merhaba arkadaşlar aracımala şehir içine sokaklara girince seyir halindeyken şıkır şıkır diye ses geliyor ne ola bilir acaba canımı çok sıkıyor araım 22 binde birde triger zincirmi kayışmı
tek cevap veriorum gidin lastiklerinize baktırın 1 sene o sesle dolastım lastiklerim tel kırmıs o sesi yapıo sokaklarda rot balans ayarı yaptırmaya gittiğimde ortaya cıktı sizde baktırın büyük ihtimal tel kırmıs olabilir lastikleriniz...
aracım şuan 83.000 km de.75.000 kmde aynı ses benim aracımda da vardı.seyir halindeyken şıkır şıkır ses geliyordu.Servise gittim parçanın adını hatırlayamayacağım ama yanılmıyorsam 90.000de rutin olarak değişmesi gereken bir parça.sesin ordan geldiğini söylediler 250-300tl arası bir parçaydı.parça değişti ama ses kesilmedi sonra trigerden dendi triger garantiden değişti ve sorun giderildi.sizin aracınızın kmsi bayağı düşük ama aynı sorun sizde de olabilir.
düşük devirde kullanıyorsan sarsıntıdan ses yapıyordur. arkadaslar bende era kullanıyorum ama fazla beklenti içinde olmayın araç sınırlı özelliklere sahip sağından solundan ses gelmesi normal. birde doch motor sessiz bir motor olduğu için diğer tıkırtılar daha cok dikkatinizi cekecek fazla takılmayın. ben size kafanıza sık takılacak seyleri söyleyim. ön torpido sağ kapı tarafından bir tıkırtı geliyormus gibi olur. soğukken benzin kokusu gelir. ön amartöserler tıkırtı yapar. benzin ve mazotu diğer araclara göre daha cok yakar. uzun yolda sürekli zıplama olur normaldir. aynalardan rüzgaz sesi gelir uzun yolda ama içeri rüzgar almaz. daha cok sıkıntılar var bunlar için servise gitmeyin. hiçbir zaaman katoloktaki yakıt değerlerinde yakmaz her zaman daha fazla yaz kış farketmez. ama parasına göre iyi bir araba
LPg li ise aracınız şıkırtı duymanız normal subapların sesini duyuyor olabilirsiniz.Değil ise azda olsa normal motor subap sesini duvar kenarından geçerken filan camlarınız açıksa alabilirsiniz.Daha önce olmayan sonradan çıkan bir şıkırtıysa her türlü bilyeden gelebilir.
Aynen hesapta 1.4ama 1.8 kdar yakiyo mahfetti beni nerden aldim hep bi ziplama hep bi ses tamam era fazla bekle diyolar ama ya clio bile daha iyi bence