iyi günler dostlar 2023, i20 kullanıcısıyım cam suyu haznesindeki su azalıyor böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu? 2 fotoğrafın arasında 24 saat vardır ve araç kullanılmamış park halinde beklemiştir.
Muhtemelen cam yıkama deposundan kaçırıyordur. Ulaşılması kolay mı bilmiyorum , hortum çıkışı ve motor kısmından kaçırıyor olabilir. Aracınız garantili servise giderseniz garantiden depoyu değiştirebilirler. Aracın altına bu kadar kayıp mavi bir leke bırakması gerekir park yeri zeminine veya diğer parçaların üzerine. Dip not : fotoyu incelerken aklıma geldi , fotoda gördüğümüz kısım dolum ağzının boğaz kısmı ise ki öyle anladım , şimdi şöyle , deponunun gövdesi ile yukarı çıkan dolum yapılan boğaz kısmı arasında hava ile dolu bir bölge kalıyor , yukarıdan cam suyunu koyduğunuz ve ağzına kadar doldurduğunuz halde depo ile boğaz arasında beyaz görünen su olmayan bir kısım oluyor , daha sonra sarsıntı veya zamanla orası suyla dolunca üstten eksilme yapar aslında dışarıya kayıp olmayıp , depo içindeki hava dolu kısım suyla dolunca o boş kısım kapağın altına gelmektedir. Benim i20 2013 makyajlı kasa benimkinde dip notta belirttiğim gibi bir durum oluyor , dışarıya kaçak yok. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cevabın için teşekkür ederim dostum, dipnotta belirttiğin durum oluyor olabilir şöyle özetlemek gerekirse aracımın cam suyu deposunu max seviyesine kadar doldurdum ve 100 metre ilerleyip evimin önüne aracı park ettim ve hortum gibi görünen yerdeki sıvının aşağı indiğini gördüm bu süreç sadece 5 dakika ardından tekrar dolum yaptım ve 24 saatte bu seviyeye düştü (zeminde ya da aracın içerisinde ıslaklık mavi bir leke görmedim) (getz kullanan bir arkadaşta bu konuyla ilgili başlık açmış galiba hyundai grubunda böyle bir durum söz konusu)
Bunun depoda tamponun arkasında yer alır . Tamponu söküp o şekilde bakılması lazım . Su başka yerlerde birikiyor olabilir.
Ben de benzer bir sorun yaşadım. Enjektörlere giden hortumun çatlak olduğu ortaya çıktı. Sızıntı çok az olduğu için görünmüyordu ama depo bir gün içinde neredeyse boşalmıştı. Hortumu değiştirdim ve her şey olması gerektiği gibi çalışıyor.
Deponun boşalması gibi bir şey söz konusu olmuyor aracımı pek kullanmıyorum çatlak vs. olsa bu süreçte sıvı bitmiş olur bu da arkadaşımızın belirttiği gibi hava olmasına işaret iki ay sonra kullanmaya kalktığımda dâhi sıvı geliyor
Konunun üzerinden 24 saat geçti ve boğazda 1 veya 2 mm azalma mevcut, boğazda su tanecikleri var buharlaşma yapmış olabilir mi? Öğlen saatlerine kadar güneş altında e bir de adana güneşi
Adanalı hemşehrim , rahat ol olay yukarılarda anlattığım gibi , hava boşluğu ile su yer değiştiriyor. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi