Arkadaşlar.Bu yeni i20 lerin cam tavanı sorunlu.Benimde fitil sorunu meydana geldi.Herkes servise götürmüş silikon sprey sıkıp yollamışlar.Bende internetten alman malı bir silikon sprey aldım.Uyguladım.Fakat bu silikon spreyle başka napılabilir.Mesela dış trimlere sıksak faydalı olurmu?
Hocam , silikon sprey yağlama yapmaya hareket rahatlatmaya yönelik değil mi ayrıca fitilleri yumuşatmaya da faydalı oluyor , ayrıca kapı kilitlerine ve hareketli yerlere iyi olur biliyorum. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
silikon spreyi statik elektriklenmeyi önler bu sebeple dönen kayışlar gibi yada statik elektrikten çatırdayıp kıvılcım çıkaran aksamlar gibi yerlere sürüldüğü zaman statik elektriklenme silikon ayrılana dek kaybolur, bende model helikopter var kuyruk pervanesi tahrik sistemi kayış aktarmalı idi ve hızla dönen kayış statik elektrik problemine kumanda glitchine sebep oluyordu silikon spreyi ile düzelebiliyordu gerçi ben sonradan spreyle uğraşmamak adına topraklama yaptım torpido üzerine ön göğüse sürülecek silikon aslında yine statik elektriği önler ve bu şekilde tozların statik elektrik yüzünden yüzeye gelip yapışma olasılığını azaltır elektrik yükü olmayan plastik aksam toz parçacıklarını çekmez. Yağlayıcı olarak aynı anda hem çok yüksek ısıya hemde çok yüksek basınca dayanmasından başka çok bir özelliği yoktur silikonun birde uzun müddet bozulmadan kurumadan özelliğini yitirmeden kalabilir, kalıp kaydırıcı ayırıcı, pompa keçesi, antistatik işlemler gibi şeylere çözüm olabiliyor.
Eren bey.tesekkur ederim.yalniz bende yeni i20 var.belki bilirsn yan citalar var.oraya siksam koruma amacli olurmu
silikon yağlı sprey sürülmüş plastik dış yan çıta yine kirlenir bu sefer temizlemek daha zor olur, dış kısıma silikon sürmek pek akla yatkın gelmiyor iç mekanda tozu belli süre uzaklaştırır.
Kapı fitillerinden gelen gıcırtıları tamamen keser, konsolun birleşim noktalarına sıkarsanız ordan gelen çıtırtı tarzındaki trim seslerini keser. Araçtan eksik edilmeyecek bir ürün yani. Plastik aksama zararıda yok.
Eren bey benim aracın ön göğüste çok toz oluyordu sonra kullandığım göğüs parlatıcısını değiştirdim netten aldım , tanıtımında yazıyordu gerçekten eskisi kadar toz tutmuyor göğüs ayrıca hep yeni görünümü veriyor. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.