Malesef aynı işlem Türkiye'de de yapılıyor. Sahtekarlığın ırkı yok. Samsung S5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben HB'den 6 almıştım, jelatinli kutuyu ben açtım, sonra Tr cihazı mı diye sorgulatayım dedim, telefonun 5 ay önce açıldığını öğrendim, iade ettim. Tanıdık n11'den aldı, bir kaç ay kullandıktan sonra ekranı kırıldı, tamire verdi ekranın orjinal olmadığını öğrendi. Baya yaygınmış bizde de "Lamacı" diyorlarmış bunu yapanlara, sıfırlamacı kelimesinden türeterek. Hasarlı ve ya ikinci el telefonları alıp iyi işçilikle tamir edip sıfır diye satıyorlarmı bu lamacılar.
İnternet üzerinden telefon alırken, üretici garantisi altında olmasına dikkat edin. Gelen kutuda imei etiketi ve TRT bandrolü yoksa geri yollayın. Ben genelde başarılı satıcı etiketi olan ve bayi adına satış yapanlardan alışveriş yapıyorum. Gittigidiyor dan anneme samsung galaxy j5 almıştım. Kutusunu açmadan, e_devletten imei sorgulattım. Samsung bayisine de gösterdim. Samsung S5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sırf bu yüzden, güvenemediğim için Teknosadan bizzat görerek, etiketlerini kendimiz kopararak alıyoruz. İnşallah güvelinirdir.
bu işi turkiyede teknosa vs gibi marketlere satış yapan yerlerde yapabiliyor satan taraf istedikten sonra hiçbirşey anlayamazsınız
kardeşim rusyadan sıfır 4s getirmişti, telefonun jelatini ben açtım. 1 sene sonra orta tuş basmayınca tamire götürdüm, eleman gözümün önünde açtı telefonu, içinde daha önceden tamirat yapılmış, anakarta kablo ile hat falan çekmişler
An itibariyle telefon da alamayacağım sanırım herşeyden huy kapar olduk. Sıfır araba al boya kontrolü yaptır vs
Olduktan sonra hepsinde oluyor ya bende Teknosa dan aldım işte ekrana dokundukça çıt yapıyor gitti garantiye ekranı değiştirdiler bir süre sonra tekrar başladı tekrar vericem senesi dolmadan soğudum telefondan iyice Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vatan bu konuda çok daha güvenilir, ya da operatörlerin internet sitesinden alınmalı, o da olmadı üreticilerin kendi mağazalarından alınmalı. Taksitle telefonu alıp, nakit olarak telefonculara geri satılanlar da net ortamında kampanya adı altında satılabiliyormuş. Bu farklı bir olay. Üretimden kaynaklanan sorun yukarıda yazanlar ise sahtekarlık.
Arkadaş , Çin de de her yerde artık işin suyunu çıkardı sahtekarlar , geçen arabanın şarjlı el süpürgesinin pili bitik aldım Bosch servise götürdüm , görevli Boschun resmi sitesine den baktı , bu ürünün hiç bir parçasının desteği yok , kullan at şeklinde küçük ev aletleri deyince (garantisi de bitikti) bir başka bu tür aletlere bakan bir yere gittim , usta raftan 5 adet pil paket yapılmış ve birbirine köprülenmiş halde şarj edilebilir grubu önüme koydu , buyur 45 TL hemen takarız Çin malı dedi , ben de sürekli evde şarjda kalıyor patlamasın ? Çin malı deyince huylandım dedim , adam elindeki süpürgenin altını çevir bak abi , üstünde BOSCH yazar , altında Made in P.R.C , ürün kendisi Çin sen pilden mi lorkuyorsun ? haklısın tak dedim .
Bahsettiğiniz olay benim iphone 6 cihazımda da başıma geldi. Serviste 1 defa ekran değişimi yapıldı ardından yine aynı ekran çıtlamalarından ve ekran oynamasından dolayı serviste 3 defa cihaz değişimi yapıldı ve verilen en son cihazda da aynı problemi yaşayınca arayıp isyan ettim. En sonunda gönül almak için olsa gerek sıfır kutulu (kulaklık şarj cihazı dahil) yeni cihaz gönderelim deyip 6 yerine 6s gönderdiler garantiyide yeniden başlattılar. İphone 6 ların kronik sorunu diye düşünüyorum.