Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sigortam inanılmaz arttı 648 liraya trafik sig.

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda Metehan_Live tarafından 2 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar geçen sene Aralıkta aracı aldığımda sigortamı Güneşten 297 liraya yaptırmıstım ( 06 plaka / Ve de bir üst geniş kapsamlıdan yaptırmıstım normali 220 falandı) (İlk sigortamdı)

Sigortam süresince bir adet kaza yaptım. Hasarlılık oranı %20
    Hasarlılık kademesi de 3...

Bugun sigortamı 648 liraya yenilettirdim Anadolu Sigorta'ya!

Güneş 690 lira fiyat verdi. En ucuz Hür'dü 497 lira onuda ben istemedim.

Sizce bu artış normal mi şok oldum. Parada yetmedi kredi kartından çektirdim. Süre sondu yaptırdım artık.

Ben bu işten bişey anlamadım...

Şayet kazıklandıysam Kaskomda ordan, yeniletmem.

Sizce bu normal mi?

2. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    muazzam artış. kazaya karıştığınız için mi artmış bu kadar? çok kötü bir uygulama.

3. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet kazadan, %100 ben suçluydum yağmurda ışıkta kaydık vurduk ışıklarda bir yumurta kasaya. Kazadan sonraki ikinci sarsıntı oldu bende. En düşün hasarlılık %20ymiş zaten.

Ama bu kadar artış olması çok kötü.

Demek ki millet tampon hasarlı kazalarda karşı taraftaki sürücüye 100-150 lira verip ondan anlaşıyor. Çok ufak kazalarda çok duydum bunu yaşıyanı.

Benim ki ufak değildi vurdugum arabanın arka - ön gitmisti cunku ben vurunca onundeki arabaya vurdu o da. Vurdugu transitte pek bisey yoktu.

Düzenleyen : Metehan_Live

4. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sigortacıdan duyduğumu yazıyorum 27 yaşın altındaki şoförler daha fazla kazaya karıştıkları için, 27 yaş altındaki araç sahiplerine poliçe masrafının daha fazla çıkarıldığını söyledi. Acaba diyorum yaş'tan dolayıda bir artış söz konusu mu?

Düzenleyen : vedatkanka

5. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Olabilir dostum. Benim merak ettiğim fiyat normal mi değil mi.

Bir önceki sigortamda ilk sigortamdı zaten hasarsızlık ind. falan yoktu onda da.

Kazanın bana maliyeti 1900 lira falan oldu. Kazadan sonra bu +340 artış koydu valla kazayı unutmuşken...

6. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Düşene bir tekme daha vur dedikleri bu olsa gerek. Valla sigortacı bir dostumuz varsa forumda bizi aydınlatsın lütfen.

7. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Artışın sebebi nedir bende bilemiyorum. Ama anladığım kadarıyla 3 değişik sigorta şirketinden fiyat almışsınız. Bu fiyatların hepsinde de görülüyor ki muazzam bir artış var. Bu sebeple kazıklandığınızı düşünmüyorum. Yoksa fiyatların hepsi birbirini tutmazdı. Aynı acenta birden fazla sigorta şirketiyle çalışıyor. Fiyat aldığınız şirketler farklı ama aynı acenta da mıydı? Farklı bir acentaya da sormuşsanız bence kafanızda soru işareti kalmasına gerek yok.

8. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu sene kaza yaptığınız için poliçe ücretinin arttığı kesin ama başka etkenler de olabilir. Örneğin aracınızın kasko değeri artmış olabilir, sigorta firmaları zam yapmış olabilir, vergiler de düzenlemeler olmuş olabilir.

9. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kısacası ZAM

10. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    fiyatının artışı sadece yaptığın kazadan kaynaklanıyor..aynı şey benim de başıma geldi...150 tl lik trafik sigortasına 800 tl istediler..kazada sigorta şirketi karşı tarafın hasarını ödediği için sana bu faturadan pay çıkarıyo...

11. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Aracın satışını başka birinin üzerine (eşininizin v.b) tekrar sigorta yapsanız herhalde bu kadar pahalı tutmazdı.

12. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eşim yok https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Ama gerçekten bu dediğiniz çok zekice. Keşke daha önce aklıma gelseydi. Babamın üzerine yapardım. Alım satım geçen sene 60 liraydı, bu şekilde 340 yerine 280 zararım olurdu. Ama bu dediğiniz sigorta şirketlerinde bir sorun olur mu araştırmak lazım pek sanmıyorum ama olabilirdi bence. Ama artık geçti...

Tek acenteden sordum ama güvendiğim bir yer. Hatta Güneş'le karşılaştırmak için yanımda orayla da irtibat kurdu, 690 dediler.

Ersin abinin dediğine göre sanırım kazık yemedik, sigorta hasarın acısını bizden çıkardı.

Birde And. Sigorta seçtim. Hür sigorta seçsem 150 TL daha ucuz olabilirdi, ama hür sigorta hakkında hiç iyi şeyler duymadım, güneşe gelince kazada hiç sıkıntı çıkmadı karşı tarafı sorunsuzca vaktinde ödedi.

Bu arada herkese çok teşekkürler. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif Arabamı alalı tam 1 sene oldu, ve 1 senedir burdayım. Bu forum gerçekten bir aile gibi.

13. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    kesinlikle doğru seçim kardeşim...ne olduğu belli olmayan sigorta firmalarının poliçesi sadece polis çevirmelerinde işe yarar..allah göstermesin herhangi bir kazada başını ağrıtır..yabancı sermayeli sigortaları da hiç tercih etmiyorum şahsen...

14. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    ayrıca aracını başka birnin üzerine yaparsan da olur ama başka bir zaman tekrar araç aldığında yine karşına çıkar diye düşünüyrum...

15. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Haklısın, bu da var. Olan oldu artık. Konuyu Allah kimseye ne ufak ne de büyük kaza bela vermesin diyerek noktalıyalım... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

16. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    bu tür durumlarda bir çok firmadan ayrı ayrı teklif almakta yarar var. bende sigortamı 250 tlye filan yaptırmıştım. kazaya karıştığım için önceki sigorta şirketim 800 civarı bir fiyat çıkardı. bende kasko değil trafik sigortası için fiyat istedim dedimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif. daha sonra bir çok firmanın acentesi konumunda bir arkadaşanın tanıdığına gittik. o da 5-6 firmadan ayrı ayrı teklifleri söyledi en uygunu ak sigortaydı. 300 lira civarına yeni sigortamı yaptırmıştım. yani arada 500 tl lik fark var.araştırmasam boşu boşuna gidecekti.

17. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Haklısınız tek acenteye gitmekle hata yaptım, ne kadar da olsa aklımda soru işareti kaldı. Gerçi Hür Sigorta 497 idi onu da ben istemedim, Güneş başka acenteye sordugumda 690 dedi (eski sigortam). Ama Anadolu Sigorta için bir kaç yere soracağım. 648 den çok aşağıda bir fiyat bulursam acentemi değiştirmekten başka bir yol kalmıyor.

18. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    640 lira mı ? Maşallah. Ehliyeti yeni alan kuzenime 350 lira çıktı ki o da 27 yaş altında. Bayan şöför olduğundan çok da yüksek çıktı. Hocam bi sıkıntı var senin sigortada gibi.

19. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dostum bende geçen sene Aralıkta 3 aylık ehliyetimle ve ilk sigortamda 220 falandı normalde bir üst primdeki sigortayı seçerek Güneş'ten 297 liraya yaptırdım. Bu kaza sonrası gelişen bir durum... Ama dediğin gibi yinede yüksek geldi.

20. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bi kazadan bu kadar yükselmez. Acentenin uğraşası yokmuş resmen.

Bu Sayfayı Paylaş