Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sigorta Onarımı Ve Itirazı Hakkında Acil Yardım ?

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda EmreFirat tarafından 6 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar selamlar hayırlı geceler . Başımıza şöyle bir olay geldi , eniştemin motorunu üst kattaki komşusu aracını çıkarırken çarpıp düşürüyor ve motorda çizikler bir iki grenajında çatlak meydana geldi . Anlaştılar sigortadan tamire verildi parça siparişi bekliyorduk işte 1600 lira masraf çıktı motorda , sigorta şirketi parayı hesabımıza yatırdı aldık ustaya teslim usta dün aldı bugün verdi motoru ve sonuç hüsran .
    Orjinal haliyle belli olmayan çizik çatlak şuan eniştemin dediğine göre motorun neresine dokunsa beyaz beyaz boya çıkıyor ve parçaların hepsi eski püskü çıkma orjinal olmayan yan sanayi parçalar vasat haldeymiş motor . Usta ile çok atışmış tartışmış adam hiç sallamamış bile eski parçaları takıp paramızı geri ver demiş hiç umursamamış 10 gün sonra diğer parçalar gelicek gel takarız deyip adam sohbete bile girmemiş
    bu durum karşısında ne yapabiliriz nasıl bir yol izlememiz lazım ? Şimdi sigortaya itiraz etme şansımız var mı diyeceğim fakat adamlar zaten hasar parasını yatırdı parça değişimi yapan ustada iş yok bunu şimdi biz bir yere mi şikayet ediceğiz hukuki olarak kesin sonuç almak için ? Yoksa kesin sonuç için gidip ustayı dükkanından mı alıcaz . . . Bana iki yol gözüküyor , eniştem çok kavgacı bir tip değil 5 vakit namazında niyazında ben böyle haksızlığın olduğu konularda çok ayar oluyorum insanlara sonuç olarak bu motorun ya eski haline gelmesi lazım yada orjinal şekilde grenajları değişmeli hukuki yoldan çözmek için ne yapmalıyız ?

2. tekosis

tekosis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    331
    Ad Soyad:
    Mustafa Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    geçmiş olsun. insanın ilk aklına gelen hukuki yollar olmuyor ama... neyse aklı selim birisi bir tavsiye verir. tekrar geçmiş olsun.

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ilk muhatabınız sigorta şirketi, sigorta şirketinin çağrı merkezini ısrarla arayıp sorununuza cevap aramaya bakın.
    ilk defa sizin başınıza gelmiyordur, kesin bir çözümü vardır. kolay gelsin.

4. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yani bende uzlaşma taraftarıyım fakat her insana anladığı dilden konuşmak gerektiğinin kesin çözüm olduğununda kanısındayım . Eniştem şimdi anlatıyor ben burda deliriyorum resmen . Şu sigorta şirketini arayalım bakalım yarın çözüm bulabilcekler mi bize hiç sanmıyorum ama olmadı bir şekilde çözüme kavuşturucam ustanın anladığı dilden
    Abi dediğin gibi yarın ilk işim sigorta şirketini aramak olucak , inan sadece koltuğa oturduğunuzda dikkatli bakarsanız belliydi 2 parçadaki çatlak şimdi baktım o dış grenaj felan berbat olmuş yani usta çok iyi bir dayağı hakediyor parçalar çıkma takılmış oturmuyor bile

5. cenker_baba

cenker_baba Guest

sigprta şirketinde bilirkişi eksper isteyebilirsin.
    birde motoru teslim alırken neden para vermemişte iş başlarken verilmiş. normalde araç çıkarken kontrol edilip oyle verilir para.

6. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Ya şimdi benim yazacağım yorum, yorum değil ama gidip ağzı ile burnunun yerini değiştireceksin olup bitecek. Piyasanın iyice suyu çıktı. Allah belasını versin böyle adamların . Yazık günah ya. Sigorta şirketinin pek bir şey yapacağını aslında sanmıyorum. Adamlar yapacaklarını zaten yapmışlar parayı ödemişler. Onun haricinde ne yaparlar bilemiyorum.

7. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,284
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Esnaf ve sanatkarlar odasına yazılı olarak şikayet edin.

8. SaMeTT

SaMeTT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    336
    Ad Soyad:
    samet açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Biraz zaman alcak ama adamı mahkemeye verin. Sonuç zaten lehinize gerçekleştir.

GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abilerim kardeşlerim cevaplarınız için çok teşekkür ederim . Dün esti bastım gittik kaportacıya dükkana bir güzel kurulduk işin boyutu değişti sonuç olarak adamın dediği siz beklemeyin diye hemen parça bulduk çıkma olduğunu bilmiyoduk felan fıstk gibisinden oldu 1 haftaya orjinal yeni parçalarımız geliyormuş montajı yapılacakmış herşey tamamlanıcakmış bakalım sonuç ne olucak . Adamlar para kazanmayı kolay sanıp birde üstüne yatıyorlar böyle insanlara gram üzülmüyorum yemin ederim nasl harcıyorlar o paraları anlayamadım

<<bülent>> bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş