Arkadaslar yaz basinda bir iki defa olmustu ama uzun zamandir olmuyordu simdi hic calismiyo silecek bir tur attiyo hemen sigortasi atiyo yarin yaptirmam lazim bu karda kista tamda zamanini buldu sebebi ne olabilir tahmini olan varmi
Suan deneyemiyorum ama sikinti olmadan once hic sorun yoktu hangi kademeyi acarsan gayet guzel calisiyordu
Normalde accentlerde hastalık bu silecek frezeleri sıkıp motoru zorlaması belki motoru sıkıyorsa motor ısınıp sigorta atıyordur ama sizin sorununuz motorla ilgili
Sabah uzerindeki kari temizledim arabayi calistirdim silecegi actim tik gitti isinmasina zaman olmadi ama oto elektrikcide ayni seyi soyledi frezeler sıkıyordur yada kolda sikinti vardir dedi ama saat gec ve hava soguk oldugu icin bakmadi
Sorun bu sabah tekrar basladi sabak silecekleru actim tik gitti sigorta sonra degistirdim sigortayi cit oda gitti biraz bekledim yeni sigorta taktim defalarca zorladim elimle tutdum atmadi calismaya devam etti demekki sıkısma ile ilgisi yok kisa devre var galiba nasil bulabilirim
motorun kendisinde bir sıkıntı olabilir gibi geldi bana. kullandıgımızbir matkap vardı kömürü bitecekti son zamanlarda sigorta attırıyordu kömür değişince düzeldi.
Misafirlikten cikarken arabayi calistirdim baktim camda biraz kar suyu var hadi bismillah dedim silecek tik gitti hemen indim baktim silecek motoru buz bgibi eve gelince yeni sigorta taktim yine zorladim atmadi motorda o kadar zorlamama ragmen oyle cokta isinmadi ama sabah yine atacak ulen tamda zamani yaz gunu olsa bu kadar sorun olmazdi her dakika lazim arabayi tamirciye goturmek bile sorun
Eger komurleri bittiyse bunu baska nasil anlarrim sigorta atmadigi zamanlarda gucunde ve hizinda bir sorun yok
Silecek çalıştığında hızında düşme var mıyd, yavaşlamışsa motoru söküp milde oksitlenme varsa giderilmeli yağlayıp takarsan ve başka sorunu da yoksa rahat çalışır.
Silecek motorunuz aşırı amper çekiyor. ya Mekanik SIKIŞMA VAR , yada motırda arıza. Acil baktırın. Başka yerlere zarar vermesin
Abi mekanik sıkısma olsa elimle tutunca zorlayincada atmasi gerekmezmi motorda ariza olabilir ama daha sileceek koluna dokununca hemen atiyo yada atmiyo sorunsuz calisiyo asiri amper cekiyo olabilir bunu nasil anlarim malesef ustalar ugrasmak istemiyo havada soguk hic elleri degmiyo