Merhaba Arkadaşlar ; Bu ayın 5'inde Dizel 2008 Hyundai Accent Era aldım. Sigorta yaptırmak istediğimde en düşük fiyat 1770 tl çıkmaktadır. Yaşım 25. Daha önce 2 kere sigorta yaptırıp 1 sene dolmadan iptal etmiştir. En son 4 ay önce aldıgım aracı satıp sigorta dolmadan iptal edip yeni bu aracı aldım..Acaba neden bu kadar fazla çıkıyor. Kasko 700 TL çıkarken sigorta 1770 tl çıkıyor.. Acaba aracı alıp hanımın üzerine yapsam daha düşük çıkar mı onunda ilk sigortası olacak yaş 24.. Yada Annemin üzerinemi yaptırsam onunda ilk sigortası olur yaş 43... Karar veremedim baya yüksek geldi bana 4 ay önce yaptırdıgım sigorta 600 TL'idi. Yardımlarınız için Teşekkürler..
Bence sana gıcıklık olsun diye yapmışlar, ha bire iptal ettiriyor diye; Şaka bi yana , bende hanıma devretsem diye sordum, hanım daha önce hiç sigortalanmamış diye bana gelen fiyatın 2 katı çıkıyordu , Bende aynen devam kararı aldım, en son 540 TL çıkıyordu, haziranda hesabı keseceğiz. 2006 Getz 1.5 CRDi HY ABS KLM, 2010 yılından bu yana bende...
Dediğiniz gibi bir yılı dolmadığından yüksek çıkıyor. Hasarsızlık indirimi alamıyorsunuz. Annenizin üzerine nispeten düşuk çıkabilir bir ihtimal yaştan ötürü ama onun da ilk arabası olacaksa çok da bir şey değişmeyebilir sigortacılara sormak lazım.
En guzeli bir sigorta acentesine git yaklasik 30 dk suruyor bir arastirma yapsin en uygununu cikartir.Ben 40 yasindayim yaklasik 15 yildir sigorta ve kasko yaptiriyorum arabami yeni degistirdim sigorta 503 tl cikarken kasko %65 hasarsizlik indirimi ile 456 tl cikti bu surede hicbir kazaya karismadim son zamlar ile malesef sigorta fiyatlari boyle oldu.Arkadaslara katiliyorum esiniz ve anneniz hanimefendinin uzerine yapsaniz size cikandan daha fazla cikacak emin olun ama dedigim gibi sigorta acentesinde butun formulleri deneyin es ve anne bakin hangisi uygun cikarsa artik kolay gelsin.
başka firmanın size verdiği teklifleri gideceğiniz bütün sigorta acenteleri görüyor, bu nedenle size 1770 tl teklif verildiği gören acente bu rakama yakın bir fiyat çıkartıyor, sistem böyle olduğu sürece düşük fiyat alma ihtimaliniz çok düşük. maalesef anneniz ve eşiniz için de durum değişmeyebilir. tavsiyem yine de gidebildiğiniz kadar çok acenteye gidin. içlerinden herhangi birisi düşük çıkabilir. tek acentenin size 15 yerden teklif aldım demesine inanmayın, bütün hepsi birbirine göre fiyat veriyor.
Hepsi Sigortam.net giriyor oradan bakıyorlar, şahsen geçen sene sigortacıları gezerken üç sigortacı oradan baktığını gördüm, daha önce aldınız teklifler de oradan gözüküyor. Sigortam.net yasaklanması gerekiyor
Sigortam net üzerinden telefonla yaptırırsanız müşteri temsilcisinin %5 indirim yapma hakkı var. Babamın kangoo ya 1064 tl çıktı(otomobilden-kamyonete geçince hasarsızlık geçersiz oluyor) 2 acentede, sigortam net üzerinden %5 indirimli yaptırdık.
Sigorta şirketlerine serbest rekabet adı altında resmen anlaştılar. Meclis getirilen araştırma önerisine bile red oyu veriliyor ise birileri iyi para götürüyor. Mayıs sigortam doluyor. Kasaplık Kuzu gibi beklemedeyim artık.
Sigorta nın bu kadar yüksek çıkmasının sebebini eski aracımın sigortasını yaptırdığım yere sordum bana ,Yaş,Cisiyet,Şehir ve kaza yapmamış olmak gibi sebebler söyledi.Bayanlara daha çok sigorta üçreti çıkması açıkcası beni şaşırttı.Eşlerinizin üzerine Sigorta yaptırmak bu şartlarda pek de karlı değil gibi görünüyor. Ama kesin olan şu ki bu yapılan resmen bir SOYGUN.
Dün mecliste torba yasa kabul edilmiş , içinde trafik sigorta düzenlemesi de var ancak ben yinede bu tobadan vatandaşa iyi bir şey çıkacağına inanmıyorum , işimiz allaha kaldı , sigorta şirketlerinin insafına kaldık onlarda zaten anlaşmışlar ve olan bize oluyor. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
5 nisanda tekrar zam yapmışlar. geçen sene 700 e yaptırmıştım şimdi yeni araç aldım 1320 aldılar. yanımda bir amca her sene 200 falan tutuyor dedi ondanda 800 istemişler
Bu gün gazeteler , kanun çıktı sigorta fiyatları yüzde 20 düşecek diyor , aslı varsa , 5 nisandaki zamla yapılacak indirimi demekki telafi edip yine fiyatları korudular. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
devletin yapacağı müdahaleyi bildikleri içn tekrar zam yaptılar. yazıklar olsun böyle piyasaya en az %100-200 zamlı olarak yaptırıyoruz bu sene.