Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 1 ay süren araba arama çislesinden sonra 2012 crdi i20 yi aldım. İşler araba almakla bitmiyor tabi şimdi de sigortası, kaskosu, bakımı, yakıtı, vergisi, muayenesi var. Zaten yüksek olan araba fiyatlarına bir de trafik sigortası eklenmiş. Bugun bir kaç yerden teklif aldım. Fiyatlar inanılmaz. Trafik sigortası 2400, kasko 1200 TL istiyorlar. İkisi birlikte 3600 TLyi buluyor. Şok oldum. Biraz daha araştırdım. En Uygun teklifi Doğa Sigorta verdi. trafik sigortası için. 1100 TL. Bu tutara yaklaşan baska firma yok sonraki en uygun fiyat 2400.kasko da ise 900e kadar inenler var.Ama doğa sigortayla ilgili bazı çekincelerim var.daha bir hafta önce kaza geçiren arkadaşımın yaşadıklarından sonra Doğa sigortaya mesafedeyim. Ama diğerleri çok pahalı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Not:1990 doğumluyum, ilk aracım, 6 yıldır ehliyetim var. Hiç kaza geçmişim yok.Öğretmenim.
Eş dost üzerine satış başka da bir şey elden gelmez. Ya bu fiyatı ödeyeceksin yada dedim şekilde yapacaksın. İşler bu noktaya geldi ama kimse de hakkını aramadı yada kimse çıkıp da vatandaş neden bu kadar yolunur demedi. Zaten vatandaş kendi demiyor ki...Bizi neden bu kadar yoluyorlar diye? Yapacak bir şey yok. Ülke de araç sahibi iseniz öpülmeye mahkumsun demektir. Eskiden bir yanak öperlerdi şimdi yanak anıldan gerdandan... Öpmeye devam...
Bu şartlarda ödemem aylık 300 TL yapıyor.İnanılır gibi değil.Bu konuda sürekli bir şikayet var ama yapılan hiç bir şey yok Doğa Sigorta ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim.Bu firmadan sigorta yaptıran arkadaşım bir kaza geçirdi karşı taraf hatalı olduğunu kabul edip rapor o şekilde tutulmasına rağmen Doğa Sigortanın eksperi incelemeye gelmemiş ve karşı taraf hata payı olarak %25 e %75 arkadaşımı suçlu göstermiş. Şimdi yaklaşık 3000 TL ödemek zorunda kaldı.
Sağlam sigorta şirketi olmaması durumun da her zaman yaşanacak durum da bu zaten. Gider adam sigortadan yaptırır aracı neyse sonra sigorta da ödeme yapmaz. Sonra da araç sahibi mahkemeye verirler ve borç hop diye araç sahibini bulur söylediğiniz sigorta şirketini de ilk defa duydum. Bazı arkadaşlar diyecek hazine destekliyor diye ülkemiz de olmaz diye bir şey yok her şey olur bakın sigorta fiyatlarına bir anda %400 birden nasıl oldu? Burası Türkiye... Yol yapıldı para lazım, doğu da onca araç yakıldı para lazım, herle bir edilen ilçeler var para lazım. Para nereden gelecek? Tabi ki her zaman olduğu gibi dürüst vatandaşın cebinden gelecek. sistem böyle. Dürüst isen ödeyeceksin. BES sistemin de olduğu gibi zorla yerine otomatik kelimesi çuk diye oturan bir ülke burası...
Ben gecen hafta yaptirdim gecen sene 220 tl ye yaptirmistim kurtaricili bu sene 480 tl ye kurtaricisiz ak sigorta ya yaptirdim hasarsizlik 5 senedir arabam ustumde 9 senelik ehliyetim var bu sene ucmus sigorta fiyatlari
geçen sene yeni devir alınmasına rağmen ilk sigorta 303 tl bu sene yenileme 660 tl ödedim ve ALLAH'a havale ettim Çünki bana zorla sattılar Adı üstünde ZORUNLU
Sadece Allah'a havale ediyoruz zaten. Başka bişey yapamıyoruz.Hesap kitap yapıyorum şimdi ne olacak nasıl ödeyecem diye 2000 TL gözden cıkarmıstım ama şimdi 3000 i buldu hatta geçti. Sigortayı Doğa sigortaya yaptırıp kasko yu iyi bi şirkete yaptırsam nasıl olur acaba?
sigorta mecburi olduğu için herhangi bir şirket olursa da olur. Kasko firması önemli burada. Fiyatlar çok yüksek esasen her araca kasko olsa sigorta işi biter ama yaştan dolayı olmuyor maalesef.
Ben kaskoyu yaptıktan sonra trafik sigortasının bana ne gibi faydası olabilir? Allah vermesin bi kaza yaparsam hangisi ilgilenecek bu durumla?
Eski araçları yaşından dolayı kasko yapmayan bu uyanık firmalar iş sigorta olunca dibine kadar yüksek rakam istemekten geri kalıyorlar. İşte ülke gerçeği bu.
Kusur durumuna göre değişir. Sigorta aslında sizin aracınızı değil karşı tarafın aracını ve sürücüsünü sigortalar yani hata sizde olursa sizin sigorta firması karşı tarafın mağduriyetini giderir yaptırdığınız kasko da bu durumda sizin mağduriyetinizi giderir.Yok hata karşıda ise karşı tarafın sigortası sizin mağduriyetinizi giderir kaskonuz da bozulmaz.
Hepsi dolandırıcı zaten.%50 kusurlu olduğumda dahi illa sadece bi tarafa yazarız demişlerdi.Trafik polisleri de göz yumuyor. Bi işe yaramayan sigortadan deli gibi para isteniyor ama .. Bu konu açılınca çok geriliyorum geçmişten ötürü..Polislerimize can kurban ama trafikçilere karşı duşuncem çok kotu sırf bu yüzden genelleme yapamayız ama incelemiyor bile adamlar ölen yoksa yapmıyorlar.Tamam halledin aranızdaymış.Sen niye maaş alıyorsun ? Altında araba eşini al marketten çocuğu okuldan oh mis.. Canı isterse garibana cezayı da yazar.Ama plakaya göre..Makas atan araç ozel plaka diye ceza dahi yazılmaz..Klasik ulke gerçeklerimiz.Siyah plakaları azrail kullanıyor resmen ama adamlar ozel.. Kısacası kazadan beladan Allah hepimizi korusun.. Çok güzel opuluyoruz çok