3 2000 model lx yumurtamın sılecek motorunda ses gelıyo ıdı actım gresledım kapatıım ama ondan sonra fasılalı ve yavas kademe pozısyonlarında calısmıyo sadece hızlıda calısıyo oto elektrıkcı bu modellerde sınyal kolu ıle sılecek kolu takım halınde dıyo ama ondan oldugunuda bılmıyo acaba zaman rolesımı dıyorum olabılır dıyo ne yapmam gerek basına boyle arıza gelen var mı yardım edın yagmurlu gunlerde kafayı yıyıyom
1999 model yumurta kasa aracımda benimde başıma geldi, hatta devam ediyor sorun... Silecek motorundan silerken korku filmi efekti gibi hışt hışt sürtünme gibi garip bir ses veriyor... Ustama götürdüm, bu modellerde kronik sorun olduğunun motorun değişmesi gerektiği yada silecek kol bağlantı değişip ve motorun elden geçmesinin gerek olduğunu az çok 200-300 TL arası tutacağını söyledi... Bende yaptırmadım, hafta sonu WD-40 ile bi müdahele ediyim diyorum sonuç ne olacak bilmiyorumda... Ama sizin gresle müdaheleniz sanırım yanlış olmuş... Bence aracı kullanacaksanız, gidin motoru değiştirin ama kolla alakalı olacağını sanmam bence motoryada kol bağlantısıyla alakalı olabilir...
Yavasta edayla nazla hızlıda eh işte calisiyordu. Soktum silecek motor baglanti vidasi gevsemis bosluk var yakaladigi yerden donuyordu guzelce sıktım yagladim saat gibi bir bakin bence ustadan once
Arkadaşlar iki hafta önce başıma geldi,silecek sadece birinci kademede yavaş çalışıyordu fasıla ayarları çalışmıyordu, derken uzun yolda silecek hiç çalışmadı zorda bıraktı beni ustama götürdüm mekanizmayı çıkardı motordan hiç ses gelmiyordu, yarım saat kadar mekanizmayı wd40 ile hareket ettirmeye çalıştı sonra komple dağıtıp gresledi, motorun sigortası atmış yeni sigorta taktık mekanizmayı yerleştirdik ve şimdi her özelliği çalışıyor, çıkan gıcırdamalar, sesler, yavaşlaması hepsi düzeldi. Bu arada aracım 98 accent gls yumurta kasa.
hocam benım sılecek motoruna ıkı elektırıkcı baktı saglam dedı motordan degıl yanı motoru baglantı yerlerınden sokunce ıceırsınde 2 yada 3 tane celık sert tel var onlar koldan aldıgı komuta gore motor ıcerısınde donen yere degıp ona gore sılecegı calıstırıyor ama benımkı sadece en asagı kademede calısıyor ve sılecek gorevını tamamlamadan kolu yukarı getırınce nerde ıse orada duruyo yanı asagı ınıp durmuyo bakalım artık sagolun yınede cvp ıcın kazasız surusler
motor baglantı dedıgınız yer 10 cırcır ıle sokup taktıgımız 4 5 vıda degıl mı onlarıse onlar sıkılı sonuna kadar sagolun cvp ıcın kazasız surusler
gecmıs olsun da hocam o nasıl bı tamırcı ımıs ınsan ılk once sıgortaya bakar dogru degıl mı basım agrıyo desem doktor hemen benı beyın amelıyatına mı alır)) kazası surusler sagolun
ustam iyidir neden derseniz, mekanizma sorunluydu zaten çok yavaş çalışıyordu ben dedim söküp yağlayalım diye, mekanizmayı söktük zar zor olsa da wd 40 la gevşettik , motor çalışmayınca sigortaya baktık...
Slm arkadaşlar 99 1.5 gls var bende. Silecekler silerken çok ileri gidiyor hatta direkten aşıp takılı kalıyor. İnerken de alttaki plastiğe sertçe vurup ses yapıyor. Sebebi ne olabilir ? Saygılar..
Geçenlerde başıma geldi motorundandır dedim mekanizma yatak sarmış yani hareket ettirmiyordu, usta mekanizmaları ısırarak söktü birisi sıcaktan kırıldı Ankarada parça bulamadım derken depodan çıkma parçayla işimi gördü yani 100 ₺ sıkışmış Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
komple ise çıkmacılara bir bakının ben arka silecek kolu için çok aradım bulamadım ankarada bir çıkmacıyla konustum direksiyondaki silecek kolu anlamışlar resim istemiştim attılar bi baktım komple sökmüşler 50 tl dediler çalışır vaziyette araçtan söktülerdi görüntülü aradım adam çalıştırdı herşeyi sorunsuzdu .ihtiyaç olsa alırdımda bana sadece arka silecek kolu lazmdı