Merhabalar. 97 model 1.3 ls aracimin silecekleri yavaş ve zorlanarak dönüyor. Bir kaç gün önce yeni muz silecek takdirdim bir fayda etmedi. Problem ne olabilir ? Silecek motorundan şüphelenilenyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
genellikle motordan değilde mekanizmadan kaynaklanıyor. mekanizmayı söküp yağlayabilirseniz düzelir. aynısı benim aracımda da olmuştu. önce wd 40 ile paslarından arındırdım. sonrada güzelce gresledim. şu an çok güzel çalışıyor.
Silecek motorunda problem var ise Ses Çıkartır böyle bi garip sürtme sesi gibi.. Ama ses yoksa sanırım @mursel_balci abinin dediği gibi mekanizmadan olabilir.. Önceki Accentimde başıma gelmişti...
benimde sıkıntım konuyla alakalı değil ama ses yapıyor silecekler camı neyle temizlememi önerirsiniz 2-3 lastik değiştirdim yine aynı muhtemelen camla alakalı.
büyük ihtimalle ön ızgaranın altındadır. kaputu açıp silecek motorunu bulun ona bağlı silecek kollarının takılı olduğu kolları sökülecek. önce silecek kollarını sökün. sonra motorla olan bağlantısını söküp dışarı alın güzelce paslardan arındırıp yağlarsanız ilk günkü gibi olur. yalnız araçtan sökmeden önce motor bağlantısını söküp elinizle çevirin bakalım gerçekten mekanizmada sıkışmamı var. belki başka bir sorundan kaynaklanıyorsa boşuna mekanizmayı da sökmeyin. ama büyük ihtimal mekanizmadan kaynaklanır.
sileceklerin yavaş dönmesi akünün gücünün azalması sonucu olabilir mi? bende de arada oluyor akü den dir diyorum.
seninle aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum gıcır gıcır ses geliyor calısınca sileceği kalitelide alsam aynı ucuzda alsam aynı. Çözüm bulurusun banada söyle
Kafamda birkaç bisey var haber veririrm halledersem. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi