse almıyorum. En çok sorun çıkaran lpg markası. Farklı bir konuda kuzenimin sorununu atiker bayi brc parçası takarak çözmüştü Umarım çözüm bulursunuz farklı lpg ustalarına aracı göstermeyi deneyin. Bende brcde sabah yıgılma sorunu yasıyordum Ankarada Mocan Otogaz sorunu çözmüştü hemde sadece ayarla!