Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Silindir Kapağı Değişim Raporu

'Starex Forum - Club' forumunda tahrikk tarafından 25 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Motor uzun zamandır su eksiltiyordu. Contanın yandığını umarak motoru açtırdık, kapağı değiştirdik. Araba üç gün sanayide kaldıktan sonra bugün aldık. Bütün masraflar yaklaşık 2350 TL tuttu.

Kapak: 750 TL (2008 model, her şeyi üzerinde, çıkma)
    Kapakçı: 300 TL (Deneme ve alıştırma işçilik ücretleri)
    Enjektör: 200 TL (Motor açılmışken enjektörler de elden geçti)
    Parçalar: ~300 TL (Silindir kapak contası, sibop contası, termostat, kapak takılırken kırılan saplama (40 TL), yağ, süzekler, antifreeze, benzin ve temizleyiciler...)
    En önemlisi; usta: 750 TL

Araç TCi motorlu 2004 model Starex ve 105.000 km'de.

Birkaç gün önce, hava sıcaklığının -10 C derece olduğu bir gecenin sabahında aşağıdaki fotoğrafı çektim. Otomatik jikle devri devri 1500-2000 devre kadar çıkartmıştı yanlış hatırlamıyorsam ama önemlisi siyah duman yok.

Bu fotoğrafı ise Ocak ayında, tamamen ısınmış motor rölanti devrinde çalışırken çekmiştim:

Fotoğrafta ısınmış motorun egzozdan çıkan dumanını görüyorsunuz. Daha doğrusu göremiyorsunuz. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Aracın şu anda maş'Allah'ı var. Gördüğünüz gibi duman sorunu da yaşanmıyor. Bunun en büyük nedeninin enjektör ve pompasının elden geçmiş olması olduğunu düşünüyorum.

Düzenleyen : tahrikk

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Geçmiş Olsun. Neden Böyle Olduki ? H100 150000 Kmde Pert Olmuştu Daha Gram Yağ Eksiltme Gram Çekişinde Sorun Yoktu Hemde Üzerinde Yükle Çalışıyordu. Ettiğim Eziyetlerde Cabası.

Düzenleyen : Ersin Cerrah

3. AZİZ USTA

AZİZ USTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    AZİZ USTA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    h 100 ü senmi pert ettin kardeş

4. AZİZ USTA

AZİZ USTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    AZİZ USTA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    nasıl bi duygu sağlamlık açısından nasıl h100

5. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracı ikinci sahibinden almıştık. Arabadan pek anlayan birisi değildi. Gerçi satış işlemleri devam ederken turboyla falan ilgili uyarıları yaptı, araçta dikkat edilecek şeyleri söyledi fakat aracı otomobil gibi kullandığını tahmin ediyorum. İlk sahibi de bir milletvekillinin oğluymuş. Onun nasıl kullandığını bilemem. Tahmini olarak 50-60 bin km kullanmış olmalı. Bizim aldığımızda 90 bin km'deydi.
    Ustanın söylediği, aracın hararet yapmış olabileceği idi. Aldığımızdan bu yana azar azar su eksiltiyordu ancak son zamanlarda 100 km'de yarım litre kadar su eksiltmeye başlamıştı (Su ile yağ karışmıyordu. Kapakçıda suyun üçyerden manifolda gittiği anlaşıldı). Bir de peder yazın Nene Hatun Caddesi'ni çıkarken hararet yaptırmıştı. Motoru soğukken sıkıştırmamaya dikkat edin dedi ki ben de, babam da gerektiği gibi kullanırız. Arabayı başka kullanan da yok zaten.
    Kapakçının dediği ise, bu durumun bütün dizel motorlu araçlarda olduğuydu. Benzinli motorlarda sıkıştırma oranı 10 civarı iken bu oran dizel motorlarda yaklaşık 20'dir.

6. AZİZ USTA

AZİZ USTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    AZİZ USTA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    usta çok almış bence vatandaş o paraya 1 ay çalışıyo

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Minibüs Değildi. Yeni Kasa Kamyonetti. Bunun Duygusu Yok. Yeni Kasa Kamyoneti Çok Sağlam. Ama Minibüsüyle Orta Derece Kaza Yaptınızmı Kurtulma Şansınız Yok Bu Kadar Eminim.

8. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ustamız iyi. Aldığı para son kuruşuna kadar helal olsun. Üç gün arabayla uğraşıldı. İşinin erbabı biriyle vasıfsız bir kişinin aldığı ücreti kıyaslamamak gerekir. Başka bir usta, olsa olsa 200 TL kadar daha ucuza yapardı ama sonradan çıkabilecek sorunlarla bu işin maliyeti o 200 TL'den daha fazla olurdu. Bir İngiliz atasözü "Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim." der. Bazı ürün ve hizmetlerde fiyatına göre iyi olanı tercih etmek gerekir lakin bazı işlerde de en iyisini almak gerekir. Ne işle ilgileniyorsunuz bilmiyorum; profil bilgilerinizden usta olduğunuz anlaşılıyor. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

9. AZİZ USTA

AZİZ USTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    AZİZ USTA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    alan memnun veren memnun demekki hayırlısı olsun kardeş güle güle kullanın

10. AZİZ USTA

AZİZ USTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    AZİZ USTA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    diyorumki yeni h100 kamyonetlerin ön kupasından minibüs yapsalar

11. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler. Bu işler çıkmasaydı satıp motosiklet almayı düşünüyordum fakat o kadar para harcamışken biraz eskitelim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

12. AZİZ USTA

AZİZ USTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    AZİZ USTA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    benim başımda vardı bi tane çin çin baş belası

13. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    geçmiş olsun.bu olay starex tci lerin hastalığı bende bir bayram arifesi istanbuldan marmarise giderken orhangazi rampasında hararet yapmıştı.bütün moral sıfır.hemen aradım ümraniyedeki servisi böyle böyle oldu dedim heme çekici gönderdiler sağolsunlar.gece 1e kadar çalıştılar beni tekrar yola gönderdiler.marmaristen döndüğümde kapağı fln değiştirdik.ki bunları anlattığımda araba 70.000 de idi.çok şaşırtıcı ve üzücü bir durum.allah başka sorun vermesinde.transportçuları gördükçe halime şükrediyorum :)

14. AZİZ USTA

AZİZ USTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    AZİZ USTA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    tuttum yer elimde kalıyodu sattim kurtuldum

15. AZİZ USTA

AZİZ USTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    AZİZ USTA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    bu hararet olayı crdi lerdede varmı acaba

16. AZİZ USTA

AZİZ USTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    AZİZ USTA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    motor güzel duruyo markası ne

17. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler. Starex soğutma sisteminde de bir sorun yoksa, düzenli olarak suyuna bakıldığında hararet yapabilecek bir yapıda değil aslında. Belki de sizin sorununuz da suyun eksilmesinden kaynaklandı. Bu işlemleri Transporter'a yapsak, fiyat katlanarak artardı bence. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

@Aziz Usta, motosiklet Kawasaki Ninja 250R.
    Her iletinizin sol alt köşesinde [​IMG] düğmesi var. O düğmeye bastıktan sonra iletinizi düzenlerseniz yazdıklarınız daha anlaşılır, konular daha düzenli olur. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben TCİ H100 Ün Hararet İbresini Yerinden Oynatamadım .Bu Konumdan Daha 1 Mikron Bile Oynamıştı :)
    CRDİ Dede Öyle Bir Sorun Yok Hep Aynı Yerde..
    Boşver Motosikleti Falan Şeytan İcadı

19. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    arkadaşımda 2004 transporter var.ben starexi aldığımda oda transport aldı.kısa şase 1,9 105 hp liğinden.ankaraya gittik ben rampalarda hep öndeydim o hep bayılıyordu neyse ankaradayız sabah çalıştırcaz arabayı transport çalışmıyo.doğuş otoyu aradık çekiciyle arabayı servise aldılar.meğersem araba kendini kitlemiş.masraf çıkarttı :) daha sonra 70.000 de turbosu bitti arabanın 3.000 tl verdi değiştirtti.110.000 de mazot pompası arza çıkarttı onuda elden geçirtti dünyanın parasını bayıldı.ben valla pompayı daha elletmedim.bi kapak çatlattı.bide geçenlerde turboya bakım yaptırdım.o kadar araba 160.000 de hiç bir şikayetim yok.kuruş masraf yok.allaha çok şükür.bide transportlara sağlam diyolar.ağzı olan konuşuyor.çok üzülüyorum...

20. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir süreliğine boşverdim zaten.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif
    Teknik olarak ibrenin yarıyı geçtiğini ben de görmedim; babam gördü. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif O ibre yaz-kış sabit duruyor. Yazın 35-40C derece sıcaklarda Çayyolu'ndan İncek'e tırmanırken bile kıpırdanma olmuyordu. Su eksik olmasa Nene Hatun Caddesi'nde de olmazdı eminim. Starex'in soğutmasının maşallahı var.

Bu Sayfayı Paylaş